جنین در دوران بارداری چه غذایی دوست دارد؟



ماست در بارداری, سنجد در بارداری, خوردن دوغ در بارداری

تغذیه صحیح در دوران بارداری

 

تغذیه در دوران بارداری

سبک زندگی و رژیم غذایی شما در طی دوران بارداری می‌توانند روي سلامت نوزاد شما اثر بگذارند و به تناسب‌اندام شما بعد از زایمان کمک کنند. در این مطلب در مورد مواد غذایی که برای مادر شدن مناسب هستند، بیشتر آگاهی پیدا می کنید. با ما همراه باشید.

نکاتی در مورد تغذیه دوران بارداری

خوردن سنجد در بارداری

در مورد فواید سنجد در بارداری، پزشکان طب سنتی این موارد را ذکر می کنند

- تقویت سیستم ایمنی: در طی بارداری سیستم ایمنی مادران سرکوب و تضعیف شده که این امر باعث می شود تا آن ها مستعد ابتلا به انواع بیماری ها شوند، اما سنجد به عنوان یک میان وعده خوشمزه و منبع غنی از ویتامین ث، می تواند به حل این مشکل کمک کرده و احتمال ابتلا به بیماری های ویروسی و سرماخوردگی را کاهش دهد.

 

- جلوگیری از پوکی استخوان: افزایش نیاز به کلسیم در طی بارداری، مادران را در معرض خطر پوکی استخوان و دردهای مفصلی و استخوانی قرار داده و سنجد به دلیل کلسیم زیادی که دارد می تواند مانع از وقوع این عوارض شود.

 

البته باید در نظر داشت که هیچ یافته علمی و قابل قبولی برای تایید این ادعاها در دست نبوده و بنابراین تحقیق در این زمینه ضروری به نظر می رسد.

 

تاکنون محققان هیچ خطری برای مصرف سنجد در بارداری در نظر نگرفته و پس با خیال راحت می توانید از فواید سنجد و پودر سنجد در بارداری استفاده کنید، البته به شرط آنکه در حد تعادل از این میوه کوچک اما پرفایده بخورید.

 

ماست در بارداری, سنجد در بارداری, خوردن دوغ در بارداری

رژیم غذایی در دوران بارداری

 

خوردن ماست و دوغ در دوران بارداری

این محصول لبنی خامه‌ای، منبعی عالی از زینک، ماده معدنی موثر برای رشد و ترمیم بافت‌هاست. زینک به ساخت بلوک‌های دیاگرام ژنتیکی که DNA نام دارد، کمک می‌کند.

 

ماست سرشار از کلسیم است. همینطور دارای باکتری‌های پروبیوتیک خوب برای تسریع عمل هضم و افزایش ایمنی است. حتما به موارد ذکر شده روی برچسب آن که نشانگر کشت زنده میکروب فعال برای فواید بیشتر است، دقت کنید.

 

بهتر است در دوران بارداری ماست غیر پاستوریزه نخورید. خوردن انواع ماست‌های پرچرب و انواع محصولات لبنی پرچرب در دوران بارداری اصلا پیشنهاد نمی‎شود. در حقیقت خوردن این نوع ماست‌ها باعث پیدایش مشکلات قلبی، گوارشی و افزایش وزن می‎شود. به‌همین علت به خانم‌های باردار توصیه می‎کنیم که ماست کم‎ چرب بخورید.

 

ماست گوسفندی غنی تر و چرب تر از ماست گاوی است، میزان کلسیم آن دوبرابر آن است و پروتئین بیشتری نیز دارد.

 

خوردن موسیر و ماست و موسیر در بارداری نه ‌فقط طعمی عالی به غذاهای شما می‌ دهد، بلکه فواید گوناگونی برای سلامتی شما دارد.

 

درباره مصرف دوغ در بارداری دوغ های گازدار و دوغ های غیرپاستوریزه استفاده نکنید، چون برای سلامتی شما و جنین مفید نیستند.

 

مصرف زیتون در دوران بارداری

زیتون در دوران بارداری بسیار مهم است. آن را به شکل‌های گوناگون درآورده و در سبد غذایی خود قرار دهید.

 

ماست در بارداری, سنجد در بارداری, خوردن دوغ در بارداری

نکات تغذیه ای دوران بارداری

 

تغذیه درست در دوران بارداری

 

پروتئین

پروتئین برای رشد مناسب بافت های جنین مثل مغز ضرورت دارد. پروتئین به رشد سینه و بافت رحم در دوران بارداری هم کمک می کند و نقشی مهم در افزایش تامین خون دارد (خون بیشتری به جنین فرستاده می شود). باید روزانه سه وعده پروتئین بخورید.

 

منابع خوب پروتئین عبارتند از: گوشت گاو کم چرب، لوبیا، مرغ، سالمون، آجیل، کره بادام زمینی، پنیر خامه ای

 

کلسیم

کلسیم به ساخته شدن استخوان های کودک کمک می کند و باعث تنظیم مصرف مایعات بدن می شود. خانم های باردار لااقل سه وعده کلسیم در روز نیاز دارند. 

