طالبان کوتاه کردن ریش، استفاده از گوشی‌ دوربین‌دار برای زنان و زبان فارسی را ممنوع کرد



ممنوعیت کوتاه کردن ریش توسط طالبان،اخبار بین الملل،خبرهای بین الملل
در شبکه‌های اجتماعی مکتوبی منتسب به طالبان منتشر شده که در آن طالبان در ولایت هلمند، کوتاه کردن ریش را ممنوع اعلام کرده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، مسئول کمیسیون امر به معروف و نهی از منکر  طالبان در ولایت هلمند، کوتاه کردن ریش را ممنوع اعلام کرده است.

 

در شبکه‌های اجتماعی مکتوبی منتسب به طالبان منتشر شده که در آن به تمامی آرایشگاه ها و حمام‌های شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند به گونه جدی دستور داده شده که از امروز یکشنبه (۴ میزان/ مهر) از کوتاه کردن ریش خودداری کنند.

 

حافظ راشد هلمندی، رئیس اطلاعات و فرهنگ هلمند به رسانه‌ها گفته است که ممنوعیت گذاشتن ریش نه تنها در هلمند، بلکه در کل افغانستان قابل اعمال است.

 

این اولین محدویت طالبان علیه مردان است. پیش از این طالبان محدودیت هایی علیه زنان وضع کرده است. در بسیاری از ادارات تاکنون اجازه بازگشت زنان به محل کارشان داده نشده و همچنین مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم هنوز بازگشایی نشده اند.

 

طالبان زبان فارسی را ممنوع کرد؛ فقط به زبان پشتو صحبت کنید!

یکی از فعالان سیاسی افغانستان در گفت‌و‌گو با جماران، روایت خود از وضعیت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مردم افغانستان را بیان کرد.

 

طالبان جنایتکار هزاره‌های بی‌پناه را مجبور به ترک خانه و کاشانه اجدادی‌شان می‌کند. در یک ویدئوی جدید، یک شهروند افغانستان توضیح می‌دهد که «پس از پنجاه سال اقامت در خانه خودش از سوی طالبان مجبور به ترک سرزمین آبا و اجدادی شده است.» هزاره‌ها یکی از اقوام فارسی‌زبان بومی افغانستان هستند که در تمام نواحی افغانستان پراکنده‌اند و به فارسی دری با گویش هزارگی صحبت می‌کنند و عموما شیعه هستند. آنها ۳۰ درصد جمعیت افغانستان را تشکیل می‌دهن و در کنار تاجیک‌ها و پشتون‌ها، یکی از سه گروه قومی عمده در افغانستان هستند.



در همین حال، یک فعال سیاسی افغانستان می گوید: در حالی طالبان کابینه مورد نظر خود را معرفی کردند که انتظار می‌رفت کابینه‌ای همه شمول از همه طیف‌های مختلف معرفی کنند، اما بر خلاف قول‌هایی که داده بودند کابینه‌ای یک‌دست پشتون معرفی کردند و تنها در میان آن‌ها دو نفر تاجیک و ازبک با تفکر کاملا طالبانی وجود دارد.


وی به سایت جماران می‌گوید: وضعیت اقتصادی افغانستان بعد از روی کار آمدن طالبان به شدت در حال وخامت است. بر اساس آمار سازمان ملل اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند و از سوی جامعه جهانی کمکی نشود و امارت اسلامی را به رسمیت نشناسند ۹۷ درصد جمعیت افغانستان زیر خط فقر خواهند بود. در حالی‌که امروز خط  فقر حدود ۵۴ درصد است. ارزش پول افغانستان هر روز پایین می‌آید و با توجه به اینکه افغانستان کشوری مصرف‌کننده است، همه‌ی کالاهای اساسی از بیرون تهیه می‌شود و بی‌اعتبار شدن پول افغانستان بر قیمت‌ها تاثیر گذاشته است. تورم، گرانی و بیکاری مردم را به شدت نگران کرده است و امروز ثبات و دلگرمی وجود ندارد و مردم در تشویش و نگرانی به سر می‌برند.

 

طالبان توانایی اداره کشور را ندارند
وی که نامش نزد جماران محفوظ است، ادامه می‌دهد: من وضعیت اقتصادی و آینده کشور را مثبت ارزیابی نمی‌کنم، زیرا طالبان توانایی اداره کشور را ندارند. دولت امارت اسلامی استحکام پیدا نکرده است تا بتواند از پتانسیل‌های موجود استفاده کند. بودجه افغانستان در زمان حکومت غنی از دو منبع تهیه می شد؛ یکی از منابع داخلی مثل عواید گمرکات و معادن درحال استخراج مثل زغال سنگ و سمنت که درحال حاضر طالبان به این منابع دسترسی ندارند و افراد طالبان در هر منطقه به طور خود سر جمع آوری می‌کند؛ و دوم، منابع بیرونی که باید یادآور شد بخش عمده بودجه افغانستان از کمک‌های جامعه جهانی تهیه می شد.


