درمان قطعی ریزش مو
- مجموعه: سلامت موها
بهترین روش درمان ریزش مو
ریزش چند تار مو در روز طبیعی است. یک بزرگسال حدود ۱۰۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰۰ مو روی سرش دارد و هرروز ۵۰ تا ۱۰۰ تار از آنها را از دست می دهد. ولی چنانچه ریزش موهای شما بیش از این باشد، مشکلی وجود دارد که باید بررسی شود. ميزان ریزش موی شما در برس موهایتان آشکار خواهد شد.
علل ریزش مو
وراثت
یکی از دلیل های مهم ریزش مو به ارث بردن از دیگر اعضای خانواده است که به صورت الگوهای مردانه و زنانه باعث ریزش موها می شود.
تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی و عدم تعادل آنها ، میتواند به ریزش های موقت مو منجر شود. شرایطی مانند حاملگی، زایمان و یا آغاز یائسگی، متواند بر تعادل هورمون ها اثر بگذارد. سطح هورمون ها به وسیله غده تیروئید هم تحت تأثیر قرار می گیرند، بنابراین مشکلات تیروئید هم میتواند باعث ریزش مو شود.
بروز عفونت بر روی پوست سر
عفونت ها، مثل عفونت های قارچ پوستی، میتوانند به مو و پوست سر شما حمله نموده و سبب ایجاد ریزش موی تکه ای و یا ریزش موی کلی شوند. زمانی که عفونت ها درمان میشوند ، معمولاً موهای ازدست رفته دوباره رشد خواهند کرد.
اثر استرس بر ریزش مو
سه نوع ریزش مو وجود دارد که میتواند با بالا بودن سطح استرش شما در رابطه باشد، این سه نوع ریزش مو عبارت اند از:
تلوژن افلوویوم( Telogen effluvium): استرس زیاد سبب می شود، تعداد زيادي از فولیکول های مو شما وارد فاز استراحت شوند. در عرض چند ماه، موهایی که تحت تأثیر قرار گرفته اند، امکان دارد بطور ناگهانی و به سادگی، موقع شانه کردن و یا شست و شو دچار ریزش شوند.
تریکوتیلومانیا( Trichotillomania): در این وضعیت شخص بدون آنکه بتواند خود را کنترل کند، شروع به کندن موهای سر، ابروها و یا مناطق ديگر بدن می کند. کندن موی غیرقابل کنترل، میتواند در اثر وجود احساسات منفی یا ناراحت کننده ، مثل استرس، تنش، تنهایی، کسالت و یا ناامیدی در شخص ایجاد شود.
آلوپسی آره آتا( Alopecia areata): برای دلیل ایجاد بیماری آلوپسی آره آتا، عوامل گوناگونی را برشمرده اند، یکی از آنها وجود استرس شدید است. در بیماری آلوپسی آره آتا، سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله می کند و سبب ریزش موها می شود.
ریزش موهای که ناشی از استرس هستند، لزوماً، دائمی نیستند. چنانچه شما استرس خویش را تحت کنترل درآورید، امکان دارد موهای ازدست رفته، دوباره رشد نمایند.
درمان های قطعی ریزش مو
درمان تریکوتیلوماینا( درمان ریزش مو )
برای درمان تریکوتیلوماینا درمان اختلال های روانی همراه و روان درمانی کمک کننده است و کلومیپرامین و فلوکستین بعنوان درمان دارویی در کنترل این رفتار مؤثر هستند.
کم کاری غده ی تیروئید
کم کاری تیروئید به بیماری گفته می شود که در آن ساخت هورمون های تیروئید به وسیله غده ی تیروئید کاهش می یابد. علایم رایج این بیماری عبارت اند از:
- ضعف و خستگی
- چاقی
- پف کردن صورت
- کند شدن حرکات و رفلکس ها
- خشک شدن پوست
- ریزش مو
بهترین راه درمان ریزش مو حاصل از تیروئید
برای اشخاص مبتلا به این بیماری داروهای جایگزین هورمون تیروئید مثل لووتیروکسین تجویز می شود که در جلوگیری از ریزش مو ناشی از کم کاری تیروئید هم بسیار مؤثر است. ریزش موی ناشی از این بیماری موقت است و در فاصله ی چند ماه بعد از آغاز درمان، بهبود می یابد. برای تشخیص بیماری معمولاً از ازمایش های خونی استفاده می شود
به سراغ محصولات ضد ریزش مو بروید
از آنجایی که حل ریزش مو یکی از دغدغه های کارخانه تولید محصولات آرایشی است، به سراغ محصولات مخصوص مثل شامپو ضد ریزش مو بروید که اختصاصاً برای حل این مسأله ساخته شده اند. این محصولات مواد مورد نیاز را به موهای شما می رسانند، رشد را تقویت می کنند و جریان خون را به پوسته سر افزایش می دهد.
از ماینوکسیدیل و محصولاتی که پزشکان توصیه می کنند استفاده کنید
ماینوکسیدیل یکی از محصولات مشهور و از راههای جلوگیری از ریزش مو در مردان و زنان است که در بسياري از داروخانه ها به فروش می رسد. این محصول به صورت مایع یا فوم تولید می شود و در محل ریشه مو استفاده می گردد. ماینوکسیدیل فولیکول های مو را تحریک می کند و باعث رشد سریع مو در کم تر از ۶ ماه می شود. میتوانید ماینوکسیدیل ۲% یا ۵% را باتوجه به ميزان ریزش موی خود تهیه کنید. پزشکان متخصص مو و بسياري از داروخانه ها محصولات گوناگون برای درمان ریزش مو را هم توصیه می کنند. از عارضه های آن ها اطلاعات کسب کنید و آنگاه به سراغ مصرفشان بروید.
