گیشه ورشکسته سینماها | سینمای بحران زده در روزهای فوتبالی چقدر فروخت؟



  سینما,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی
این گزارش مروری است بر فروش ۲روز آخر هفته گذشته که تیم ملی فوتبال ایران در دومین مسابقه خود در جام‌جهانی فوتبال به مصاف ولز رفت و پیروز شد. 

به گزارش همشهری آنلاین، ‌روز جمعه تیم ایران در دومین مسابقه خود در جام‌جهانی فوتبال به مصاف ولز رفت و پیروز شد. این پیروزی موفقیت بزرگی برای تیمی بود که بازی قبلی خود را ۶بر ۲به انگلیس باخته بود. در همین روز، سینمای ایران اصلا حال و روز خوبی نداشت. طبق آمار «سمفا» (سامانه مدیریت فروش و اکران سینما)، مجموع ۱۸فیلم روی پرده، حدود یک‌میلیاردو۷۰میلیون و ۴۳۴هزار تومان در این روز فروش کردند و ۳۱هزارو۳۸۱نفر در هزارو۸۲۴سانس به تماشای این فیلم‌ها نشستند. می‌توان گفت،

 

به‌طور میانگین، در این روز هر فیلم ۶۰میلیون تومان فروش و در حدود هزارو۷۴۳نفر تماشاگر داشته است. این میزان فروش و تماشاگر توضیح‌دهنده اوضاع ناامیدکننده سینماست. شاید اینطور به‌نظر بیاید که فروش پایین فیلم‌ها در روز جمعه به بازی فوتبال ربط داشته است، اما بی‌مخاطبی سینمای ایران نه به‌دلیل بازی‌های جام‌جهانی فوتبال است و نه ربطی به آخر، وسط یا اول هفته بودن دارد.

 

رابطه قشر محدود و معدود سینمارو با سینما و اکران به طرز نگران‌کننده‌ای گسسته شده و بر کسی معلوم نیست چطور می‌توان این رابطه را قدری بهبود بخشید. در این گزارش، نگاهی انداخته‌ایم به فروش فیلم‌ها در ۲روز پایانی هفته که با بازی دوم ایران در جام‌جهانی مصادف بود.

 

«بخارست»؛ آهسته و پیوسته

مسعود اطیابی در ۲سال گذشته نشان داده که راه فتح گیشه در زمانه عُسرَت را به‌خوبی بلد است. سال گذشته «دینامیت» اطیابی در دوره اوج کرونا روی پرده رفت و با فروش ۵۸میلیارد تومانی رکورد زد و پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران شد. امسال هم که «انفرادی» او با فروش ۷۳میلیارد تومانی «دینامیت» را کنار زد و خودش در جایگاه اول تاریخ سینمای ایران قرار گرفت و «دینامیت» را به ردیف دوم رده‌بندی پرفروش‌ها فرستاد.

 

این امید وجود داشت که «بخارست» با بازی پژمان جمشیدی بتواند موفقیت این دو ساخته قبلی اطیابی را تکرار کند و سقف فروش در سینمای ایران را ارتقا دهد و باعث شود که سینماها از این رخوت طولانی خلاصی یابند، ولی تا اینجا که هنوز چنین اتفاقی رخ نداده است. در روزهای پنجشنبه و جمعه، «بخارست» ۸۹۱میلیون‌و ۴۷هزار و ۷۵۰تومان فروخت و در هزارو۱۷۱سانس، ۲۴هزارو۱۹۴تماشاگر داشت.

 

به‌طور میانگین، در هر سانس ۲۰.۶نفر تماشاگر این فیلم در ۲روز پایانی هفته بوده‌اند. البته «دینامیت» هم شروع چندان خوبی نداشت و تقریبا بعد از ۳، ۲ماه که روی پرده بود، کم‌کم بیشتر مورد توجه سینماروها قرار گرفت و خودش را به‌عنوان پرفروش‌ترین فیلم سال۱۴۰۰ مطرح کرد. حالا شاید این اتفاق برای «بخارست» هم بیفتد و بعد از چند ماه و در روزهای پایانی سال از این فیلم به‌عنوان پرفروش‌ترین فیلم سال یاد کنیم. فعلا که اطیابی جدی‌ترین رقیب خودش در ساخت کمدی‌هایی است که بزرگ‌ترین خدمتگزاران گیشه هستند.

 

رونق انیمیشن به وقت رکود

«لوپتو» به کارگردانی عباس عسکری، دومین فیلم پرفروش آخر هفته بود. این فیلم در روزهای پنجشنبه و جمعه ۶۴۷میلیون‌و۲۸۰هزار و ۵۰۰تومان فروخت و در ۸۲۴سانس، ۲۱هزارو۷۴۷تماشاگر داشت. این فیلم به‌طور میانگین در هر سانس ۲۶.۳تماشاگر داشته که از این بابت از «بخارست» - با ۳۴۷سانس بیشتر - پربیننده‌تر بوده است. شاید بخشی از موفقیت این فیلم به توزیع خوب آن مربوط باشد که دست شرکت بهمن سبز حوزه هنری است و سالن‌های بهتری به این محصول حوزه هنری اختصاص یافته است.

 

در رتبه سوم فیلم‌های پرفروش آخر هفته، انیمیشن دیگری دیده می‌شود که آن هم توانسته به مذاق سینماروهای کم‌تعداد این روزها خوش بیاید و بفروشد. «پسر دلفینی» ساخته محمد خیراندیش در ۲روز آخر هفته ۲۰۱میلیون‌و۲۸۱هزار و ۵۰۰تومان در ۴۶۶سانس با ۶هزارو۷۰۷بلیت فروخته است. میانگین تماشاگر این فیلم در هر سانس در این دو روز ۱۴.۳نفر بوده است. با توجه به اینکه اکران این فیلم از روز دوم شهریور شروع شده، طبیعی است که تماشاگران بالقوه‌اش در روزهای نخست اکران به تماشایش رفته‌اند و اینکه هنوز بعد از ۳ماه تماشاگر دارد و در رده سوم جدول پرفروش‌ها جاخوش کرده، نشان می‌دهد که انیم

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------