راهنمای کامل آموزش کاشت سبزیجات



نحوه کاشت سبزیجات

راهنمای کامل برای آموزش کاشت سبزیجات

 

آموزش کامل و جامع کاشت انواع سبزی :

در این مقاله از بیتوته، با راهنمای کامل آموزش کاشت سبزیجات آشنا می شوید. از پرورش نهال گرفته تا برداشت محصول بومی، یک حس موفقیت و رضایت در کشت غذای شما به وجود می آید. این راهنمای جامع شما را با دانش کاشت یک باغ سبزی پررونق، فارغ از سطح تجربه‌تان، مجهز می‌کند.

راهنمای کامل کاشت انواع سبزیجات :

کاشت سبزی در خانه یا باغچه، نه تنها یک سرگرمی لذت‌بخش و آرامش‌بخش است، بلکه راهی عالی برای دسترسی به سبزیجات تازه و ارگانیک برای مصرف خود و خانواده‌تان نیز می‌باشد. شما می توانید در آپارتمان و یا حیاط خانه، کاشت ریحان، کاشت پیازچه، کاشت تره و .... را انجام دهید. در این مقاله، راهنمای کامل و جامعی برای کاشت انواع سبزی به شما ارائه خواهیم داد.

 

در این مقاله، راهنمای کاملی برای کاشت انواع سبزیجات در خانه ارائه می‌دهیم:

 

مراحل کلی کاشت سبزیجات:

1. انتخاب سبزیجات:

اولین قدم، انتخاب سبزیجاتی است که می‌خواهید بکارید. سبزیجات مختلفی برای کاشت در خانه مناسب هستند، از جمله:

 

سبزیجات خوردن: ریحان، شاهی، شوید، ترخون، نعناع، جعفری، گشنیز، پیازچه

سبزیجات پختنی: گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل دلمه‌ای، کدو، خیار، لوبیا، نخود فرنگی

سبزیجات ریشه‌ای: هویج، چغندر، تربچه، شلغم

 

هنگام انتخاب سبزیجات، به موارد زیر توجه کنید:

آب و هوا: برخی از سبزیجات به آب و هوای گرم و برخی دیگر به آب و هوای خنک نیاز دارند. سبزیجاتی را انتخاب کنید که با آب و هوای منطقه شما سازگار باشند.

 

نور خورشید: اکثر سبزیجات برای رشد به نور خورشید کامل نیاز دارند. مکانی را برای کاشت سبزیجات خود انتخاب کنید که حداقل 6 تا 8 ساعت در روز نور خورشید دریافت کند.

 

فضای مورد نیاز: برخی از سبزیجات مانند گوجه فرنگی و خیار به فضای زیادی برای رشد نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر مانند کاهو و شاهی فضای کمتری اشغال می‌کنند.

 

مدت زمان برداشت: برخی از سبزیجات مانند کاهو و ریحان به سرعت برداشت می‌شوند، در حالی که برخی دیگر مانند گوجه فرنگی و بادمجان برای رسیدن به زمان بیشتری نیاز دارند.

 

اموزش کاشت سبزی

نحوه کاشت سبزی خوردن

 

2. تهیه بذر یا نشاء :

می‌توانید بذر سبزیجات را از فروشگاه‌های باغبانی یا به صورت آنلاین تهیه کنید. همچنین می‌توانید از نشاء سبزیجات که در گلخانه‌ها پرورش یافته‌اند استفاده کنید.

 

3. آماده‌سازی خاک :

خاک مناسب برای کاشت سبزیجات باید زهکشی خوب داشته باشد و غنی از مواد مغذی باشد. قبل از کاشت بذر یا نشا، خاک باغچه را با کمپوست یا کود پوسیده حیوانی مخلوط کنید تا مواد مغذی آن افزایش یابد. می‌توانید از خاک‌های آماده موجود در بازار استفاده کنید.

 

4. کاشت بذر یا نشاء :

بذرها را در عمق مناسب و با فاصله  مناسب از هم در خاک بکارید. برای کاشت نشاء، ابتدا گودالی به اندازه ریشه گیاه حفر کنید، سپس نشاء را در آن قرار دهید و خاک اطراف آن را سفت کنید. می توانید بذرها را به طور مستقیم در خاک یا در سینی نشاء بکارید. عمق کاشت بذرها به نوع سبزیجات بستگی دارد. دستورالعمل های روی بسته بذر را برای اطلاعات دقیق دنبال کنید.

 

5. آبیاری :

سبزیجات به آبیاری منظم نیاز دارند، به خصوص در گرمای تابستان. به طور کلی، خاک باید همیشه مرطوب باشد، اما مراقب باشید غرقابی نشود. بهترین زمان برای آبیاری صبح زود یا عصر است.

 

ترفند کاشت سبزیجات

اموزش کاشت سبزی

 

6. نور خورشید :

همانطور که در بالا گفتیم اکثر سبزیجات برای رشد به حداقل 6 تا 8 ساعت نور خورشید در روز نیاز دارند.

 

7. کنترل علف های هرز :

علف‌های هرز می‌توانند با سبزیجات برای مواد مغذی و آب رقابت کنند. بنابراین، باید به طور مرتب علف‌های هرز را از بین ببرید، تا مواد مغذی و آب را از خاک استفاده نکنند.

