معرفی یخچال طبیعی تیلور؛ سردترین یخچال روی زمین در قطب جنوب
- مجموعه: عجایب گردشگری
یخچال طبیعی تیلور؛ آبشاری به رنگ خون در قطب جنوب
یخچال تیلور ( به انگلیسی : The Taylor Glacier ) یکی از یخچال های طبیعی قطب جنوب به طول حدود 54 کیلومتر است که از فلات سرزمین ویکتوریا به انتهای غربی دره تیلور ، از شمال به تپه های کوکری و از جنوب به رشته کوه آسگارد می رسد.
قسمت میانی یخچال از شمال به قلعه های داخلی و از جنوب به دره بیکن محدود می شود.
یخچال تیلور در سال 1901 – 1904 توسط تیم کاوش قطب جنوب بریتانیا کشف شد و در آن زمان تصور میشد که این یخچال بخشی از یخچال فرار ( به انگلیسی : Ferrar Glacier ) است ولی بعدا مشخص شد که بخش بالایی آن زمانی به یخچال فرار متصل بوده است.
یخچال تیلور مانند سایر یخچال های طبیعی دره خشک مک موردو ، بر پایه سرد است ، به این معنی که کف یخچال تا سطح زیرین منجمد شده است.
حرکت یخچالهای پایه سرد مانند بتونه است و توسط وزن خود به جلو رانده می شوند.
این یخچال ها حداقل زباله را جمع میکنند و فرسایش کمی ایجاد می نمایند و زمانی که از ارتفاع بالا به آن ها نگاه کنید به جای داشتن سطوح پر از شکاف ، حالتی صاف و نسبتا مسطح دارند.
آبشار خون قطب جنوب، پدیده اسرار آمیز یخچال تیلور
درمیان یخچال های سفید قطب جنوب، در یکی از دورترین و متروک ترین مناطق این سیاره ، بیابانی یخ زده و دور افتاده با رمز راز های فراوان وجود دارد.
در شمال یخچال تیلور ، شکافی باورنکردنی وجود دارد که مایعی قرمز و مرموز از آن بیرون می ریزد که به خاطر رنگ سرخش به نام آبشار خون ، نامگذاری شده است.
این آبشار در سال 1911 توسط گریفیث تیلور، زمین شناس استرالیایی کشف شد.
این پدیده زمین شناسان و دانشمندان سراسر جهان را مجذوب خودش کرد و در نهایت به این نتیجه رسیدند که این رنگ غیر معمول به دلیل وجود جلبک های دریایی قرمز است.
علت پدیده آبشار خون در یخچال تیلور
تا همین اوخر که جامعه علمی دانشگاه فیربنکس آلاسکا و کالج کلرادو و یکی از کاشفان نشنال جئوگرافیک ، ارین سی پتیت ، منبع واقعی این آبشار مرموز را کشف کردند.
این آبشار که در دره های خشک مک موردو در قطب جنوب قرار دارد از یخچال تیلور می ریزد و مایعی قرمز رنگ از شکاف های سطح یخچال حباب می زند.
از آنجا که میانگین دمای این منطقه -17 درجه ساتنی گراد است ، ذوب یخبندان به این شکل کمی غیر عادی به نظر می رسید.
تصویر برداری از زیر یخچال توانست این معما را حل کند.
این محققین با استفاده از یک آنتن بزرگ که میتوانست نیروهای الکترومغناطیس و آنالیزهای شیمیایی را انجام دهد وجود یک دریاچه زیر زمینی در زیر یخچال را کشف کرده بود که بیش از یک میلیون سال قبل در زیر یخچال به دام افتاده است.
حوضه عظیم آب شور و شبکه پیچیده رودخانه های زیر یخبندان که همگی ، سرشار از آهن و آب نمک بودند.
خروج این آب از زیر یخچال و برخورد آهن با هوا ، منجر به اکسیداسیون آهن شده و باعث رنگ مرموز آبشار خون قطب جنوب می شود. وجود نمک در این آب میتواند توضیحی منطقی برای جریان داشتن آبشار و یخ نزدن آن است.
دریاچه زیر یخچال دارای قوام غیر عادی نمک است و از آنجا که آب شور نقطه انجماد کمتری نسبت به آب خالص دارد و با یخ زدن ، حرارت آزاد می کتد میتواند یخ را ذوب نماید و آبشار خون را جاری نماید.
سردترین یخچال روی زمین ، آب دائمی در حال جریان دارد ، البته این آب اینقدر پر از آهن است که دیگر شباهتی به آب ندارد.
گردآوری : بخش گردشگری بیتوته