 

۹۹ درصد کلسیم در استخوان و دندان وجود دارد. یک درصد بقیه کلسیم در خون و مایعات خارج سلولی و در داخل سلول های بافت ها وجود دارد که باعث تنظیم خیلی از کارکرد های متابولیکی مهم می شود.

 

شیر و دیگر محصولات لبنی، سبزی های برگ تیره، کلم برکلی، ماهی های کوچک مانند ساردین که با استخوان خرده می شوند. انجیر خشک، بادام و کنجد از منابع کلسیم هستند. فراموش نکنید که بدن برای جذب کامل کلسیم به ویتامین D احتیاج دارد.

 

منابع خوب کلسیم عبارتند از: شیر، ماست، پنیر، کلم، تخم مرغ، پودینگ

 

اسید فولیک یا فولات

نقش مهمی در کم شدن خطر نقص لوله عصبی دارد. فقدان فولات باعث مشکلات بسیاری روی مغز و ستون فقرات کودک می شود. خانم باردار باید در طول روز ۶۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم فولات دریافت کند.

 

غذاهای سرشار از فولات عبارتند از: جگر، آجیل، لوبیا و عدس، تخم مرغ، آجیل و کره بادام زمینی، سبزیجات برگ دار با رنگ تیره

 

ماست در بارداری, سنجد در بارداری, خوردن دوغ در بارداری

تغذیه درست در دوران بارداری

 

آهن

وجود آهن برای تولید گلبول های قرمز خون، افزایش هموگلوبین، رشد و نمو و تأمین ذخایر کبدی جنین ضرورت دارد. بیشترین احتیاج به آهن بعد از هفته بیستم بارداری اتفاق می افتد یعنی وقتی که بیشترین نیاز از طرف مادر و جنین وجود دارد.

 

در صورت عدم تغذیه مناسب زمان بارداری، دچار کمبود آهن و عوارض ناشی از آن خواهد شد. البته به دلیل نیاز بسیار زیاد مادر و جنین به آهن، قرص آهن از ماه چهارم حاملگی برای همه مادران تجویز می شود.

 

مصرف غذاهای غنی از آهن مثل گوشت قرمز، تخم مرغ، هلو و کشمش در دوره بارداری ضروری است. ولی از مصرف جگر در این دوران پرهیز کنید. آهن با سدیم، پتاسیم و آب کار می کند و سبب افزایش جریان خون می شود و اکسیژن کافی برای شما و کودک را تامین می کند. خانم باردار باید در روز ۲۷ میلی گرم آهن دریافت کند.

 

منابع موثر این ماده مغذی عبارتند از: سبزیجات برگ دار با رنگ تیره، مرکبات، نان ها و غلات غنی شده، گوشت گاو و مرغ، تخم مرغ، میوه های خشک

 

ید

مقدار ید مورد نیاز بدن در دوران بارداری به دلیل نقش ید در متابولیسم بدن، تولید انرژی و تکامل مغز جنین بالا می رود. کمبود ید در دوران بارداری باعث عوارضی در نوزاد می شود. ید در محصولات لبنی، تخم مرغ، سبزیجات و غذاهای دریایی وجود دارد. ولی با توجه به اینکه در کشور ما غذاهای گیاهی و حیوانی از نظر ید فقیر هستند. برای پیشگیری از کمبود ید در بارداری مصرف نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم در پخت غذا لازم است.

 

روی

روی برای رشد مغز، بهبود زخم، سلامت پوست و مو لازم است. یکی از مهم ترین املاح مورد احتیاج دوران بارداری است. در طول بارداری روی به تکامل اندام های جنین، استخوان بندی، مغز، چشم ها و سیستم ایمنی و عصبی او کمک می کند. کمبود روی بسیار آسیب زننده است و باعث ناهنجاری های مادرزادی، رشد غیرطبیعی مغز در جنین و رفتار غیرطبیعی در نوزاد می شود.

 

سطح پایین روی همینطور اثرات سوء بر وضعیت ویتامین A دارد. دانه کامل غلات، حبوبات و مغزها از منابع خوب روی هستند. قابل دسترس ترین شکل روی در گوشت قرمز و ماکیان وجود دارد. به طورکلی دریافت روی نیز مانند دریافت آهن با دریافت پروتئین همبستگی خوبی دارد. 

 

فیبر

فیبر قسمتی از میوه ها، سبزی ها و دانه های خوراکی به ویژه حبوبات و غلات می باشد که در بدن انسان هضم نمی شود. غذاهای پر فیبر به سیر شدن کمک می کنند و سبب می گردند غذا و چربی کمتری استفاده شود. فیبر از بروز یبوست پیشگیری می کند.

 

همینطور احتمال پیدایش بیماری های روده مثل سرطان کولون و بواسیر را کم می کند. در روده، فیبرها جذب کلسترول و قندها را کاهش می دهند و به این روش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت را کم می کند. توصیه ما به مادران باردار برای تأمین مواد معدنی، ویتامین ها و فیبر، مصرف نان سبوس دار، غلات کامل، سبزیجات برگ سبز و زرد و میوه های تازه و خشک می باشد. 

 

گردآوری: بخش زناشویی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------