شروط ضمن عقد بهتر است یا مهریه زیاد



شروط ضمن عقد ازدواج ,شروط ضمن عقد , شروط ضمن عقد در سند ازدواج

شروط ضمن عقد ازدواج

 

در اینکه شروط ضمن عقد بهتر هست یا مهریه نمی توان پاسخ قاطعی داد در واقع مهریه و شروط ضمن عقد هر کدام ماهیت جداگانه ای دارند و ممکن است هر کس باتوجه به شرایط خویش تعيين کند که کدام یک براي او مناسب تر است اما شما میتوانید هر دو را در کنار هم داشته باشید.

اغلب هم توصیه می گردد به هر دو توجه داشته باشید و مهریه را کاملا حذف نکنید یا این که شروط ضمن عقد را به کلی نادیده نگیرید.

 

البته درست است که در زندگی زناشویی، اصل مهر و علاقه هست ولی هنگامی که صحبت بر سر اجرا گذاشتن مهریه سنگین و تو گفتی ها و من گفتم ها میرسد ، ديگر خيلي نمی شود خوشبین بود. بنابراين به هر ترتیب چنانچه عروس خانمی مهریه سنگین قرار ميدهد تا از استحکام زندگی خویش اطمینان حاصل کند باید بداند که شروط ضمن عقد بسیار محکمه پسندتر و راهی منطقی تر هست.

 

شما میتوانید بجاي مهریه، شروطی مانند داشتن حق ادامه و انتخاب شغل، حضانت کودکان درصورت طلاق، انتخاب شهر و محل سکونت ، حق طلاق و هر شرطی که ماهیت عقد را زیر سوال نبرد قرار دهید.

 

شروط ضمن عقد ازدواج ,شروط ضمن عقد , شروط ضمن عقد در سند ازدواج

شروط ضمن عقد در سند ازدواج

 

شروط ضمن عقد ازدواج دو دسته هستند:

۱- شروطی که در تمام عقد نامه ها موجود بوده و بدون نیاز به درخواست از دفتر ازدواج و طلاق، در سند ازدواج به صورت تایپ شده وجود دارند این ها همان شروطی هستند که گاهی وقت ها بدون مطالعه و اگاهی از طرف زوجین امضا می گردد.

 

اما اکنون یکی از وظایف سردفتران ازدواج و طلاق تفهیم شرایط درج شده در عقد نامه به صورت مورد به مورد به زوجین است؛ ولی متأسفانه در موردهای بسياري در خصوص این تکلیف اهمال انجام می شود و در عمل به دو طرف توضیح داده نمی شود بگونه ای که دو طرف گاهی وقت ها حتی نمی دانند چه چیزی را امضاء ميکنند . لازم به یادآوری هست که شما میتوانید این شرایط چاپی درج شده در قباله را هم تغيير دهید و آن گونه که خودتان میخواهید آنها را تنظیم کنید.

 

۲- شروط مازادی که زوجین تمایل دارند بر شروط ديگر اضافه شده و حقوق دیگری را براي دو طرف معلوم نمایند. مانند این که یکی از زوجین متعهد شود که در شهر خاصی زندگی نکنند.

 

شروط ضمن عقد ازدواج ,شروط ضمن عقد , شروط ضمن عقد در سند ازدواج

بعضی از شروط ضمن عقد

 

بعضی از شروط ضمن عقد

- خودداری شوهر از دادن نفقه زن به مدت 6 ماه به هر عنوان حتی با توسل به زور

 

- سوء رفتار:اگر مردی در زندگی سوء رفتار داشت، زن برابر ماده ۱۱۲۹ قانون مدني میتواند با مراجعه به دادگاه از شوهرش طلاق بگیرد.

 

- ابتلای زوج به بیماري های پرخطر و درمان غیرممکن به طوری که دوام زندگی زناشویی را براي زوجه به خطر بیندازد

 

- جنون مرد:درصورت ابتلای مرد به جنون دائمی یا ادواری به شرط استقرار، زن حق تقاضای طلاق را دارد.

 

- بی توجهی به رأی دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که بر اساس نظر دادگاه منافی با مصالح خانوادگي و حیثیت زوجه باشد

 

- اعتياد:اگر مردی معتاد باشد، زن اجازه طلاق دارد.

 

- محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات 5 سال زندان یا بیش تر یا به جزای نقدی که بر اثر عجز در پرداخت منجر به 5 سال بازداشت شود یا به زندان و جزای نقدی منتهی به 5 سال بازداشت یا بیش تر شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد

 

- ترک خانه توسط زوج:ترک خانه به وسیله زوج با فلسفه زندگی مشترک منافات دارد. در اینصورت هم دادگاه به زن اجازه طلاق ميدهد .

 

- محکومیت قطعی زوج در ارتکاب به جرم و اجرای هرگونه مجازات اعم از حد و تعزیر که آبروی زوجه را به خطر بیندازد

 

- عقیم بودن:سبب حق طلاق زن ميشود .

 

- مفقود الاثر شدن زوج و مراجعه نکردن به دادگاه 6 ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه و ازدواج مجدد زوج بدون رضایت زوجه یا اجرا نکردن عدالت بین همسران به تشخیص دادگاه

 

در مورد شروط ذکر شده باید یاد آوری کرد ، که نخست این که از آنجا که حق طلاق با زن نیست، این شروط بیش تر براي زن هست تا مرد و دوم این که تمامی شروط بعد از مراجعه به دادگاه و اثبات موضوع آن ها، حق طلاق را به زن می‌دهند .

 

گردآوری: بخش زناشویی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------