سنگ اسلب چیست و چه کاربردهایی دارد ؟



سنگ اسلب, سنگ اسلب چیست, کاربردهای سنگ اسلب

سنگ اسلب چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

 

آشنایی با سنگ اسلب

سنگ اسلب یک نوع برش از سنگ ها در اندازه بزرگ است که دارای طول و عرض بزرگ تری نسبت به سنگ ‌های تایل استفاده شده در نما، دیوار، کف یا راه پله می باشد.

سنگ اسلب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اسلب ( slab ) در زبان لاتین به معنای لوح و ورق می باشد. در واقع سنگ اسلب یک نوع برش از سنگ ها در اندازه بزرگ است که دارای طول و عرض بزرگ تری نسبت به سنگ ‌های تایل استفاده شده در نما، دیوار، کف یا راه پله می باشد.

 

یک تکه بودن سنگ و داشتن رگه های طبیعی، نما و جلوه زیبا و خاصی به آن می بخشند.

 

سنگ اسلب چیست؟

سنگ اسلب سنگی است بزرگ، مسطح و با ضخامت کم که عموماً برای سنگفرش کف، پوشش دیوارها و یا به عنوان سرسنگ استفاده می شود. بیشتر سازه های دولمن را با استفاده از تخته های سنگی با ابعاد بزرگ می ساختند. کاربرد اصلی اسلب ها به عنوان مصالح ساختمانی برای سنگفرش و ساخت سقف می باشد. اما می توان از آنها برای مصارف دیگری استفاده کرد، از جمله:

 

• بالکن هایی که از یک اسلب تشکیل شده اند.

• سازه های سنگی خشک: دیوارها، غارها، اتاق ها.

• پایه برخی از شومینه ها با تخته سنگ (یک بزرگ یا چند کوچکتر با هم) ساخته شده است.

• در محراب های مذهبی

 

بلوک ها و تخته های سنگی قطعاتی از صخره های طبیعی هستند که در مجسمه ها و به عنوان مصالح ساختمانی استفاده می شوند. دسته بندی ها شامل سنگ مرمر، گرانیت، ماسه سنگ، تخته سنگ، سنگ آهک، کوارتزیت و بیداسار می باشد. تراورتن و اونیکس نیز موجود است. برخی از بلوک ها و تخته های سنگی برس خورده، صیقلی و تراشیده می شوند. برخی دیگر دارای سطح زبر و بافتی هستند و در برابر لغزش مقاوم هستند.

 

آشنایی با سنگ اسلب, آشنایی با کاربردهای سنگ اسلب, انواع سنگ اسلب

استفاده های سنگ اسلب

 

اندازه سنگ اسلب

پس از استخراج سنگ از معدن، می توان آن را به ابعاد مختلف برش داد. یکی از انواع تراش سنگ طبیعی به صورت اسلب می باشد که دارای ابعاد بزرگ می باشد. سنگ های اسلب معمولاً در ابعاد 120*220 سانتی متر تولید می شوند و ضخامت آن معمولاً دو سانتی متر یا بیشتر است. به طور کلی اگر عرض سنگی بیش از 70 سانتی متر باشد به آن سنگ اسلب می گویند. البته بسته به استفاده از سنگ اسلب، ابعاد آن نیز تغییر می کند.

 

درباره ی سنگ اسلب, سنگ اسلب در ساختمان سازی,تصاویری از سنگ های اسلب

کاربرد سنگ های اسلب چیست ؟

 

کاربرد سنگ های اسلب

معمولاً از بلوک ها و اسلب های سنگی در طراحی و ساخت کانترها، کف پوش ها، شومینه ها، حمام ها، راهروها و آشپزخانه ها استفاده می شود. کاربردهای اضافی ساختمان و ساخت و ساز شامل سقف و روکش دیوار است. مقاومت در برابر آتش، آب و تغییرات دما از مشخصات دیگری است که باید در نظر گرفته شود.

 

سنگ مرمر و گرانیت انواع محبوب بلوک ها و اسلب های سنگی هستند. سنگ مرمر یک سنگ دگرگونی نامنظم با ناخالصی است. رنگ ها شامل سفید، قرمز، مشکی، خاکستری، صورتی و سبز هستند. سنگ مرمر خالدار و سنگ مرمر نواری نیز موجود است.

 

سنگ اسلب,کاربردهای سنگ اسلب,آشنایی با کاربردهای سنگ اسلب

نمونه هایی از سنگ های اسلب

 

آشنایی با انواع سنگ های اسلب

سنگ مرمر : به طور معمول، سنگ مرمر برای کاربردهای کفپوش داخلی و خارجی استفاده می شود.

 

گرانیت : گرانیت، یکی دیگر از مصالح ساختمانی رایج، هم به عنوان سنگ ساختمانی و هم به عنوان سنگ زینتی استفاده می شود. گرانیت یک سنگ آذرین استحکام فشاری و دوام بالایی دارد. از بلوک های گرانیتی در بناهایی مانند مجسمه ها و سرستون ها استفاده می شود. دال های گرانیتی در ساخت صفحات گرانیتی و کفپوش های گرانیتی استفاده می شود.

 

ماسه سنگ : یک سنگ رسوبی، ماسه سنگ از فشردگی ماسه تشکیل شده و توسط سیلیس در کنار هم نگه داشته می شود. ماسه سنگ هندی به طور گسترده ای در ساخت و سازهای مسکونی و تجاری استفاده می شود. از کاربردهای ماسه سنگ می توان به کف سازی، سنگفرش و روکش دیوار اشاره کرد.

 

سنگ آهک: سنگ آهک یک سنگ رسوبی با مقاومت بالا در برابر شرایط یخ زدگی و ذوب است. کاشی های سنگ آهک و دال های سنگ آهک اغلب به رنگ بژ یا خرمایی هستند و به عنوان مصالح کف استفاده می شوند.

 

کوارتزیت: کاشی های کوارتزیتی و سنگ های کوارتزیتی در کاربردهای مختلف از سقف تا کف‌پوش استفاده می شوند.

 

تراورتن: تراورتن سنگی رسوبی است که برای سنگفرش مسیرهای پاسیو و باغ استفاده می شود.

 

تصاویری از سنگ های اسلب,درباره ی سنگ اسلب,آشنایی با انواع سنگ های اسلب

تصاویری از سنگ های اسلب

 

گردآوری: بخش مد بیتوته

 

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------