آشنایی با نحوه ی نگهداری ، تکثیر و انواع گل سپاس



پرورش انواع گل سپاس, تکثیر گل سپاس, آفات گل سپاس

عکس گل سپاس آبی

 

شرایط کاشت و نگهداری گل سپاس 

هدف از نگارش این محتوا آشنایی شما با گل سپاس، نحوه ی نگهداری و تکثیر و همچنین انواع گل سپاس می باشد. حال اگر قصد دارید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.

گل سپاس با نام علمی Gentiana kingfisher و از خانواده ی Gentianaceae گلی دائمی است که ارتفاع آن به 8 متر و گستردگی اش 30 سانتی متر می رسد. از ویژگی های این گل زیبا می توان به برگ های به رنگ سبز مایل خاکستری اش اشاره کرد که به شکل سرنیزه ای می باشد.

 

همچنین این گیاه، دارای گل های آبی رنگی است که معمولا به شکل زنگوله یا شیپوری می باشند. زمان گلدهی این گیاه عموما در فصل پاییز است. 

البته این گیاه به انواع مختلفی تقسیم می شود که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

 

گل سپاس, کاشت گل سپاس, نگهداری از گل سپاس

گل سپاس سفید

 

معرفی انواع گل سپاس

گل سپاس کوهستانی

یکی از رایج ترین گل های سپاس، گل سپاس کوهستانی است که نام علمی آن Gentiana septemfida است و از خانواده ی Gentianaceae می باشد. این نوع گل سپاس نیز یک گیاه دائمی و چند ساله است که ارتفاع آن به 15 تا 20 متر و گستردگی اش به 30 سانتی متر می رسد.

 

از دیگر ویژگی های این گیاه می توان به برگ های بیضی و شکوفه های زنگوله ای اش اشاره کرد که در اواخر تابستان ظاهر می شوند. گل های این گیاه به رنگ آبی یا بنفش – آبی هستند.

 

گل سپاس سفید

این نوع از گل سپاس نیز، چند ساله و از خانواده ی GENTIANACEAE می باشد و با نام علمی Gentiana Saxosa شناخته می شود. اما تفاوتش با سایر انواع این است که ارتفاعش فقط به 7 سانتی متر می رسد و گستردگی اش 10 سانتی متر است. برگ های این گیاه به شکل قاشقی و به رنگ سبز تیره و گل هایش به شکل زنگوله ای و به رنگ سفید می باشد. زمان گلدهی این گیاه در فصل تابستان است.

 

گل سپاس چتری

این نوع گل سپاس که دائمی و همیشه سبز است از خانواده ی Gentianaceae می باشد و با نام علمی GenTiana Verna شناخته می شود. این گیاه نیز از ارتفاع کمی برخوردار است به گونه ای که در بیشترین حالت ممکن به 4 سانتی متر می رسد.

 

همچنین گستردگی این گیاه 10 سانتی متر است. از دیگر ویژگی های این گیاه می توان به برگ های سبز مایل به خاکستری و شکل سرنیزه ای اش اشاره نمود. زمان گلدهی این گیاه در اوایل تابستان است و رنگ گل هایش، آبی می باشد.

 

این گل، بومی قاره ی اروپا خصوصا کشورهای انگلیس، ایرلند و روسیه می باشد. از آنجایی که این نوع گل سپاس، دارای گل های بسیار زیبا و پر زرق و برق است و همچنین نحوه ی نگهداری و پرورش آن، بسیار آسان است به عنوان گل زینتی در انواع باغچه ها و خانه ها استفاده می شود. 

 

گل سپاس جنتیانا:

این نوع از گل های سپاس نیز چند ساله و همیشه سبز، با ارتفاع 8 سانتی متر و گستردگی 30 سانتی متر است. این گیاه با نام علمی Gentiana ternifolia شناخته می شود و از خانواده ی Gentianaceae می باشد. برگ های این مدل نیز سبز متمایل به خاکستری است و شکل شکوفه هایش به صورت زنگوله ای یا شاخ دار می باشد. زمان گلدهی این مدل از گل های سپاس، در پاییز است که گل هایی به رنگ آبی می دهند.

 

تکثیر گل سپاس, آفات گل سپاس, نحوه تکثیر گل سپاس

معرفی انواع گل سپاس

 

نحوه نگهداری و پرورش انواع گل سپاس

طبیعتا این نوع گل نیز به مانند سایر گل ها به شرایط خاصی برای پرورش و رشد نیاز دارد اما به طور کلی نحوه ی نگهداری اش نسبت به بسیاری از گل ها آسان تر است. بدون شک یکی از مهم ترین دلایلی که سبب شده امروزه از این گل به عنوان گل زینتی در باغچه ها، باغچه های صخره ای، پاسیو، گلدان های خانگی و جعبه های گل استفاده کنند همین نحوه ی پرورش بسیار ﺁسانش است. 

