بیوگرافی سبحان اکرامی صداپیشهای با یک حنجره و سه هنر
- مجموعه: هنر و هنرمند
عکس های سبحان اکرامی
سبحان اکرامی متولد ۲۶ فروردین ۱۳۶۰ تهران می باشد . در رشته مهندسی نساجی با گرایش علوم الیاف و شیمی رنگ فارغ التحصیل شده. از دوره دبیرستان و دانشگاه، وارد فعالیت های هنری از جمله تئاتر ، موسیقی و دوبلاژ شد .
سبحان اکرامی کارش را در رسانه از شبکه ۳ با برنامه "فنون شرقی" شروع کرد . در سال ۲۰۰۳ قهرمان کاراته بود . از سال ۱۳۷۸ بعنوان کارشناس مسائل ورزشی مرتبط با فناوری با رادیو ورزش همکاری اش را آغاز کرد.
سبحان اکرامی یکی از گویندگان خوش صدا رادیو ورزش و دارای قد و قامت رعنا است. از جمله مهمترین برنامه هایی که عنوان گوینده ثابت اجرا کرده یک عصر خوب با ورزش، تابستانه، جهان ورزش رشته های رزمی ، جهان ورزش دوچرخه سواری و سری دوم ورزش خانواده بوده است و مثل اکثر گویندگان و کارشناسان رادیو ورزش سابقه اجرا پنجره ای رو به شب ، تابستان ٩٢ و شبهای تابستان در کارنامه کاری اش به چشم می خورد.
سبحان اکرامی سال ۱۳۸۶، ویژه برنامه عید نوروز را اجرا کرد بعد از این برنامه، اولین برنامه ی رسمی اش در رادیو ورزش را با عنوان" روز شمار ورزش" شروع کرد که این برنامه ۸ سال و نیم ادامه داشت . رکورد دار تعداد برنامه در رادیو ورزش هست با بیش از ۱۱۰ برنامه در یک ماه در سال ۱۳۹۰ ، یعنی بیش از سه برنامه در روز. بعنوان خبرنگار ورزشی به مسابقات متعددی اعزام شده .
ورود سبحان اکرامی به عرصه موسیقی و خواننده از زبان خودش:
باید بگویم که ما در خانه موسیقی زیادی گوش نمی کردیم و اگر هم این کار را می کردیم آثار موسیقیایی خیلی معدود و تصنیفهایی مانند آثار شجریان، ناظری، افتخاری و یا مهرداد کاظمی بودند که در حوزه موسیقی کلاسیک ایرانی کار شده بود. که این هم به ماشین و در طول سفر محدود میشد. اما من به شخصه به چند خواننده موسیقی پاپ علاقه داشته و دارم و معتقدم که از قلههای موسیقی پاپ ایران هستند جدا از این که چه خوانده یا نخواندهاند و آیا من با تفکراتشان موافقم یا نیستم.
سبحان اکرامی یکی از گویندگان خوش صدا رادیو ورزش است
وی افزود: اما بنا به فرمایش حضرت علی(ع) که می فرمایند بهترینها را از بین افراد و کارهایشان انتخاب کنید، من هم سعی کردم نوع و سبک خواندن این افراد را بیشتر به خاطر داشته باشم و از آن یاد بگیرم و تجربه کسب کنم و همراهش بشوم. به این دلیل که هم صدا، هم سبک موسیقی و هم ترانههایی که انتخاب می کردند را از همان ابتدا دوست داشتم و با توجه به علاقه ام به مقوله صدا به گونهای دیگر به این صداها گوش می کردم و شاید گوش دادن من با سایرین تفاوتهایی داشت. به همین دلیل با اینکه در دوره نوجوانی و جوانیام خیلی کم - تاکید می کنم خیلی کم- موسیقی می شنیدم اما خیلی دقیق می شنیدم و این باعث شد که گوشم تربیت شود.
بیوگرافی سبحان اکرامی
اکرامی در مورد آموزشهایی که در این عرصه دیده، ادامه داد: بعدها یک مدت خیلی کم، موسیقی سنتی و آواز ایرانی را نزد استاد کرامت اصلانی کار کردم اما دیدم که واقعا در توان من نیست و حنجره من مناسب این کار نیست. استاد هم من را به پسرشان مسیح اصلانی معرفی کردند که ایشان هم کمی سه تار نوازی و ردیف با من کار کردند ولی دیدم واقعا نمی توانم این شد که به سمت موسیقی پاپ گرایش پیدا کردم.
عکس های سبحان اکرامی
از نوع صدای من که رجیست باس است حتی در موسیقی پاپ هم کمتر استفاده می شود چه برسد به موسیقی سنتی که صداهای چپ کوک و البته صداهای میانه مردانه استفاده میشود. صدای باریتون، باریتون تنورو تنور و حتی فراتر از تنور مانند صدای استاد موسیقی ایران شجریان و یا استاد مرحوم ایرج بسطامی که گستره صدایشان از صدای مردها هم بالاتر می رفت و وارد محدوده صدای زنان می شد در بین مردم و استادان موسیقی سنتی مقبولتر است. این شد که موسیقی سنتی را فراموش کردم اما تجربیاتش را با خودم بردم و موسیقی پاپ و پاپ کلاسیک را آغاز کردم.
وی افزود: در این عرصه چند استاد مانند اقای قره تپه و استاد فولادوند که در کر و ارکستر سنفونیک فعالیت می کردند را تجربه کردم اما نقطه عطف زندگی من آشنایی با محمدرضا صادقی استاد آواز بود که خودشان از خوانندههای بسیار خوب هستند و محدوده صدایی من هم به ایشان نزدیکتر بود.
سبحان اکرامی گوینده رادیو
این باعث شد که من آموزش بهتری ببینم ضمن اینکه ایشان خیلی با تامل، تعمق و دوستانه با شاگردانشان برخورد می کردند و همین باعث شد که من در عرصه موسیقی و مقوله آواز فعالیتم را جدیتر پی بگیرم. جالب اینکه ایشان باعث ورود من به عرصه دوبلاژ هم شدند و به دلیل جنس صدا و نوع بیانم و سابقه فعالیت تئاتری که داشتم، ایشان من را به دوستانی در این حوزه معرفی کردند که آنجا هم بلافاصله پذیرفته شدم و کار را شروع کردم.
آلبوم سبحان اکرامی :
آلبوم رمانتیک نفس من
تک آهنگ های سبحان اکرامی:
مرز
با تو
کوتاهترین دیوار
جانم میرود
نفرین نمیکنم
بگو
نوستالوژی
دلواپسی
عکس های اینستاگرامی سبحان اکرامی
گردآوری: بخش فرهنگ و هنر بیتوته