طالبان کابینه‌ای یک‌دست پشتون معرفی کرده است
این فعال سیاسی افغان از وضعیت سیاسی در افغانستان چنین می‌گوید: در حالی طالبان کابینه مورد نظر خود را معرفی کردند که انتظار می‌رفت کابینه‌ای همه شمول از همه طیف‌های مختلف معرفی کنند، اما کابینه‌ای یک‌دست پشتون معرفی شد که در میان آن‌ها تنها دو نفر تاجیک و ازبک با تفکر کاملا طالبانی وجود دارد. درحال حاضر طالبان دو مشکل عمده دارند: نارضایتی درونی و داخلی که با معرفی کابینه و عدم رعایت ترکیب قومی این نارضایتی بیشتر شده و عدم تمکین به خواست جامعه جهانی و کشورهای تأثیر گذار از سوی این گروه مردم افغانستان مجبورند به زبان پشتو صحبت کنند.


وی در مورد وضعیت فرهنگی امروز طالبان نیز گفت: امروز از لحاظ فرهنگی مشکلات زیادی به وجود آمده است؛ بین ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم افغانستان به زبان دری صحبت می‌کنند و زبان پشتو به عنوان زبان دوم میان توده‌های مردم رایج است، اما امروز طالبان مردم را مجبور کرده‌اند در اداره‌ها، رسانه‌ها و دیگر اماکن دولتی به زبان پشتو صحبت کنند. 


هیچ‌کسی حق اعتراض و انتخاب ندارد
این فعال سیاسی در پایان گفت: وضعیت حقوق بشری را حتما از رسانه‌ها در جریان هستید؛ آزادی‌های اجتماعی به شدت محدود شده است. مدارس تنها برای پسران و در دانشگاه‌ها میان دختران و پسران پرده کشیده‌اند و اگر کسی از سوی طالبان جنایتی مرتکب شده و یا حق کسی را بگیرند مردم نمی‌توانند حقوق از دست رفته خود را از آنها باز پس بگیرند. یک عده‌ بی‌سواد بر اکثریت مردم که سال‌ها تجربه داشته‌اند حکومت می‌کنند که متأسفانه هیچ کسی حق اعتراض به آنها و انتخاب ندارد.



در هرات و ولسوالی های آن زیر سایه حکومت تروریستان طالبان چه میگذرد؟
۱..لت و کوب خبرنگاران
۲..لت و کوب تظاهرات کننده
۳..به قتل رساندن پولیس یا کارمند دولت قبلی توسط طالبان
۴..دستگیری ولادرک شدن بعضی ازچهره های سیاسی دولت قبل
۵..اخذ پول اجباری خانه به خانه در هرات بخاطر آشغال ها
۶..اخذ پول هنگفتی از تمامی دوکانداران بازار بخاطر نظافت بازار
۷..اخذ پول از کسانیکه تصادف می‌کنند
۸..اخذ پول از شاگردان معارف 
۹..اخذ پول از تمام زمین داران از هر جریب
۱۰..اخذ پول اجباری از راننده گان لین ولسوالی ها 
۱۱.. افزایش دادن پول برق توسط طالبان
۱۲..اخذ پول از دوکانداران بخاطر جواز کسب با وجودیکه چند ماه قبل جواز کسب گرفته
۱۳..معاش ندادن به کارمندان و معلمان
۱۴..اخراج کردن افراد با سواد و مسلکی وجایگزین کردن افراد بی تجربه در اکثریت بست ها
۱۵..از کارانداختن ماشین های آمبولانس از شفاخانه ها بخاطر مصرف بنزین
۱۶..فروش اسلحه به سارقین و قاتلین 
۱۷..تهدید و وادار کردن شهروندان را به نان دادن طالبان
۱۸..بی خبر رفتن طالبان در اکثریت تالارها 
۱۹..اجازه ندادن درس به دختران در مکاتب 
۲۰..اجازه ندادن به زنان در بعضی ادارات 
۲۱..بجای چوکیدارهای بازارها اقوام خود را مقرر کردند
۲۲..نمایندگان ترانسپورت‌های لین هرات و ولسوالی ها را برکنار و افراد خود را جابجا کردند
۲۳.. تمام کمک هایکه دربخش زراعت ومالداری شده بود دربین اقوام پشتو توضیح شده
۲۴..دستگیری و به قتل رساندن پلیس یا کارمند دولت قبل به بهانه دزدی و یا اختطافگر
۲۵.. وصدها جتایت و ظلم دیگر ...

 

***

 

طالبان استفاده از گوشی‌ دوربین‌دار را برای زنان ممنوع کرد

مسؤلان کمیسیون دعوت‌ و ارشاد طالبان در مکتوبی رسمی به شهروندان ولسوالی نجراب ولایت کاپیسا دستور داده‌اند که جوانان مو‌ و ریش خود را انگلیسی، آمریکایی و فرانسوی اصلاح نکنند و تراشیدن ریش گناه کبیره است. آنان گفته‌اند که استفاده از تلفن‌های دوربین‌دار برای خانم‌ها ممنوع است.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------