ریخته‌گری با سهند آذرین: تاریخچه، فناوری‌ها و کاربردها



از زمان قدیم تاکنون روش‌ها و فرایندهای متنوعی برای ساخت و تولید قطعات مختلف و گوناگون در اطراف ما به کار گرفته شده‌اند. یکی از این فرایندها که تاریخچه‌ای بسیار طولانی دارد و هزاران سال است که در جهان در ساخت قطعات به کار می‌رود، ریخته‌گری است. در ایران نیز ریخته‌گری از سال‌های دور تاکنون یکی از فرایند‌های ثابت در تولید لوازم و تجهیزات مختلف بوده که اکنون نیز در بسیاری از شرکت‌های مجرب ریخته‌گری همچون مجموعه سهند آذرین به بهترین شکل ممکن انجام می‌گیرد.

 ریخته‌گری بر اساس روش‌های گوناگونی همچون ریخته گری ماسه ای ، ریخته‌گری دقیق، ریخته‌گری تحت‌فشار و غیره انجام می‌گیرد و براین‌اساس می‌تواند نتایج مختلفی نیز داشته باشد. در این مقاله با ریخته‌گری با سهند آذرین: تاریخچه، فناوری‌ها و کاربردها در صنعت بیشتر آشنا می‌شویم.

 

ریخته‌گری با سهند آذرین

 

ریخته‌گری چیست؟

ریخته‌گری به فرایندی گفته می‌شود که در طی آن، قطعات کوچک و بزرگ فلزی را از ریختن مواد مذاب در یک قالب و سپس خارج نمودن آن پس از سردشدن تولید می‌کنند. ریخته‌گری کاربردهای زیادی به‌خصوص در ساخت قطعات تجهیزات حمل‌ونقل و خودروها، ابزارهای فلزی گوناگون و غیره دارد. این روش را می‌توان قدیمی‌ترین روش در ساخت لوازم فلزی دانست.

 

ریخته‌گری با سهند آذرین

 

ریخته‌گری چه کاربردهایی دارد؟

ریخته‌گری دارای کاربردهای بسیار گوناگون و متنوعی بوده به‌طوری‌که از تولید کننده قطعات تراکتور و یا اتومبیل‌سازی تا تولیدکننده لوازم تزیینی منزل از آن استفاده می‌کنند. این فراگیری می‌تواند به دلیل روش‌های متنوع در ریخته‌گری و مزایای آن باشد. از مهم‌ترین کاربردهای روش ریخته‌گری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

* صنایع خودروسازی و حمل نقل 

* صنایع هوافضا 

* تجهیزات و ابزارآلات کشاورزی 

* صنعت ساخت‌وساز 

* ماشین‌آلات و تجهیزات کارخانه‌جات 

* لوازم تزیینی و کاربردی منزل 

* تجهیزات موردنیاز در معادن

 

شناخت کاربردهای ریخته گری به صورت دقیق اهمیت بسیاری دارد؛ چراکه در صورت آشنایی کامل، شما قادر به بهره گیری از روش ریخته گری در کسب و کار خود خواهید شد و در نتیجه درآمدتان بیش از پیش می‌شود.

 

انواع روش‌های ریخته‌گری

امروزه با پیشرفت علم و فناوری، ریخته‌گری به روش‌های بسیار متعددی انجام می‌شود؛ به‌طوری‌که این روش‌ها را می‌توان بر اساس فاکتورهای گوناگونی دسته‌بندی کرد. در این مقاله به انواع روش‌های ریخته‌گری بر اساس چگونگی فرایند می‌پردازیم؛ ولی به‌طورکلی دسته‌بندی‌های دیگری نیز بر اساس نوع فلز یا قالب مورداستفاده نیز برای این عملیات وجود دارد. انواع روش‌های ریخته‌گری بر اساس چگونگی فرایند به شرح زیر است:

 

ریخته‌گری ماسه ای

ریخته‌گری ماسه‌ای یکی از پرکاربردترین روش‌های انجام ریخته‌گری است که می‌توان آن را برای تمام فلزات و آلیاژهای مربوط به آنها استفاده کرد. علاوه بر این، روش ریخته‌گری ماسه ای برای تولید انواع قطعات ریز و بزرگ، قابل به‌کارگیری است. در این نوع از ریخته‌گری، فرایند تولید را با قالب‌های ماسه ای و یکبار مصرف انجام می‌دهند.

