آشنایی با معبد پارتنون در یونان
- مجموعه: مکانهای تفریحی جهان
معبد «پارتنون»، این ساختمان سفید باشکوه، قرنهاست بر فراز تپهای در «آکروپلیس»، در نزدیکی شهر آتنِ یونان ایستاده، در برابر آسمان آبی میدرخشد و زیباییاش را به رخ میکشد
با وجود باد، باران، تابش آفتاب و اتفاقهایی که در طول زمان باعث فرسایش این ساختمان شدهاند، هنوز بخشهایی از آن باقی مانده و این باقی ماندهها، آنقدر جذاب و زیبا هستند که هر سال عده زیادی را برای تماشای این ساختمان به یونان و شهر آتن میکشانند.
همه این بازدیدکنندهها، میدانند چیزی که به دیدنش میروند، با اصل آن خیلی فرق میکند، با ساختمانی که بیشتر از 2500 سال پیش در این مکان ساخته شده است، اما متخصصان به تازگی چیزهایی را درباره تفاوت این ساختمان با اصل آن کشف کردهاند که هیچ کس حتی فکرش را هم نمیکرد: این ساختمان سفید درخشان، در اصل سفید نبوده است!
این متخصصها میدانستند که یونانیها، مجسمهها و ساختمانهایی را که از سنگ مرمر میتراشیدند، رنگ میکردند، اما در ساختمان پارتنون هیچ اثری از رنگ ندیده بودند، تا اینکه «جیووانی ورّی»، یک پژوهشگر ایتالیایی، به شیوهای خاص از قسمتهای مختلف ساختمان عکاسی و ذرههای میکروسکوپی رنگ آبی را در آنها کشف کرد.
در این شیوه، نوری خاص بر مولکولهای رنگ آبی تابانده و باعث میشود این مولکولها نور مادون قرمز از خودشان ساطع کنند؛ آنوقت اگر با دستگاهی خاص به قسمتهایی که حاوی این مولکولها هستند، نگاه کنیم، آنها را درخشان میبینیم.
مجسمههای سردر پارتنون کاملاً خراب شدهاند
مجسمههای داخلی ساختمان پارتنون در موزه بریتانیا
نمای ساختمان پارتنون در شب
هر چند تا به حال تنها چند نقطه کوچک آبی روی بخشهایی از ساختمان پارتنون دیده شده، اما متخصصان حدس میزنند که در رنگآمیزی این ساختمان از رنگ قرمز هم استفاده شده بوده، بهخصوص در زمینه مجسمههای سَردَر این ساختمان.
در ضمن، آنها فکر میکنند در خود مجسمهها هم سایههایی از رنگ طلایی بهکار رفته بوده. این متخصصان میگویند فاصله این مجسمهها از زمین بیشتر از دوازده متر است و یونانیها آنها را از این فاصله میدیدهاند؛ رنگ قرمز ملایم در زمینه آنها و همینطور طلایی در خود مجسمهها، کمک میکرده این آثار بهتر دیده شوند.
درباره پارتنون
یونانیها این ساختمان را حدود قرن پنجم پیش از میلاد، برای الههای به نام «آتِنا» ساخته بودند، الههای که آنها فکر میکردند نگهدارنده مردم شهر آتن است. پارتنون در حقیقت در آن زمان جانشین ساختمانی قدیمیتر شده بود که حالا ما به آن «پارتنون قدیمیتر» میگوییم. پارتنون قدیمیتر، زمان جنگ ایران و یونان از بین رفته است.
پارتنون، مهمترین اثر معماری دوره هنر کلاسیک یونان است که تا امروز باقی مانده و مجسمههای سردر آن هم یکی از نقطههای اوج هنر یونانی به حساب میآیند. ساختمان پارتنون نشانه دموکراسی آتنی هم هست.
حالا وزارت فرهنگ یونان دارد این ساختمان را تعمیر و بازسازی میکند.
نمونههای بازسازیشده
پارتنون نه تنها یکی از زیباترین و باشکوه ترین ساختمانهای جهان است، بلکه از مهمترین و بینظیرترین آثار فرهنگی جهان هم به شمار میرود؛ به همین دلیل در خیلی از جاهای دنیا، سعی کردهاند عین آن را بسازند.
نمونه آنها، ساختمان «پارتنون» در پارک «سده» شهر «نَشویل» آمریکاست؛ در ساخت این ساختمان، کوچکترین جزئیات هم از نمونه اصلی کپی شده. سازندگان این ساختمان برای هر قسمت از آن، قالبهایی از روی ساختمان اصلی تهیه کرده و به کمک این قالبها، ساختمان جدید را ساختهاند.
پارتنون جدید در پارک سده شهر نشویل
مجسمه سیزده متری «آتِنا» هم بازسازی و در این ساختمان کار گذاشته شده است. این مجسمه هم از هر نظر مثل نمونه اصلی آن است که حالا در موزه بریتانیا در شهر لندن نگهداری میشود.
ساختمان پارتنون پارک سده، در اصل برای برگزاری نمایشگاهی در سال 1897 میلادی ساخته شد و حالا موزه شهر نِشویل است. در این موزه، مجموعهای از آثار هنری به طور ثابت نگهداری و نمایشگاههای دورهای هم در آن برگزار میشود
منبع:hamshahrionline.ir