 

8. کود دهی :

برای رشد بهتر سبزیجات، می‌توانید از کودهای ارگانیک مانند کمپوست یا کود حیوانی استفاده کنید.

 

9. کنترل آفات و بیماری ها : 

به طور مرتب سبزیجات خود را برای علائم آفات و بیماری ها بررسی کنید. در صورت مشاهده هر گونه مشکلی، از روش های مناسب برای کنترل آنها استفاده کنید.

 

نحوه کاشت سبزی خوردن

صفر تا صد کاشت سبزی در باغچه

 

10. برداشت محصول :

زمان برداشت محصول سبزیجات به نوع سبزیجات بستگی دارد. به طور کلی، زمانی که سبزیجات به اندازه کامل خود رسیدند و رنگ و طعم مناسبی پیدا کردند، باید برداشت شوند.

 

طرز کاشت سبزی خوردن

مراحل کاشت سبزیجات و برداشت آن ها

 

نشانگرهای کاشت برای سبزیجات مختلف :

در اینجا یک راهنمای مرجع سریع برای کاشت برخی از سبزیجات رایج آورده شده است:

 

گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان: بهترین زمان برای شروع کشت بذر گوجه‌فرنگی، فلفل و بادمجان حدود 6 تا 8 هفته قبل از زمانی است که قصد دارید آنها را در فضای باز کاشت کنید. برای شروع، بذرها را در داخل خانه کاشت کنید. سپس قبل از کاشت در فضای باز، نهال‌ها را به تدریج به آفتاب کامل عادت دهید و آنها را با توجه به تنوع گیاهان، با فاصله و سفتی کافی پیچیده و ثابت کنید. می‌توانید از انواع قفس‌های بلند یا چوبی برای حمایت از گیاهان استفاده کنید.

 

لوبیا: پس از اطمینان از رفع خطر یخبندان، بهترین روش برای کاشت بذرها این است که آنها را مستقیماً در فضای باز بکارید. در صورتی که قصد کاشت لوبیاهای بوته‌ای دارید، آنها را به صورت ردیفی کاشت کنید تا بهترین استفاده از فضای موجود را داشته باشند. همچنین، برای کمک به صعود لوبیاهای قطبی، می‌توانید یک پرده ایجاد کنید که به آنها کمک کند به بالا بروند.

 

روش کاشت سبزی خوردن

نحوه کاشت سبزی

 

کاهو، اسفناج، کلم پیچ: بهتر است بذرها را مستقیماً در اوایل بهار و پاییز بکارید. در این زمان‌ها، گیاهان بذری هوای خنک‌تر و خاکی با زهکشی مناسب را ترجیح می‌دهند.

 

خیار، کدو حلوایی، خربزه: گیاهانی مانند خیار، کدو حلوایی و خربزه بسیار دوست‌دارانه با هوای گرم هستند. بعد از آخرین یخبندان، بهتر است بذرها را مستقیماً در فضای باز کاشت کنید. برای رشد پراکنده، بهتر است فضای کافی بین گیاهان فراهم کنید، به این معنی که فاصله‌های مناسبی بین گیاهان را رعایت کنید تا رقابت برای نور، آب و مواد غذایی کاهش یابد و گیاهان به طور انفرادی رشد کنند. از سازه‌هایی مانند تار خورشیدی یا سیم‌های پشتیبانی استفاده کنید. این سازه‌ها به گیاهان اجازه می‌دهند به صورت عمودی روی سطح پرورش یابند و فضای افقی را صرفه‌جویی کنند. این روش برای کشت سبزیجات و صیفی‌جات در فضاهای محدود بسیار مفید است.

 

سبزیجات ریشه ای (چغندر، هویج، تربچه): بهترین زمان برای کاشت بذرهای سبزیجات ریشه‌ای مانند چغندر، هویج و تربچه، در اوایل بهار در فضای باز است. برای رشد مناسب ریشه، بهتر است از نهال‌های نازک استفاده کنید.

 

صفر تا صد کاشت سبزی در باغچه

زمان کاشت سبزیجات ریشه ای

 

نکات مهم :

• برای شروع، کاشت چند نوع سبزیجات ساده را انتخاب کنید.

• قبل از کاشت هر نوع سبزی، دستورالعمل‌های مربوط به آن را به دقت مطالعه کنید.

• از گلدان‌ها و ظروف مناسب برای کاشت سبزیجات استفاده کنید.

• از کاشت سبزیجاتی که برای منطقه شما مناسب نیستند خودداری کنید.

• از کود و کمپوست ارگانیک برای تغذیه سبزیجات خود استفاده کنید.

• برای جذب گرده افشان ها، گل های معطر مانند اسطوخودوس و بادرنجبویه در باغچه خود بکارید.

• از مالچ برای حفظ رطوبت خاک و جلوگیری از رشد علف های هرز استفاده کنید.

• به طور مرتب آفات و بیماری‌های سبزیجات را بررسی کنید و در صورت مشاهده، اقدامات لازم را انجام دهید.

• صبر و حوصله داشته باشید و از تماشای رشد سبزیجات خود لذت ببرید!

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های علمی(زندگینامه دانشمندان، گیاهان،حیوانات، گزارش علمی، آیا می دانید؟،رشته های تحصیلی و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------