 

ریخته‌گری با سهند آذرین

 

ریخته‌گری گریزازمرکز

ریخته‌گری به روش گریزازمرکز که به آن ریخته‌گری دورانی نیز می‌گویند، با ایجاد حرکت دورانی در محور عرضی یا افقی، به ساخت قطعات استوانه‌ای منجر می‌شود. در همین راستا از این روش عموماً در ساخت تجهیزاتی همچون پمپ‌ها، لوله‌ها، فلنج، مخازن فشار و غیره مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

ریخته‌گری دایکاست یا تحت‌فشار

یکی دیگر از روش‌های متداول در ریخته گری ، روش دایکاست یا ریخته‌گری تحت‌فشار است که چگونگی و مراحل انجام آن می‌توانند قطعاتی با ساختار یکپارچه و منسجم را حاصل کنند. از ریخته‌گری تحت‌فشار معمولاً برای فلز آلومینیوم و آلیاژهای آن و در برخی موارد فلزهای دیگر، استفاده می‌شود.

 

ریخته‌گری پیوسته

ریخته‌گری پیوسته یا مداوم که در تولید میلگرد به کار می‌رود و تقریباً با همین محصول نیز شناخته می‌شود، روشی بسیار سریع در تولید قطعات است که در نتیجة آن، تعداد زیادی میلگرد در مدت زمان بسیار کم ساخته می‌شوند. این فرایند نه تنها استحکام محصولات آهنی را بالا می‌برد، بلکه در زمان تولید نیز صرفه جویی می‌شود.

 

ریخته‌گری دقیق

ریخته‌گری دقیق همانطور که از نام آن مشخص است، دقت بسیار بالا داشته و با استفاده از قالب‌های سرامیکی و یک‌بارمصرف انجام می‌شود. این روش را نیز در صنایع گوناگون و متعددی به‌خصوص در ساخت تجهیزاتی که نیاز به‌دقت بالا در ساخت دارند، به کار می‌گیرند.

 

ریخته‌گری ثقلی

ریخته‌گری ثقلی را می‌توان یکی از دیگر روش‌های قدیمی ساخت قطعات فلزی دانست که در آن از قالب‌های دائمی و فلزی استفاده می‌شود. با این روش امکان ساخت قطعاتی با ضخامت‌های یکنواخت در تعداد بسیار بالا یا همان تولید انبوه وجود دارد.

 

ریخته‌گری قالب پوسته‌ای

ریخته‌گری قالب پوسته‌ای از دیگر روش‌هاست که در فرایند اجرا بسیار مشابه به روش ماسه‌ای است. ساخت قطعات بزرگ به روش ریخته‌گری قالب پوسته‌ای امکان‌پذیر نیست و معمولاً قطعات کوچک تا متوسط را با این روش تولید می‌کنند. در ریخته‌گری قالب پوسته‌ای از قالب‌های ماسه ای رزینی با ضخامت‌های بسیار پایین استفاده می‌شود.

 

ریخته‌گری با سهند آذرین

 

ریخته‌گری با سهند آذرین

شرکت صنایع ریخته‌گری سهند آذرین به‌عنوان یکی از بهترین مجموعه‌های ریخته‌گری در ایران و با بیش از 20 سال تجربه در ریخته‌گری، به تولید و ساخت انواع قطعات فلزی موردنیاز در صنایع گوناگون به این روش می‌پردازد.

شما عزیزان می‌توانید برای همکاری و سفارش قطعات مختلف فلزی از طریق راه‌های ارتباطی موجود در وب‌سایت این مجموعه اقدام نمایید.

 

جمع‌بندی

کارخانه‌ها و صنایع گوناگونی از تولید کننده منیفولد گرفته، تا لوازم هنری و تزیینی از روش ریخته‌گری در مکانیسم سیستمی خود بهره می‌برند. ریخته‌گری یکی از قدیمی‌ترین فرایندهای ساخت انواع لوازم و تجهیزات فلزی است. در این مقاله به ریخته‌گری با سهند آذرین: تاریخچه، فناوری‌ها و کاربردها پرداختیم.

 

صنایع حمل‌ و نقل، تجهیزات کشاورزی، صنایع هوافضا، صنعت ساخت‌ و ساز، ماشین‌آلات کارخانه‌ها و غیره از ریخته‌گری در تولید محصولات خود استفاده می‌کنند. روش‌های گوناگونی وجود دارد که ریخته‌گری از طریق آنها انجام می‌شود. از مهم‌ترین آنها می‌توان به ریخته‌گری‌های ماسه‌ای، گریزازمرکز، تحت ‌فشار، پیوسته، دقیق، ثقلی و قالب پوسته‌ای اشاره کرد.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------