نکات مهم و طلایی برای شروع زندگی مشترک (بخش اول)
- مجموعه: رازهای موفقیت
زوجهای جوان پس از ازدواج و شروع زندگی مشتركشان وارد دنیای تازه ای میشوند . دنیایی که در آن اهداف و برنامههای مشتركی دارند . هر زن و شوهری آرزو دارد كه روابطشان عاشقانه ، صمیمی و پایدار باشد.
-فکر عوض کردن اخلاق همسر اشتباهی بزرگ است.
تلاش برای عوض کردن همسرتان فقط احساسات او را جریحه دار کرده و زندگی مشترک شما را خراب می کند. افراد بالغ به طرز چشم گیری تغییر نمی کنند. همسر خود را قبول کرده و او را به خاطر منحصر به فرد بودنش و تفاوت هایی که با دیگران دارد، دوست بدارید.
- صبور و باگذشت باشید.
صبر و گذشت موجب میشود دوستی صمیمی برای همسرتان باشید.
- همسرتان را از وضعیت اقتصادی موجود، آگاه کنید.
از درآمد هم، مطلع باشید تا با همفکری، برنامهریزی بهتری انجام دهید.
- داشتن اعتماد به نفس
داشتن اعتماد به نفس، سعی در شناخت طرف مقابل، حفظ آرامش و خونسردی در رابطه و صداقت را نام برد.
- بهیاد خدا باشید و از او کمک بخواهید.
با یاد خدا، دلها آرام میگیرد و مطمئن باشید خداوند به شما کمک خواهد کرد.
- عاشقانه زندگی کنید.
برای رسیدن به عشق، از انجام هیچکاری کوتاهی نکنید.
- معناجو باشید.
حساسیتهای رفتاری همسرتان را بشناسید تا موجب بروز اختلال در روابطتان نشود.
-انعطافپذیری مناسب زوج در رابطه
یکی از شاخصههای هوش اجتماعی است که تطابق فرد با زندگی اجتماعی را بیشتر میکند و انعطافناپذیری باعث کوتاه شدن عمر زندگی مشترک میشود.
-زوجهای موفق مسائلشان را مستقیم مطرح میکنند
زمانی که شما دوران پیش از ازدواج یا نامزدی را میگذرانید، انتظاراتی از همسر آیندهتان دارید که با انتظاراتتان در زیر یک سقف تفاوت دارد. مثلا ممکن است در دوران نامزدی شوهر دانشجو باشد، ولی حالا که زندگی مشترک شروع شده، همسرش انتظار دارد برای گذران زندگیشان درآمد کافی داشته باشد. زوجهای موفق پیش از اینکه عروسی کنند و زیر یک سقف بروند، به صراحت درباره انتظاراتشان از یکدیگر با هم گفت و گو میکنند. هرگز در این موقعیت رو دربایستی نکنید و همه خواستهها و انتظاراتتان را مطرح کنید. هرگز با این فکر که پس از ازدواج همسرتان مطابق میل شما رفتار خواهد کرد، ازدواج نکنید؛ چون در بسیاری مواقع این طور نیست. همین سهلانگاری میتواند بنای تنش و فشار عصبی را در زندگی بگذارد. گاهی اوقات هم یکی از همسران به خواسته دیگری تن میدهد؛ ولی این موافقت اجباری موجب احساس سرخوردگی در او میشود و حس میکند زیر سلطه همسرش قرار گرفته و مورد ظلم واقع شده است و همین باعث تیرگی روابط میشود
- به خلوت یکدیگر احترام بگذارید.
گاهیاوقات افراد نیاز دارند با خود خلوت و تفکر کنند؛ در اینصورت، آرامش همسرتان را بههم نزنید.
- به فکر ایجاد تغییرهای مثبت در خود و همسرتان باشید.
سعیکنید تغییر در حرکت بهسمت تعالی و بالندگی باشد و پیش از تغییر، راههای درست ایجاد آنرا بدانید.
-مراقب رابطه خود با خانواده همسرتان باشید.
هنگام دعوای شما با خانواده همسرتان، تنها کسی که آزرده خاطر می شود، همسرتان است که احساس می کند بین شما گیر افتاده است. دست به هر کاری بزنید تا رابطه خود با خانواده همسرتان را بهبود ببخشید.
توجه به موضوعات شخصیتی طرف مقابل، مهارت حل تعارض، رابطه زناشویی موفق، توجه به نیازهای جنسی طرف مقابل، برنامه ریزی اقتصادی، رسیدن به توافق در مورد تربیت فرزند، تعامل در ارتباط با دوستان و آشنایان و نیز توجه به اعتقادات مذهبی طرف مقابل را نام برد.
- هدفی مشترک را در نظر بگیرید.
با همفکری برای خود و همسرتان، هدف مشترکی داشته باشید و برای رسیدن به آن، یکدیگر را کمک کنید
.
- پیش از صحبت، تفکرکنید.
هرگاه حرفی میزنید، از قبل، به عواقب آن فکرکنید تا بعد، شرمنده و پشیمان نشوید. با توجه به شرایط روحی و جسمی همسرتان حرف بزنید و از پرحرفی بپرهیزید.
- تا جاییکه میتوانید، با یکدیگر غذا بخورید.
