تحلیل تکنیکال: کشف روندها با نمودارها و داده ها



آموزش تحلیل تکنیکال, تحلیل تکنیکال فارکس, اموزش تحلیل تکنیکال در بورس

تحلیل تکنیکال چیست

 

تحلیل تکنیکال و کاربرد آن در بازارسرمایه 

تحلیل تکنیکال یک رشته تجاری است که برای ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها و شناسایی فرصت‌های معاملاتی با تجزیه و تحلیل روندهای آماری جمع‌آوری‌شده از فعالیت‌های معاملاتی، مانند حرکت قیمت و حجم، به کار می‌رود. برخلاف تحلیل بنیادی، که تلاش می‌کند ارزش اوراق بهادار را بر اساس نتایج تجاری مانند فروش و درآمد ارزیابی کند، تحلیل تکنیکال بر مطالعه قیمت و حجم تمرکز دارد. در این مطلب از بیتوته شما را با تحلیل تکنیکال آشنا می کنیم.
تحلیل تکنیکال ابزاری برای بررسی و پیش بینی حرکت قیمت ها در بازارهای مالی با استفاده از نمودارهای تاریخی قیمتی برای ارزیابی یک معامله است. ایده تحلیل تکنیکال به این صورت است که اگر تریدر بتواند الگوهای قبلی بازار را شناسایی نماید می تواند پیش بینی نسبتا دقیق از مسیر قیمتی آینده معامله داشته باشد. در واقع تحلیل تکنیکال روشی تحلیل برای پیش بینی قیمت ها در بازارهای مالی آینده است.

 

تاریخچه تحلیل تکنیکال در جهان 

تحلیل تکنیکال اولین بار در اواخر قرن 19 ، توسط چارلز داو تحت عنوان تئوری داو معرفی شد. پس از آن افرادی همچون رابرت ری، ویلیام همیلتون ، جان مگی و... نظریه های داو را تکمیل کردند. طی سالیان اخیر نیز تکنیکها و روش های نوینی برای تحلیل تکنیکال توسط افراد مختلفی ارائه شده است که به تحلیل رفتار سهام و تعیین نقاط ورود به بازار و خروج از آن به معامله گران کمک می کنند.

 

تحلیل تکنیکال چیست؟

در تحلیل تکنیکال فرض بر این است که تمام اتفاقات بنیادی مانند رشد فروش، کاهش تولید نفت، تغییر سلیقه مصرف کننده و... در نمودار قیمت لحاظ شده است؛ بنابراین اگر شما بتوانید از روی نمودار قیمت برای آینده معامله خود برنامه‌ریزی کنید دیگر نیازی به تحلیل بنیادی ندارید. تحلیل تکینکال بر نمودار تاریخی قیمت دارایی ها متمرکز است تا بتواند روند بازار را در آینده تشخیص دهند.

 

برای توسعه تحلیل تکنیکال افراد زیادی تلاش کرده‌اند و روش‌های مختلفی را ابداع نموده‌اند از جمله این روش‌ها می‌توان به خط روندها، الگوهای کلاسیک، اندیکاتورها، پرایس‌اکشن و الگوهای هارمونیک اشاره کرد. تریدر می‌تواند با پیداکردن روش‌های مناسب خود از بین ابزارها، بازار را تحلیل نماید.

 

بیشتر تحلیل گران تکنیکال از ترکیبی از ابزارها برای تشخیص نقاط ورود و خروج احتمالی در معاملات استفاده می کنند. تریدرهای تکنیکال فعال در بازارهای معاملاتی بر این باور هستند که عملکرد فعلی و گذشته بازار، قابل اطمینان ترین شاخص برای عملکرد قیمت در آینده است. از مزیت‌های مهم این تحلیل این است که اساس آن برای تمام بازارهای مالی یکسان است و با یادگیری آن می‌توان به تحلیل دارایی‌ها، در بازارهای مختلف پرداخت.

 

تحلیل تکنیکال فارکس, اموزش تحلیل تکنیکال در بورس, تحلیل تکنیکال چیست

الگوهای کندل استیک ژاپنی

 

فرض های اساسی در تحلیل تکنیکال

اگر شما از تحلیل تکنیکال استفاده می کنید و می خواهید بدانید این تحلیل ها براساس چه فرضی بنا نهاده شده اند باید بگوییم که تحلیل های تکنیکال امروزه براساس کار چارلز داو استورا پایه گذاری شده است. مبنای کار تحلیل گران حرفه ای معمولا سه فرض کلی زیر است:

 

• بازار به صورت کارا عمل می کند: تحلیل گران تکنیکال اعتقاد دارند که عوامل بنیادی تا روان شناسی بازار در سهام، در قیمت گذاری تاثیر گذار است. و تجزیه و تحلیل حرکت قیمت ها را محصول عرضه و تقاضا برای یک سهم خاص در بازار می دانند.

