روز جهانی رادیو چه روزیست و چرا این روز نامگذاری شده است؟



روز جهانی رادیو, به مناسبت روز جهانی رادیو, تاریخچه روز رادیو

به مناسبت روز جهانی رادیو

 

روز جهانی رادیو

روز جهانی رادیو یک اتفاقی است که در ۱۳ فوریه، اجرا می‌شود. این روز به وسیله یونسکو نامگذاری گردیده است.

تاریخچه روز رادیو و نامگذاری روز جهانی آن

امواج رادیویی به وسیله فردی به نام هنریچ هرتز کشف شد که قبلاً نیز امواج الکترومگنتیک را کشف کرده بود. امواج رادیویی می تواند در فرکانس 30 هرتز و 300 گیگاهرتز عمل کند. این امواج به وسیله دستگاهی به نام ترنسمیتر منتقل می شود. در آخر این امواج به وسیله ریسیور یا دریافت کننده رادیو گرفته می شوند که به سیستم آنتن وصل شده است.

 

کشف امواج رادیویی به پیش از سال 1890 بازمی گردد. نخستین بار نیز در همان زمان کلمه رادیو انتخاب شد. نخستین کنداکتور رادیو به وسیله شخصی فرانسوی به نام ادوارد برانلی ساخته شد. تا پیش از آن، همه انواع ارتباطات بدون سیم بودند ولی در آخر رادیو در همه جهان منتقل می شود.

 

روز جهانی رادیو, به مناسبت روز جهانی رادیو,نامگذاری روز جهانی رادیو

روز جهانی رادیو

 

رادیو راهی سریع برای انتقال اطلاعات بود، خیلی پیش تر از نمایش های تلویزیونی، تئاتر های رادیویی وجود داشتند. اکنون نیز اطلاعات و نمایش های رادیویی به صورت بی سیم یا باسیم رد و بدل می شود. رابطه بی سیم در قرن 19 نامگذاری شد که رادیو ها و دیگر انواع تکنولوژی را توضیح می داد. رادیو بی سیم می تواند اطلاعات را بدون احتیاج به اتصال، به کابل ها و کنتاکتور ها منتقل کند.

 

آیتم هایی با امواج رادیویی بی سیم شامل گوشی های هوشمند، لپ تاپ و پرینتر هستند. دستگاه های با سیم نیز از راه اتصال دو آیتم با یک سیم به یکدیگر کار می کنند که دیتا را از راه کابل تلویزیون، مایکروویو، اجاق گاز و ماهواره ها منتقل می کنند. در آخر همه این ها سبب شد که روز جهانی رادیو در بیست و سوم سپتامبر سال 2010 نامگذاری گردد. اولین بار روز جهانی رادیو در 13 فوریه سال 2012 جشن گرفته شد و یونسکو نیز رادیو را به عنوان یک واسطه رسانه قوی معرفی کرد.

 

روز جهانی رادیو, به مناسبت روز جهانی رادیو,نامگذاری روز جهانی رادیو

 نامگذاری روز جهانی رادیو

 

دستیابی به مخاطب در هنگام بحران

در ۲۰۲۱ هنگامی که رژیم‌های برمه، کوبا و منطقه تیگری اتیوپی سعی کردند اینترنت را قطع کنند، شبکه‌های وابسته به آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده (USAGM) توانستند اطلاعات را از راه رادیو منتقل کنند.

 

طبق گفته سازمان رسانه‌های جهانی ایالات متحده، این شبکه‌ها ساعت‌ها برنامه اضافی را به مخابره‌های رادیویی این مناطق افزودند تا از دسترسی عموم به تازه ترین خبرها به زبان‌های محلی مطمئن شوند.

 

در همه جهان، بیش از ۱۴۲ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ هر هفته اخبار را از راه برنامه های رادیویی شبکه های سازمان رسانه‌های جهانی ایالات متحده دریافت کردند. این شبکه ها عبارتند از:

 

روز جهانی رادیو, به مناسبت روز جهانی رادیو,روز جهانی رادیو و تاریخچه ی نامگذاری آن

تاریخچه روز رادیو

 

- صدای آمریکا (VOA)

- رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی

- دفتر سخن پراکنی کوبا (رادیو و تلویزیون مارتی)

- رادیو آسیای آزاد

- شبکه های سخن پراکنی خاورمیانه (الحُرّه و رادیو سَوا)

 

این سازمان ها اخبار را برای کشورهایی که از رسانه های آزاد برخوردار نیستند و یا دسترسی کمی به آن دارند به زبان های محلی پخش می کنند. دولت ایالات متحده از این رسانه ها حمایت مالی می کند ولی موضوعات و چگونگی پوشش آنها را مشخص نمی کند چون ایالات متحده از مطبوعات مستقل حمایت می کند.

 

نخستین برنامه رسمی رادیوی صدای آمریکا در سال ۱۹۴۲ به وسیله ویلیام هارلن هیل از حومه نیویورک سیتی پخش شد، و در طول جنگ جهانی دوم به مردم سراسر اروپا اطلاع رسانی می کرد. اخبار امکان دارد خوب باشد. اخبار امکان دارد بد باشد. ما واقعیت را به شما خواهیم گفت.

 

گردآوری: بخش فرهنگ و هنر بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------