افشاگری جدید از پشت‌پرده فساد ۳ میلیارد دلاری؛ چایی که دوستان دبش با ارز ترجیحی وارد می‌کردند چای وطنی بوده!



فساد سه میلیارد دلاری در حوزه چای ,اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی

 

اعتمادآنلاین نوشت: علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی ایران مدعی شد چایی که شرکت دبش وارد می‌کرده چای وطنی بوده!

 

او نوشت: چایی که دوستان ⁧دبش⁩ وارد میکردند با ⁧ارز ترجیحی⁩، درواقع همان چایی های وطنی بوده از ایران میرفته کنیا دوباره برمیگشته!! ‌بله! بله ! ارز به هرکسی نمی دهند!!

 

فساد سه میلیارد دلاری در حوزه چای ,اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی

 

نیاز وارداتی چای برای کشور ۳۰۰ میلیون دلار در سال است / تخلف اخیر در حوزه چای بی سابقه است 

حبیب جهان ساز، رئیس سازمان چای، درباره تخلف مالی در زمینه واردات چای گفت: اتفاقی که اکنون درباره چای افتاده است، پیش از این سابقه نداشت و سازمان چای هم در آن دخیل نیست. بحث ارائه ارز و تنظیم بازار از نقاط دیگر صورت گرفته است. سازمان چای بیشتر در حوزه تولیدات داخل فعال است.

 

فساد سه میلیارد دلاری در حوزه چای نشان داد که عدم شفافیت مالی در ارائه ارز دولتی و عدم پیگیری و نظارت بر روند واردات تا چه حد می تواند کشور را درگیر زیان جدی مالی کند. از سوی دیگر نیاز کشور به چای در حد رقم ارائه شده نبوده و تنها ۳۰۰ میلیون دلار نیاز وارداتی چای در کشور است. 

 

حبیب جهان ساز، رئیس سازمان چای، درباره تخلف مالی در زمینه واردات چای به «انتخاب» گفت: اتفاقی که اکنون درباره چای افتاده است، پیش از این سابقه نداشت و سازمان چای هم در آن دخیل نیست. بحث ارائه ارز و تنظیم بازار از نقاط دیگر صورت گرفته است. سازمان چای بیشتر در حوزه تولیدات داخل فعال است.  

 

وی افزود: بحث واردات و صادرات متمرکز در وزارت جهاد کشاورزی است؛ بنابراین ما خیلی در آن قضیه دخیل نبودیم.

 

وی درباره نیاز واقعی کشور به چای بیان کرد: ما نیاز به واردات یک میلیارد دلار چای نداریم و ۳۰۰ میلیون دلار برای ما کفایت می‌کند. نیاز مصرف ما درسال حدود ۱۰۰ هزار تن است که ۳۰ درصد آن تولید داخل است و ۷۰ درصد آن نیز با واردات از هند و سریلانکا و کنیا صورت می‌گیرد. با قیمت‌هایی که الان وجود دارد حداکثر تا ۴۰۰ میلیون دلار برای واردات چای کفایت می‌کند. 

 

جهان ساز درباره میزان تولید چای در کشور گفت: تولید داخل چای همین امسال ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. باید تولید داخل حمایت شود و در تقابل با واردات کفه تجاری باید به نفع تولید باشد و تولید هم مورد حمایت قراربگیرد. در چند سال اخیر تولید ما رو به افزایش بوده است. ما از ۱۶ هزار تن به ۳۳ هزار تن رسیدیم و پتانسیل ۴۵ هزار تن را هم داریم. ۵۰ هزار چای کار و ۱۷۲ کارخانه در گیلان و مازندران فعال هستند و نگاه وارد کننده باید به تولید داخل باشد. فقط باید کمبود‌ها جبران شوند و اگر بخواهیم صرفا به واردات نگاه کنیم حمایت از تولید داخل اتفاق نمی‌افتد.

 

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------