 

• حرکت قیمت در روندها: بیشتر استراتژی های معاملاتی تحلیل تکنیکال بر این فرض استوار است که احتمال ادامه روند گذشته قیمت سهام، بیشتر از حرکت نامنظم آن است.

 

• تکرار تاریخ: ماهیت تکراری حرکت قیمتی، اغلب به روانشناسی بازار یعنی ترس و هیجانات نسبت داده می شود.تحلیل تکنیکال از الگوهای نموداری برای تجزیه و تحلیل احساسات و حرکات بعدی بازار استفاده می کند. تکرار تاریخ یعنی الگوهای حرکت قیمت، اغلب خودشان را تکرار می کنند.

 

تفاوت تحلیل تکنیکال با تحلیل بنیادی 

تحلیلگران بنیادی ارزش ذاتی اوراق بهادار را اندازه گیری می کنند و با قیمت روز آن مقایسه می کنند. در این تکنیک ، تحلیلگران اطلاعات و داده هایی که بر سودآوری، عملکرد و فعالیت یک شرکت یا صنعت اثر گذار است جمع آوری کرده و از آنها برای بدست آوردن ارزش ذاتی اوراق بهادار استفاده میکنند. در مقابل تحلیلگران تکنیکال بر اساس روند تاریخچه ای قیمت اوراق، شاخص ها و هر آنچه عرضه و تقاضا بر قیمت آن موثر است ، رفتار قیمتی اوراق بهادار را پیش بینی می کنند.

 

در خصوص اینکه کدام یک از این دو تحلیل بهتر است باید یگوییم که تحلیلگران حرفه ای از هر دو روش برای برای وارد شدن به سرمایه گذاری و تحلیل استفاده می کنند تا بهترین تصمصم را در معامله های خود بگیرند. البته پیدا کردن مهارت در هر دو تحلیل ، نیاز به صرف زمان و انرژی زیادی دارد. به خاطر همین بسیاری از افراد از روش های غیر مستقیم سرمایه گذاری مثل سرمایه گذاری در صندوق ها استقبال می کنند.   

 

تحلیل تکنیکال طلا, آموزش تحلیل تکنیکال بورس, تحلیل تکنیکال سهام

الگوهای حرکتی روندها

مفاهیم پایه ای تحلیل تکنیکال 

در ابتدای یادگیری مفاهیم پایه تحلیل تکنیکال بهتر است انواع قیمت و تفاوت های آنها را بررسی نماییم. سپس به انواع نمودارهای قیمتی و مفاهیم آنها می پردازیم.

 

• قیمت بازگشایی (Open): اولین قیمتی که یک سهم در یک بازه معاملاتی مشخص مبادله شده است.

 

• قیمت بسته شدن (Close): آخرین قیمتی که یک سهم در یک بازه زمانی مشخص معامله شده است.

 

• قیمت بالا (High): بیشترین قیمتی که سهم در یک بازه زمانی مشخص معامله شده است.

 

• قیمت پایین(Low): کمترین قیمتی که یک سهم در بازه زمانی مشخص معامله شده است.

  

تعریف نمودار قیمت

نموداری که محور عمودی آن مقیاس قیمت و محور افقی آن مقیاس زمان باشد و سپس قیمت های مرتبط با یک بازار یا کالا را بر روی آن لحاظ نمایند نمودار قیمت گویند. در حقیقت نمایش گرافیکی قیمت یک کالا (سهم) در طول زمان را نمودار قیمت می گوییم. سه نوع نمودار در بازار وجود دارد که عبارتند از:  

 

• نمودار خطی: نموداری که از وصل کردن نقاط پایانی هر روز بدست می آید. در نظر داشته باشید که قیمت پایانی مهمترین قیمت هر روز است و با قیمت آخرین معامله( قیمت بسته شدن) متفاوت است.

 

• نمودار میله ای: نمودار میله ای کمی پیچیده تر است زیرا چهار قیمت بازشدن، بالایی، پایینی و بسته شدن را بر روی یک میله نمایش می دهد. تحلیگران با استفاده از این نمودار می توانند مشاهده کنند که روند نوسان قیمتی یک سهم در بازه زمانی مشخص (یک روز و یا یک هفته) چگونه بوده است و آیا در آن بازه سهم، رشد قیمتی را تجربه کرده و یا افت قیمت داشته است.

 

در صورتی که رشد قیمتی در سهم رخ بدهد یعنی قیمت باز شدن سهم پایین تر از قیمت بسته شدن آن در یک بازه زمانی مشخص باشد در آن صورت می گویند قیمت افزایشی بوده و رنگ نمودار سفید و یا سبز رنگ خواهد بودو در صورتی که کاهش قیمت رخ دهد نمودار به رنگ مشکی و یا قرمز ترسیم می شود.

