قطع خودسرانه داروهاي ضدصرع در بارداری



 

قطع خودسرانه داروهاي ضدصرع, داروهاي ضدصرع

  قطع خودسرانه داروهاي ضدصرع در بارداران مصروع موجب شيوع اختلالات مادرزادي در نوزادان مي‌شود.

هرگونه كاهش يا قطع خودسرانه دارو در طول بارداري نه تنها خطر بروز اختلالات مادرزادي را در نوزاد كم نكرده، بلكه موجب افزايش خطر تشنج در مادر و شيوع اختلالات مادرزادي ناشي از آن در نوزاد مي‌شود.

دكتر جعفر بوالهري رييس انجمن صرع ايران در رابطه با صرع و بارداري معتقد است: تمام داروهاي ضد صرع به نحوي به روي نوزاد اثر گذاشته و نتيجتا باعث ايجاد اختلالات مادرزادي در آنها مي‌گردد اما در صورت قطع خودسرانه و كم‌كردن ميزان مصرف دارو، مادر دچار تشنج شده و شيوع اختلالات مادرزادي در اين افراد افزايش مي‌يابد.

وي با اشاره به لزوم مصرف داروهاي ضد صرع در دوران حاملگي افزود: بهتر است كه قبل از آنكه فرد مبتلا به صرع باردار شود؛ تحت نظر پزشك متخصص داروي مصرفي را به دارويي كه كم‌خطر است تبديل كند كه البته اين كار بسيار حساس بوده و بايد به آهستگي و با صبر و حوصله و زير نظر پزشك متخصص انجام پذيرد.

وي در ادامه تاكيد كرد: چنانچه به هر دليلي دارو قبل از حاملگي تغيير نيافت، مصروع بايد داروي قبلي را كماكان ادامه دهد.

متخصصان مغز و اعصاب انجمن صرع و بارداري در اين باره معتقدند؛ تنها داروي "ترمتاديون" است كه نبايد در حاملگي مصرف شود همچنين "اسيدوالپروتيك" نسبت به ديگر داروها اختلالات بيشتري ايجاد مي‌كند و عوارض ديگر داروها نيز كم و بيش يكسان است بنابراين در هر صورت داروي تجويزشده قبل از بارداري بايد طي اين دوران و با هم نسبت، مصرف شود.

دكتر بوالهري با اشاره به اين مطلب كه، «صرع بيماري ارثي نيست»؛ اضافه كرد: البته برخي از انواع كمياب صرع ارثي است و اگر مادر مبتلا به صرع باشد كودك در خطر بيشتري نسبت به كودكان ديگر قرار مي‌گيرد به خصوص اگر مادر در دوران بارداري دچار تشنج شده و داروي ضد صرع مصرف نكند.

به گفته متخصصان اين انجمن نوزاد متولدشده از مادر مصروع، مشكل چنداني نخواهد داشت اما از آنجا كه مقدار كمي دارو از جفت رد مي‌شود ممكن است كمي بي‌تحركي و خواب‌آلودگي براي كودك پيش آيد كه اين امر نگران‌كننده نيست و حالتي موقتي دارد.

همچنين مادراني كه فني‌توئين فنوباربيتال و پيريميدون دريافت مي‌كنند بايد براي جلوگيري از خطر خونريزي نوزاد در ماه آخر بارداري ويتامين k (زير نظر پزشك) تزريق نمايند.

دكتر بوالهري در پايان ميزان حملات مصروعين را در دوران حاملگي 50 درصد بدون تغيير، 20 تا 30 درصد با تشديد و 10 تا 20 درصد نيز همراه با كاهش تعداد حملات ذكر كرد، و تاكيد كرد: با اين حال اين مسئله چندان نگران‌كننده نبوده و با مشورت پزشك و تنظيم دارو، مي‌توان از عوارض احتمالي زيانبار داروهاي صرع بر روي جنين جلوگيري به عمل آورد.

منبع:bardary.blogfa.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------