نسخه جدید از مدیران امام صادقی در رأس پیچیدهترین وزارتخانه دولت
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : شنبه, 13 مرداد 1403 14:32
به گزارش دیدهبان ایران، اندکی پس از اخباری که حکایت از قطعی بودن «احمد میدری» به عنوان گزینه مدنظر پزشکیان جهت معرفی به مجلس برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشت؛ ظاهرا روال مرسوم در مشورت غیررسمی از نهادهای ذیربط به مانعی جدی بر سر راه میدری و البته چند تن دیگر از گزینههای پیشنهادی شورای راهبری بدل شده است و پزشکیان که همواره از تعامل و عدم تقابل با مجلس و دیگر بخشهای حاکمیت سخن گفته، به دنبال گزینهای جدید برای این وزارتخانه مهم است که قرعه شانس به نام «علی زینیوند» افتاده است.
کسی که تحلیلگران، علت قرار گرفتن ناگهانی نام او در فهرست پیشنهادی شورای راهبری را بیشتر جهت مطرح شدن برای تصدی جایگاههای سیاسی دیگری در دولت میدانستند، اما حالا در کمال ناباوری شرایط به سمتی رفته که زینیوند را در آستانه تصدی بر یکی از بزرگترین، مهمترین و البته تخصصیترین وزارتخانههای کشور قرار داده است.
همیشه در گردش
علی زینیوند متولد ایلام است. در دولت اصلاحات به مدیرکلی انتظامی استانداری ایلام رسید و در دولت حسن روحانی، با اتکا به مواضع و سوابق اصلاحطلبانه، ابتدا فرماندار محلات در استان مرکزی شد و بعدا در استانداریهای یزد و سیستان و بلوچستان به عنوان معاون استاندار خدمت کرد و نهایتا استاندار کرمان شد. با شروع دولت سیزدهم، در سمت استاندار کرمان ابقا شد. سخنرانی او در تغییر مواضع سیاسی و ابراز برائت از اصلاحطلبی و همچنین صحبتهای احمد وحیدی وزیر کشور دولت سیزدهم در حمایت از زینیوند نیز جالب و تا مدتها نقل محافل سیاسی بود.
او سپس با حمایت وزارت کشور دولت سیزدهم، به سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور رفت. زینیوند در انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه کرج نامزد شد و این بار به اردوگاه اعتدال بازگشت و علیرغم قرار داشتن در لیست مورد حمایت اعتدالیون، موفق به راهیابی به مجلس نشد.
گردش جغرافیایی وی مانند گردش جناحی او مورد انتقاد کسانی است که معتقدند زینیوند به شدت اهل تلاش و لابی برای پست و سمت گرفتن است و نوسان قابل توجهی در مواضعش متناسب با شرایط سیاسی کشور دارد! شاید تفاوت زیاد تخصصی در مسئولیتهایی که او بر عهده گرفته هم گواه این نکته باشد.
مردی از جنس مدیران دانشگاه امام صادق
یکی از جدیترین انتقادها به دولت سیزدهم استفاده از مدیران تحصیلکرده الهیات در دانشگاه امام صادق(ع) در جایگاههای تخصصی غیرمرتبط بود، حالا توجه به تحصیلات دانشگاهی زینیوند و رابطه آن با وزارتخانهای که قصد مسوولیت آن را کرده، نگرانکننده است تا مبادا همان رویه نادرست با افرادی جدید تکرار شود.
زینیوند کارشناس الهیات و معارف اسلامی است که البته بعدا در تحصیلات تکمیلی و حین داشتن مسوولیت، به رشته روابط بینالملل روی آورده است. البته هر دو این رشتهها هم حتی کمترین ارتباطی به موضوعات مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ندارد. همچنان که هیچ کدام از سوابق اجرایی او هم ارتباطی با این وزارت ندارد و شاید بیارتباطترین فرد معرفی شده توسط شورای راهبری با موضوعات این حوزه نظیر آموزش فنیوحرفهای، درمان، تعاونیها، مطالبات جامعه کارگری،کارفرمایی و بازنشستگی، آیندهپژوهی و مسائل خاص صندوقهای بازنشستگی باشد.
از بندبازی سیاسی تا روابط خانوادگی
نگرانی دیگر در خصوص پایگاه حمایتی و معرفان زینیوند است و اینکه چرا در کمیته بررسی گزینه های وزارت کار، جزو 10 نفر اول نبود ولی در شورای راهبری ناگهان بین سه نفر اول قرار گرفت. شنیده شده به واسطه سالها حضور او در یزد، محمد صدوقی (نوه آیتالله صدوقی) که از اعضای شورای راهبری دولت چهاردهم بود، اصلیترین معرف و حامی زینیوند است و انتصاب دکتر عارف در کسوت معاون اولی هم منجر به بهرهگیری وی از ارتباطات ناشی از حضورش در یزد شده و ناگهان به صدر جدول صعود کرده است.
البته به لطف روابط عمومی (یا به عبارتی روابط خصوصی) بالای زینیوند و دوران حضور در استان کرمان و روحیه منعطف و تبعیتپذیر او، در روزهای اخیر حسین مرعشی نیز به حامی تمام قد او بدل شده و عملا یکی ازجدیترین گزینههایی که دبیرکل حزب کارگزاران برای حضورش در دولت چهاردهم رایزنی میکند، همین استاندار سابق کرمان است.
رنگارنگ بودن حامیان زینیوند به این مقدار محدود نیست. نزدیکی و روابط زینیوند با یکی از اعضای خانواده قالیباف هم پشتوانهای برای ایشان است. نقل و انتقال پیامهایی از اطرافیان رییس مجلس به دولت در خصوص شانس بیشتر او برای کسب رای اعتماد که گفته شده با تاکید مستقیم قالیباف به پزشکیان انجام میشود؛ به نظر میرسد در مسیر تلاش قالیباف برای حفظ نیروها و منافعش که در سطوح مختلف در ارکان و صندوقهای زیرمجوعه این وزارتخانه باشد. مسالهای که به نظر میرسد احتمال تحقق آن با سایر گزینههای نامزدی وزارتخانه بسیار ضعیفتر باشد.
در نهایت باید دید نامربوطترین فرد پیشنهادی شورای راهبری، میتواند با اتکا به روابط و رایزنیهای شخصی خود و البته در نتیجه موانع پیشآمده برای دیگرگزینهها، با بندبازی سیاسی میان اصولگرایی، اصلاحطلبی و اعتدالگرایی، حمایت همزمان خواهرزاده خاتمی، خانواده قالیباف و خاندان مرعشی، بدل به فصل مشترک آنان شود و با سواستفاده از شعار «دولت وفاق ملی» دکتر پزشکیان، سکان وزارتخانهای را به دست بگیرد که مستقیما با سرنوشت بیش از ۶۰ میلیون ایرانی ارتباط دارد؟!