 

• نمودار کندل استیک: این نمودار هم مثل نمودار میله ای چهار قیمت( باز ،بسته،بالا ، پایین) را در یک بازه زمانی نشان می دهد. اما شکل نمودار به صورت استوانه ای یا شمع می باشد. قسمت باریک بالایی و پایینی نمودار سایه نامیده می شود و به قسمت پهن، بدنه کندل می گویند. اگر قیمت باز شدن سهم بالاتر از قیمت بسته شدن آن باشد یعنی قیمت سهم کاهش پیدا کرده است (کندل کاهشی است) پس رنگ بدنه شمع سیاه ترسیم می شود ولی اگر قیمت باز شدن پایین تر از قیمت بسته شدن سهم باشد نشان دهنده قیمت افزایشی سهم است و شمع سفید ترسیم می شود.

 

تحلیل تکنیکال, آموزش تحلیل تکنیکال, تحلیل تکنیکال بورس

نمایش چهار قیمت بازشدن، بالاترین، پایین ترین و بسته شدن بر روی یک میله 

 

مفهوم حجم در تحلیل تکنیکال

در زیر نمودار قیمت ، نمودار میله ای شکلی دیگری ترسیم می کنند که حجم معاملات را در آن نمایش می دهند.حجم در حقیقت تعداد سهام داد و ستد شده در یک بازه زمانی مشخص است. تغییر در حجم معاملات نشانگر تداوم و یا تغییر روند معاملات است. تحلیل و معامله بر مبنای حجم را Volum Trading می گویند و ارزش بسیاری زیادی برای تحلیلگران بازار دارد.

 

مفهوم سطح حمایت و سطح مقاومت

سطح حمایت به قیمتی گفته می شود که پیش بینی می شود سهم پس از کاهش قیمت ، تغییر روند دهد و به سمت بالا برگردد یعنی دوباره تقاضا شکل گیرد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که قیمت سهم از ارزش واقعی خود کمتر شده باشد و برای سرمایه گذاران جذابیت خرید داشته باشد بنابراین معامله گران با ورود به سهم و خرید در محدوده قیمتی پایین باعث می شوند که سهم روند افزایشی پیدا کند و در حقیقت در آن محدوده بازار از سهم حمایت می کند.

 

سطح مقاومت به قیمتی گفته می شود که پیش بینی می شود سهم پس از روند افزایشی خود ، در آن محدوده تغییر روند دهد و با افزایش عرضه به سمت پایین برگردانده شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که قیمت سهم از ارزش واقعی خود بیشتر شده باشد و سهامداران تصمیم بگیرند که با خارج شدن از سهم سود خود را ذخیره نمایند.

 

تحلیل تکنیکال ارز, آموزش تحلیل تکنیکال سهام, تحلیل تکنیکال

شکل نمودار کندل در تحلیل تکنیکال

 

مفهوم روندها

حرکت قیمتی نمودار در جهتی خاص را روند میگویند. روند یک سری از امواج صعودی ونزولی است که این امواج جهت حرکت قیمت را مشخص می نمایند. هنگامی که در یک نمودار نقاط قعر(دره) را به یکدیگر وصل کنیم روند صعودی نمودار ترسیم می شود و از آن می توانیم برای پیش بینی نقاط برگشت سهم استفاده کنیم. برای بدست آوردن نمودار نزولی کافی است نقاط اوج نمودار را به یکدیگر وصل نماییم تا یک روند مقاومتی ترسیم گردد.

 

الگوهای قیمتی 

در بحث تکنیکال دونوع الگوی قیمتی داریم . الگوی قیمتی ادامه دهنده که مانند محدوده استراحت برای روند سهم می باشد وپس از آن ادامه روند قبلی سهم را خواهیم داشت. (سهم در یک بازه زمانی حرکت خاصی نخواهد داشت) و الگوی قیمتی برگشتی که در این الگو شاهد تغییر روند هستیم. یعنی به طور حتم الگوی صعوی به نزولی و الگوی نزولی به صعودی تبدیل خواهد شد.

  

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم شما را با تحلیل تکنیکال و چگونگی استفاده از نمودارهای ارائه شده در این تحلیل و مفاهیم نمادهای آن آشنا کنیم. در حقیقت تحلیل تکنیکال روشی برای پیش بینی وضعیت رفتار یک سهم در بازار بر حسب داده های گذشته همچون قیمت و تغییرات آن ، حجم معاملات و... است. بهتر است قبل از ورود به بازارهای مالی آموزش های بیشتری در مورد استفاده از تحلیل های تکنیکال و بنیادی فرا بگیرید.

 

گردآری: بخش سرمایه های دیجیتال بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

      Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024