جمعشدن افراد خانواده دور میز یا سفرهی غذا، موجب افزایش روابط عاطفی و احساس نزدیکی بیشتر آنان خواهد شد.
-صداقت که باید دوطرفه باشد
یعنی هر یک از طرفین باید زمینه صداقت را فراهم کند و بعد انتظار رفتار صادقانه از طرف مقابل داشته باشد. صداقت و رفتار صادقانه یک «باید» است اما بیصداقتی معمولا ناشی از ترس و گاهی برای حفظ منافع است و در بحث ما، نداشتن صداقت ناشی از ترس است که دردسرساز میشود. خیلی از زوجها یکدیگر را محدود یا تهدید میکنند و وقتی همسرشان آن رفتار را دور از چشمشان انجام داد، او را به نداشتن صداقت متهم میکنند.
-زوجهای موفق استقلال فردی خود را حفظ میکنند
هر قدر هم که شما پیش از ازدواج مستقل بوده باشید، ازدواج، شما را به همسرتان وابسته میکند؛ چرا که زندگیتان از زندگی شخصی به زندگی مشترک تغییر کرده است. این وابستگی به خصوص اگر شما صاحب فرزند شده باشید بیشتر هم خواهد شد. ولی زوجهای موفق میدانند که هرقدر هم زوجی یکدیگر را دوست داشته باشند و به یکدیگر عشق بورزند، هرکدام برای خود حریم شخصی دارد و شرط دوام ازدواج این است که هرکدام به حریم و زندگی شخصی دیگری احترام بگذارند. اگر زوجها مدام بگویند ” ما” و برای خود من” قائل نشوند، از سرگرمیها و علایق ” من “، ناراحتیهای ” من” و مشکلات ” من” صحبت نکنند، علاقهای که بین آنها وابستگی ایجاد کرده است، به مرور زمان کمرنگ خواهد شد؛ چرا که حس میکنند مدام وقف خانواده و همسرشان هستند و خودشان نادیده گرفته شده مورد بیتوجهی قرار گرفتهاند و موجودیت شخصی خود را از دست دادهاند. همین احساس در درازمدت میتواند به سرد شدن روابط بین زوجها بینجامد.
-از فریاد زدن پرهیز کنید
پرخاشگری و فریاد زدن و جیغ کشیدن زندگی تان را به مخاطره می اندازد. گفتگوی آرام و منطقی شما را به پیش خواهد برد.
- خودخواه و خودرأی نباشید
خودخواه و خودرأی نباشید تا بتوانید لذتهای معنوی را درک کنید.
- به رشد یکدیگر کمک کنید.
زن و شوهر باید بهمنظور رسیدن به درجات معنوی والاتر، ادامهی تحصیل، اشتغال و... شرایط رشد و پیشرفت یکدیگر را فراهم کنند.
- به یکدیگر هدیه دهید.
به همسرتان هدیه بدهید چون نشانمیدهد به او توجه دارید.
-دیدگاه خود را به نحو صحیح بیان کنید
مساله بعدی است که بسیار برای زوجها ضرورت دارد؛ آنها باید یاد بگیرند احساسشان را به نحوی سالم مطرح، دیدگاهشان را بیان و نظر مخالف یا موافقشان را به شیوهای صحیح اعلام کنند.
معمولا زوجها قبل از ازدواج برای جلب رضایت طرف مقابل، هر کاری انجام میدهند اما به محض ازدواج، همه آنها را کنار میگذارند!
-زوجهای موفق یکدیگر را در اولویت قرار میدهند
پیش از ازدواج و در دوران نامزدی، همسران جوان مدام به یکدیگرتعارف میکنند. وقتی به رستوران میروند، یکی صندلی را برای دیگری بیرون میکشد، اول غذا را به او تعارف میکند، در اتومبیل را برایش باز میکند و به حرفهایش با دقت گوش میدهد؛ ولی پس از ازدواج، انگار این رفتارها فراموش میشود و مانند کار، بچه، اتومبیل و بر همسر اولویت پیدا میکنند. همسران موفق یکدیگر را در اولویت اول قرار میدهند. البته منظور ما این نیست که زن و شوهر رفتاری تمام رسمی با یکدیگر داشته باشند و یکی مدام برای دیگری در اتومبیل را باز کند! بلکه منظور این است که به حرفهای همسرشان علاقه نشان میدهند، او را جدی میگیرند و در مقابل دیگران با کلمات احترامآمیز با او صحبت میکنند. به عبارت دیگر، آنها هیچ وقت یکدیگر را سرسری نمیگیرند و از کنار افکار، حرفها، احساسات، علایق و مشکلات یکدیگر به سادگی نمیگذرند.
-برای عذر خواهی پیش قدم باشید
زن یا شوهری که بعد از هر مشاجره بر عذرخواهی اصرار دارد، همیشه برنده است و کسی که مهر و محبت همسر خود را انکار می کند، هیچ کار مفیدی برای زندگی مشترک شان انجام نمیدهد. باید ملایم تر باشید و راهی پیدا کنید که مسوولیت اعمال خود را به گردن بگیرید.
گردآوری: بخش زناشویی بیتوته
منابع :
seemorgh.com
zibasho.com
khabareno.com