کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی مصرف مرغ نسبت به ۱۴۰۰ | مصرف گوشت قرمز بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است



کاهش مصرف گوشت و مرغ در کشور،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی
در شرایطی که صنعت مرغداری درگیر بحران است رسولی دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی کشور از کاهش فروش ۵۰درصدی در این بخش خبر می دهد و می گوید: مصرف مرغ ۳۰تا ۴۰درصد کم شده است.

به گزارش بازار، صنعت مرغداری کشور از یکسو به دلیل گرانی نهاده و از سوی دیگر به دلیل ناتوانی دولت در خرید مرغ مازاد در بازار و همچنین به واسطه توان پایین جامعه در شرایط خوبی به سر نمی برد و به این ترتیب نه مرغداران از وضعیت فعلی و قیمتها راضی هستند و نه مردم. با این وجود شرایط بحرانی حاکم بر صنعت مرغداری کشور تنها دامنگیر فعالان این بخش نیست و برخی بخشهای دیگر نیز به طور غیر مستقیم درگیر مشکلات این صنف هستند. به عبارت دیگر از یکسو قارچ کاران کشور به دلیل اینکه تولیدشان وابستگی مستقیم به کود مرغی به عنوان پایه تولید دارد نیز با بحران های این صنعت دست و پنجه نرم می کنند. از دیگر صنف هایی که فعالیت شان تحت تاثیر مشکلات و شرایط مرغداران کشور است، صنف بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی است. به طوری که مسعود رسولی دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی کشور معتقد است الان بازار به نحوی است که حتی نمی توان تحلیل درستی از قیمتها و روندهای پیش رو داشت.

 

تولید برای مرغداران دیگر صرفه ندارد جوجه ریزی را کاهش می دهند

رسولی با بیان اینکه وضعیت صنعت مرغداری به هم ریخته است در گفتگو با بازار گفت: در حالی که نرخ مصوب مرغ ۶۳هزار تومان است الان در بازار قیمت مرغ ۵۰هزار تومان شده است. بنابراین برای تولید کننده صرفه اقتصادی ندارد و در ادامه قطعا جوجه ریزی نمی کند و بازار به طریق دیگری به هم می ریزد.

 

وی تصریح کرد: از طرف دیگر در حال حاضر اوضاع صنف بسته بندی نیز خوب نیست چون در حالی که شرکتها و مجموعه های فعال در این حوزه هزینه هایی بالا دارند مصرف این محصولات در جامعه کم شده است و لذا دخل و خرج ها با هم همخوانی ندارد.

 

مصرف گوشت قرمز بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است

دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی کشور در پاسخ به این سوال که میزان مصرف گوشت در جامعه چقدر کاهش یافته گفت: به طور کلی مصرف مرغ نسبت به سال گذشته ۳۰ تا ۴۰ درصد کم شده و مصرف گوشت قرمز نیز حداقل ۵۰ درصد کم شده است.

 

علیرغم اینکه در بحث صادرات گوشت و مواد پروتئینی بسته بندی شده قابلیت بالایی داریم الان صادرات ما صفر است چون صادرات برنامه مشخص و نظم می خواهد که ما نداریم

 

وی همچنین در خصوص میزان نوسان قیمتی مواد پروتئینی بسته بندی شده گفت: همانطور که می دانید الان قیمت پایه مرغ پایین است و لذا قیمتهای ما نیز پایین است. با این وجود نمی توانیم قیمت ها را نیز بالا ببریم چون صنعت بسته بندی با مغازه های فله ای فروش، در رقابت است و لذا جای مانور ندارد. این در حالی است که هزینه های کارخانجات ما بالاتر از هزینه های مغازه داران است اما قیمتها را چندان نمی توان بالا برد.

 

رسولی ادامه داد: برای بهبود شرایط تولیدکننده ها عمده کاری که باید کرد این است که وضعیت معیشتی مردم خوب شود تا مصرف تا به این حد پایین نیاید. چرا که الان سرانه مصرف گوشت قرمز کشور به ۳کیلوگرم رسیده در حالی که در ضعیف ترین کشورها حداقل ۵۰کیلوگرم است.

 

نسبت به سال ۱۴۰۰ در بخش بسته بندی حداقل ۵۰درصد کاهش فروش داریم

وی همچنین در خصوص میزان کاهش فروش در این صنعت نیز اظهار داشت: در بخش بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی تمام مجموعه های ما نسبت به سال قبل از نظر حجم حداقل ۵۰درصد کاهش فروش داشته اند و برخی واحدها نیز تعطیل شده است.

 

دبیر انجمن بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی کشور همچنین در خصوص صادرات این محصولات به دیگر کشورها اظهار داشت: در حال حاضر صادراتی نداریم چون در حقیقت صادرات نظم می خواهد که ما نداریم.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا در این بخش قابلیت صادراتی وجود دارد یا خیر، گفت: قابلیت صادرات داریم اما زمانی می توان صادر کرد که یک برنامه مشخصی در کشور باشد؛ یعنی از یکسو دائما نرخها تغییر نکند و از سوی دیگر یک‌شبه صادرات ممنون نشود.

 

رسولی در پایان در خصوص تحلیل بازار پیش رو نیز اظهار داشت: وضعیت خوب نیست و هر روز بدتر می شود چون وقتی وضعیت معیشت مردم خوب نیست قائدتا همه صنایع هم تحت تاثیر قرار می گیرند و روند خوبی را نمی توان برای بازار متصور شد.

 


کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------