علت آمار بالای مرگ های کرونایی نتیجه افزایش بستری‌ها در هفته گذشته است



کرونا در ایران،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی
یک اپیدمیولوژیست گفت: آمار بالای مرگ و میر ناشی از کرونا نتیجه افزایش بستری‌ها در هفته‌های گذشته است.

به گزارش مهر، مسعود یونسیان، در ارتباط تصویری با بخش خبری ۲۱ یکشنبه شب شبکه یک سیما درباره رابطه میزان ابتلاء و مرگ و میر کرونایی، افزود: در تمام سویه‌های ویروس کرونا از زمانی که وارد بدن می‌شود حداقل دو روز و حداکثر ۱۴ روز زمان می‌برد تا علائم ظاهر شود.

 

وی با اشاره به اینکه همه افراد دچار علائم نمی‌شوند، ادامه داد: ظاهر شدن علائم بین دو تا ۱۴ روز و به طور متوسط یک هفته است.

 

یونسیان گفت: از زمانی که اولین علائم آشکار می‌شود تا زمانی که بیماری شدت پیدا می‌کند و بیمار به بیمارستان مراجعه می‌کند، چند روز طول می‌کشد.

 

وی افزود: با توجه به رنگ بندی استان‌ها و نمودارهای نرم افزار ماسک که تصمیم گیری‌ها بر این اساس شکل می‌گیرد و بر مبنای بستری در بیمارستان است، حداقل ۱۰ روز فاصله بین آلوده شدن یک فرد و بستری شدن در بیمارستان وجود دارد، البته مشروط به اینکه بیماری در حدی باشد که نیاز به بستری شدن باشد؛ یعنی اگر تعداد بستری شدگان کاهش می‌یابد به ۱۰ تا ۱۲ روز گذشته بستگی دارد.

 

این اپیدمیولوژیست ادامه داد: یک روند کاهشی را در بعضی استان‌ها مانند سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان و کرمان در جنوب و همچنین گلستان، مازندران، گیلان، البرز، تهران و قم شاهد هستیم.

 

یونسیان با بیان اینکه در کل کشور تعداد بستری‌ها کاهشی بوده است، خاطرنشان کرد: به میزان زیادی آمار مرگ و میر و بستری هر استان مربوط به همان استان است و کمتر پیش می‌آید که فردی در یک استان ساکن باشد و برای پیگیری بیماری خود به استان دیگر مراجعه کند.

 

وی افزود: افرادی که فوت می‌کنند به طور متوسط بین دو تا چهار هفته بعد از ابتلاء فوت می‌کنند بنابراین با روند کاهشی که در کل کشور به ویژه در استان‌های شمالی و جنوبی مشاهده کردیم، ولی در استان‌های غربی هنوز ندیدیم؛ انتظار داریم کاهش تعداد مرگ و میر در روزهای آینده را شاهد باشیم، مگر اینکه اتفاقاتی که در تجمع‌ها و جا به جایی‌هایی که در ۱۰ تا ۱۲ روز گذشته انجام شده است؛ این روند را کُند کند.

 

***

 

زالی: شاخص مراجعان سرپایی در تهران به کمتر از ۲۰ هزار بیمار رسید

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: در تعطیلات ۶ روزه اخیر به طور متوسط ۴۲ تا ۴۵ درصد کاهش ترددهای استانی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شاهد بودیم.

 

دکتر علیرضا زالی روز یکشنبه در حاشیه نشست ستاد ویژه فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با جمعی از مدیران بانک‌های دولتی و خصوصی، در جمع خبرنگاران افزود: در جلوگیری از ترددهای بین استانی به نظرم دستاورد خوبی حاصل شده و این موضوع هم شامل حمل و نقل عمومی و هم خودروهای شخصی به صورت چشمگیری این عدد کاهش یافت.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا ارزیابی از ۶ روز تعطیلات اخیر دارد یا نه؟ اظهار داشت: برای ارزیابی دقیق این موضوع نیاز به ارزیابی شاخص های بیشتری است اما شاخص‌هایی که تاکنون مورد بررسی قرار گرفته نشان‌دهنده کاهش قابل توجه ترددهای بین استانی با مبدا تهران بوده است.

 

زالی تصریح کرد: این عدد در برخی محورهای مواصلاتی بسیار قابل توجه بوده است که از جمله آن می‌توان به جاده تهران به قم، چالوس و هراز اشاره کرد. کاهش تردد در این محورها بسیار قابل توجه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بوده است.

 

وی ادامه داد: محدودیت‌های تردد در روزهای ۲۷ و ۲۸ مرداد ماه به اوج خود رسید.

 

زالی با اشاره به اینکه باید از اصناف و بخش های تجاری و بازرگانی تشکر کرد، گفت : این مجموعه در این مدت همکاری قابل توجهی را داشتند. ارزیابی ما این است که این تعطیلات نسبت به تعطیلات گذشته با همکاری خوب مردم و اصناف خیلی موثرتر بوده است.

 

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران به کاهش مراجعان سرپایی در روز گذشته اشاره کرد و گفت: تعداد مراجعان سرپایی در تهران به کمتر از ۲۰ هزار بیمار رسیده است، امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و شاهد مراجعات سرپایی کمتری به مراکز درمانی باشیم.

 

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: مجموعه بیمارانی که اکنون در تهران بستری هستند به ۹ هزار ۷۷۲ بیمار رسیده که این عدد با تاخیر تغییر خواهد کرد.

 

زالی با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به سویه دلتا ۲.۵ روز به طور متوسط دیرتر ترخیص می شود، گفت: حضور این بیماران در مراکز درمانی، طولانی تر است، تعداد بیماران بخش مراقبت های ویژه در پنج روز گذشته به عدد ۲ هزار و ۴۰۰ مورد رسیده و خوشبختانه این تعداد افزایش نیافته است.

 

وی تعداد ترخیص شدگان در روز گذشته را یک هزار و ۸۰۰ بیمار اعلام کرد و گفت: این روند بسیار خوب است و امیدواریم ادامه داشته باشد.

 

***

 

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت: بازگشایی سینما‌ها به صلاح سلامت مردم نیست

باشگاه خبرنگاران نوشت: فرهادی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص تعطیلی سینماها در پیک پنجم کرونا گفت: بهتر اعمال شدن محدودیت ها باعث کوتاه شدن زمان آن ها خواهد شد؛ بنابراین بازگشایی سینماها به صلاح سلامت مردم نیست.

 

او گفت: اگر بنا باشد محدودیت ها با ضعف اعمال شود، طبیعتا پیک بیماری سهمگین تر خواهد شد و شاهد مبتلایان، بستری ها و مرگ و میر بیشتر ناشی از کرونا خواهیم بود. 

 

او افزود: آمار سهمگین فوتی های امروز، دوباره این نکته را یادآور کرده که برای در امان ماندن از این ویروس منحوس باید افراد بیش از پیش به رعایت شیوه نامه های بهداشتی اهتمام ورزند.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------