 

از دیگر ویژگی های این گل ها این است که برای پروانه ها و زنبورها بسیار جذاب هستند چرا که دارای شکوفه های بسیار زیبا و پر زرق و برق می باشند طبیعتا این ویژگی به زیباتر شدن و جلوه ی بیشتر محوطه ی مورد نظر شما کمک می کند.

 

حال اگر قصد پرورش این گیاه را دارید باید شرایط مناسب برای رشد آن را ایجاد کنید. از جمله شرایط لازم برای رشد و نگهداری گل های سپاس عبارتند از:

 

• تهیه ی خاک مناسب: مناسب ترین خاک برای انواع گل های سپاس، خاکی غنی از هوموس و مرطوب می باشد. در واقع بهترین خاک برای رشد این گیاهان خاک های لومی، ماسه ای و شنی می باشد که از زهکشی بسیار مناسبی برخوردار هستند.

 

• ایجاد نور مناسب: یکی از مهم ترین شرایط برای رشد این گیاهان، نور کامل و مناسب است. در واقع این گیاهان به نور آفتاب نیاز دارند تا رشد خوبی داشته باشند. به همین دلیل باید آن را در قسمتی بکارید یا قرار دهید که در معرض نور مستقیم و کامل آفتاب قرار داشته باشد. این گیاهان در نیمه سایه و سایه، رشد جالبی ندارند.

 

• آبیاری خاک: همان طور که اشاره نمودیم خاک این گیاه باید مرطوب باشد بنابراین آبیاری آن هم باید در حد متوسط باشد.

 

• دما: یکی از مهم ترین ویژگی های این گیاه این است که در برابر سرما کاملا مقاوم است به گونه ای که تا دمای منفی 15 درجه ی سانتی گراد را هم تحمل می کند. بدون شک، یکی از مهم ترین دلایلی که استفاده از این گیاه بسیار طرفدار دارد همین مقاومت بسیار بالایش در برابر سرما است که کمتر گیاهی این خاصیت را دارد.

 

• کوددهی مناسب: با توجه به مطالب بالا، ذکر نمودیم که خاک این گیاه باید غنی باشد لذا یکی از بهترین راهکارها برای تقویت خاک آن، کوددهی و استفاده از کودهای مناسب است. البته نیاز ای گیاه به کود،  2 بار در سال است.

 

نحوه تکثیر گل سپاس, خواص دارویی گل سپاس, گل سپاس

نحوه نگهداری و پرورش انواع گل سپاس

 

نحوه تکثیر گل سپاس به چه صورت است؟

به طور کلی، گل سپاس از آن دسته از گل هایی است که هم از شرایط نگهداری ساده ای برخوردار است و هم نحوه ی تکثیر آن بسیار اسان است. برای تکثیر این گیاه می توانید از دو روش زیر استفاده کنید:

• تکثیر از طریق کاشت بذر: یکی از رایج ترین و آسان ترین روش های تکثیر این گیاه استفاده از بذر و کاشت بذر است. البته باید به محض رسیدن بذرهای این گیاه آن را بکارید. مناسب ترین زمان برای کاشت بذرهای انواع گل سپاس، اواخر زمستان و اوایل بهار می باشد. البته باید این نکته را یادآوری کنیم که در این نوع تکثیر،  سرعت جوانه زنی بذر بسیار پایین است به گونه ای که حدود 6 تا 12 هفته زمان می برد اولین جوانه ها ظاهر شوند.

 

• تقسیم گیاه: روش دیگری که می توانید از طریق آن به تکثیر گل های سپاس بپردازید تقسیم کردن آن ها است. این روش از روش کاشت بذر بسیار ساده تر است به همین دلیل عموما از این روش استفاده می شود. حال اگر قصد تکثیر از طریق تقسیم گل را دارید بهتر است در فصل بهار این کار را انجام دهید.

 

خواص دارویی گل سپاس, گل سپاس, کاشت گل سپاس, نگهداری از گل سپاس

نحوه تکثیر گل سپاس به چه صورت است

 

چه آفات و امراضی گل سپاس را تهدید می کنند؟

از مهم ترین آفاتی که سبب خراب شدن و از بین رفتن این گل می شود می توان به راب، حلزون، شته، کنه و عنکبوت قرمز اشاره کرد. همچنین نوعی قارچ وجود دارد که ساقه های این گل را از بین می رود و مهم ترین تهدید آن به شمار می رود. 

 

نحوه تکثیر گل سپاس, خواص دارویی گل سپاس, گل سپاس

آفات و امراض گل سپاس 

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------