توصیه تغذیه ای در دوران بارداری
- مجموعه: بارداری و زایمان
۱) مادرانی که به اندازه کافی انرژی دریافت نمی کنند در معرض خطر زایمان نوزادان کم وزن و کوتاه قد قرار دارند و موفقیت آنها در تداوم شیردهی کمتر است. همچنین اگر مادران در دوران بارداری افزایش وزن مناسبی نداشته باشند،رابطه عاطفی بین مادر و شیرخوار در بدو تولد و ۲ سال اول زندگی با اشکال و به سختی برقرار می شود.
۲) استفاده از منابع دارای روی، (گروه گوشت) باعث افزایش وزن زمان تولد نوزاد می شود.
۳) اجرای یک برنامه غذایی متعادل و متنوع با استفاده از گروه های مختلف غذایی، می تواند تمام نیازهای تغذیه ای مادر و جنین را تامین کند.
۴) بارداری های مکرر به خصوص با فواصل کم و در سنین پایین ذخایر آهن بدن مادر را کاهش می دهد. زنان بارداری که سابقه کم خونی فقر آهن ندارند، می توانند از زمان شروع بارداری، حتی از ۲ تا ۳ ماه قبل از باردار شدن، روزانه ۱ قرص اسیدفولیک و از پایان ماه چهارم تا ۴ ماه پس از زایمان روزانه ۱ عدد قرص آهن مصرف کنند تا از بروز عوارض ذکرشده پیشگیری شود. برای کاهش عوارض احتمالی ناشی از مصرف قرص آهن مانند یبوست، اسهال، درد شکم و تهوع توصیه می شود آن را پس از غذا یا شب قبل از خواب میل کنند.
۵) استفاده از نمک یددار به میزان لازم در دوران بارداری، احتمال سقط خود به خود را کاهش می دهد و در هوش، شنوایی و بینایی نوزاد تاثیرگذار خواهد بود.
۶) استفاده از ویتامین D برای جذب کلسیم از روده ها ضروری است که در دوران بارداری با مصرف مکمل های حاوی این ویتامین یا در معرض نورخورشید قرار گرفتن تامین می شود. بهتر است هر روز و اگر هر روز امکان نداشته باشد، چند بار در هفته، هر بار ۱۰ تا ۳۰ دقیقه در زمانی که اشعه آفتاب مستقیم نباشد پوست در معرض نور خورشید قرار بگیرد. هرچه آلودگی هوا بیشتر و رنگ پوست تیره تر باشد میزان جذب ویتامین D کمتر است.
منبع:روزنامه سلامت