زندگی نامه اوحدالدین کرمانی؛ شاعر بزرگ قرن هشتم هجری



شعرهای اوحدالدین کرمانی, بیوگرافی اوحدالدین کرمانی, رباعیات اوحدالدین کرمانی

اوحدالدین کرمانی که بود 

 

زندگی‌نامه شیخ اوحدالدین کرمانی

اوحدالدین کرمانی شاعری مشهور و بی نظیر بود که در زمان زیست خود شعرهای زیبایی سروده و آنها را برای آیندگان به یادگار گذاشته است.

اوحدالدین کرمانی شاعری مشهور و بی نظیر بود که در زمان زیست خود شهرهای زیبایی سروده و آنها را برای آیندگان به یادگار گذاشته است. او در قرن ششم تا هفتم زندگی پرباری داشته و جزو اولین شاعران بلند آوازه ایران زمین است که تمام شعر های خود را به زبان شیرین فارسی و به زیبایی هرچه تمام تر سروده است و در میان مردم از محبوبیت بالایی برخوردار است.

 

سال های جوانی اوحدالدین کرمانی

او در شهر کرمان چشم به جهان گشود و زندگی خود را آغاز کرد ‌؛ اگر بخواهیم دقیق تر به محل تولد اوحدالدین کرمانی اشاره کنیم ، شهر بردسیر میزبان به دنیا آمدن او بود . این شاعر کم نظیر زندگی خود را در بردسیر کرمان سپری میکرد تا اینکه ترکان غز در طی حملاتی به کرمان یورش بردند و شهر کرمان را دچار جنگ و مشکلاتی کردند.

 

پس از حمله ترکان غز به کرمان ، اوحدالدین کرمانی به شهر بغداد عراق مهاجرت کرد و زندگی جدیدی را در آن شهر شروع کرد . بغداد شهر شکوفایی این شاعر محبوب بود و او بعد از مهاجرت ، شروع به تحصیل کرد . او در رشته علوم دینی ، حدیث و همچنین فقه شروع به درس خواندن کرد و هر روز بیشتر از روز قبل پیشرفت کرد و به موفقیت های زیادی در این رشته رسید.

 

او بعد از اینکه در این رشته ها فارق التحصیل شد و به درجات بالای علمی رسید ؛ سپس او در مدرسه ای به نام حکاکیه به تدریس مشغول شد و شاگردان زیادی را تعلیم و تربیت کرد.

او پس کسب تجربه بالا و ارتقا یافتن درجه ، ریاست مدرسه حکاکیه را بر عهده گرفت و سال های زیادی را مشغول به مدیریت آن مدرسه بود ؛ وی در خدمت به آن مدرسه کارنامه ای درخشان برای خودش به جای گذاشت.

 

زندگی نامه اوحدالدین کرمانی, اوحدالدین کرمانی, اوحدالدین کرمانی شاعر

زندگینامه ی اوحدالدین کرمانی

 

علاقه مند شدن به ادبیات و سرودن شعر

او آرام آرام به یکی از اشخاص مهم تبدیل شد و همگان برای او ارزش و احترام بالایی قائل بودند ؛ مقام اوحدالدین کرمانی به قدری بالا رفت که سهروردی مشهور ، به هنگام مرگ از او خواست که به بسترش برود . سهروردی با او حرف های زیادی زد و خواست که شیخ الشیوخی بغداد و رهبری خانقاه را بر عهده بگیرد و به عالی ترین نحو ممکن از پس کارهایش برآید و برای آبادانی تلاش کند.

 

او سرودن شعر را کم کم آغاز کرد و با تلاش های فراوان جایگاه مهمی را در بین شاعران به دست آورد ؛ او استاد سرودن رباعیات دل نشین و دلنواز بود و در این کار بسیار درخشان ظاهر شد. از این رباعیات به عنوان زیباترین رباعیات به زبان فارسی نام برده میشود و بعد از گذشت سال های طولانی هنوز هم محبوب و پرطرفدار و همچنین جاویدان مانده است.

 

کتاب ها و سروده های او بار ها و بارها چاپ شده و به فروش رسیده است ، یکی از معروف ترین کتاب های این شاعر بزرگ رباعیات کرمانی است که به دست احمد ابومحبوب ویرایش و تصحیح شده است و همچنین کتاب دیگر رباعیات کرمانی ، با ویرایش و تصحیح محمد کانار بسیار پر فروش و در میان مردم با ارزش به شمار می رود.

 

البته جالب است بدانید که یکی از مریدان زمان ، از زندگینامه اوحدالدین کرمانی را بطور کامل نوشته است و آن را چاپ کرده و در اختیار علاقه مندان این شاعر بلند آوازه قرار داده است تا او را بهتر بشناسند و با روحیات هنری او آشنا شوند.

 

اوحدالدین کرمانی شاعر, دیوان اوحدالدین کرمانی, زندگی نامه اوحدالدین کرمانی

رباعیات اوحدالدین کرمانی

 

رباعیات اوحدالدین کرمانی به زبان انگلیسی

رباعیات و سروده های این شاعر بزرگ و مشهور کشورمان آنقدر دلنشین و کامل بود که آن را به زبان انگلیسی ، زبان اول دنیا ترجمه کرده اند و این کتاب را چاپ کرده و به فروش رسانده اند ؛ وظیفه ترجمه کتاب رباعیات کرمانی بر عهده نشریه مانوئل ویشر بود.

 

این کار موجب شناخته شدن و جهانی شدن اوحدالدین کرمانی شد و شعرها و سروده های او در سراسر جهان خوانده میشد . شاعران ایرانی زیادی در سراسر جهان به شهرت رسیده اند که اوحد کرمانی هم جزو همان شاعر های درخشان است.

 

اوحدالدین کرمانی, اوحدالدین کرمانی شاعر, زندگی‌نامه شیخ اوحدالدین کرمانی

آثار اوحدالدین کرمانی

 

شاگردان نامی اوحدالدین کرمانی

صدرالدین قونوی یکی بلند آوازه ترین مریدان اوحد کرمانی بود ؛ او همیشه پیرو و پشتیبان او بود و در سرودن شعر کنم بسیاری به کرمانی میکرد.

او نزدیک به ۱۶ سال پا به پای اوحدالدین کرمانی رشد کرد و در کنار او به مقام و درجات بالا رسید ‌؛ ایشان چه در حوضه شعر و چه در عرصه هنر و حتی اخلاق و منش انسانی ، اوحدالدین کرمانی را سرلوحه خود قرار داد و پیشرفت بسیاری کرد.

 

اشخاصی مثل نجم الدین کبری و محیی الدین ابن عربی هم احترام و ارادت ویژه و زیادی نسبت به اوحد کرمانی داشته اند و در سفرهایشان از بزرگی او در میان مردم و سایر بزرگان عرصه هنر سخن می گفتند . این اشخاص در کنار شاعر بزرگ ، اوحد کرمانی راه و روش شاعری را آموختند و بزرگی را از او یاد گرفتند.

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------