تقویت و درمان ریزش مو به شیوه مزوتراپی
به زبان ساده در مزوتراپی با تزریق انواع مواد تقویت کننده رشد مو به خصوص ویتامین های گروه c و b، ماینو کسیدیل، جین سنگ، دارو هایی که سبب افزایش جریان خون میشوند و نیز هورمون( تنها در آقایان) سعی می شود درمان ریزش مو صورت گیرد و آنگاه موهای جدید برویند. در این شیوه به هیچ وجه از کورتون استفاده نمی شود.
البته در مواردی هم خانم هایی که بر اثر زایمان دچار ریزش مو میشوند هم میتوانند پس از دوره شیر دهی از این روش درمانی برای تقویت و درمان ریزش مو استفاده کنند.
تقویت موهای نازک
تقویت موی سر و درمان ریزش مو به شیوه دارویی ۳ اشکال اساسی دارد:
اول:این که تنها یک داروی واقعی و مؤثر در کنترل درمان ریزش مو وجود دارد که داروئی است به نام فیناستراید یا پروشیا، این دارو مهار کننده آنزیم ۵- آلفاردوکتاز است که مانع تولید D.H.T می شود.
دوم:در صورت مصرف خوراکی فیناستراید، این دارو در کل بدن پخش و توزیع شده و تولید D.H.T را در کل بدن کاهش می دهد ازاین رو در پی مصرف خوراکی دارو عوارضی همانند کاهش میل جنسی، بزرگ شدن سینه ها و ناتوانی جنسی را در پی دارد.
سوم:این است که درمان ریزش مو یک درمان بلند مدت است که سالها به طول می انجامد در نهایت مشکل اصلی این است که نمی توان فیناستراید به مدت طولانی به بیمار تجویز کرد.
اینجاست که مزوتراپی به کمک می آید و راه حلی مناسب برای درمان ریزش مو را ارائه می دهد.
در مزوتراپی علاوه بر فیناستراید ماده های ديگر مانند ویتامینها و آنتی اکسیدانها و …… که برای رشد مو لازم هستند به وسیله دستگاهی به نام گان مزوتراپی با تزریقات بسیار ریز و بدون درد مستقیماً به پوست سر رسیده میشوند . بنابراین دارو در بدن توزیع نمی گردد و عارضه های جنسی خود را ایجاد نمی کند.
با شیوه مزوتراپی میتوان سالهای سال فیناستراید را به موهای سر رسانید بدون این که فرد دچار عوارض فیناستراید شود.
درمان ریزش موی منطقه ای( درمان ریزش مو )
از درمانهای مورد استفاده برای این نوع ریزش مو، تزریق داخل ضایعه و یا تزریق وریدی استروئید ، آنترالن ، فتوکموتراپی ، آلرژنهای موضعی و ماینوکسیدیل میباشد.
درمان های طبیعی ریزش مو
روغن جوجوبا
پوست سری که خشکی سخت و طولانی مدتی را تجربه نموده معمولاً شوره می زند، درخشش موها کم می شود و ریزش مو افزایش می یابد. یکی از راههای طبیعی برای درمان ریزش، روغن جوجوباست تا فولیکول های مو را مرطوب نموده و موها سالم تر و قوی تر شوند. این روغن به بازسازی سریع سلول های مو کمک می کند و خوش بختانه بعد از شستشوی سر چربی اش در سر باقی نمی ماند. چند قطره از روغن را روی دستتان بریزید و ریشه موها را با آن ماساژ دهید. پس از ده تا پانزده دقیقه سرتان را با شامپو یا نرم کننده بشورید.
سیر
سیر به علت داشتن مقدار زيادي از املاحی مانند روی، کلسیم و گوگرد به رشد مو کمک می کند. سیر خصوصیت های ضد میکروبی دارد که باکتری ها و میکروب هایی را که به پوست سر اسیب می زنند از بین می برد و به این ترتیب از ریزش مو جلوگیری می کند. درضمن سیر دارای ماده ی معدنی معروفی به نام سلنیوم است که به تقویت جریان خون در پوست سر و در نتیجه تغذیه ی مو کمک می کند.
شیوه استفاده: چند حبه سیر را خرد کنید و با روغن نارگیل بجوشانید. بگذارید این ترکیب خنک شود و آنگاه آنرا به پوست سر بزنید. اجازه دهید ۳۰ دقیقه بماند، آنگاه موها را با یک شامپوی ملایم بشویید.
تخم مرغ
تخم مرغ منبع غنی املاح گوناگون، پروتئین و ویتامین های گروه B است و میتواند ریزش مو را متوقف نموده، موها را تقویت کند و باعث رشد موهای جدید شود. درضمن تخم مرغ سرشار از کاروتنوئید و لوتئین است که توانایی کشسانی موها را افزایش داده و به آنها آب رسانی می کند. تخم مرغ درمان موهای شکننده است، دوشاخه شدن موها را رفع می کند و بافت آنها را بهبود می بخشد.
شیوه استفاده:سفیده تخم مرغ را با یک قاشق روغن زیتون کاملا ترکیب کنید و به صورت خمیر درآورید. خمیر حاصل را به پوست و موی سرتان بزنید. بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند و آنگاه با یک شامپوی ملایم و آب نسبتاً خنک شست و شو دهید.
می توانید یک تا دو بار در هفته این کار را تکرار کنید.
ماساژ سر را فراموش نکنید
ماساژ سر و پوسته آن میتواند به حل مشکل ریزش مو کمک کند. هنگامی که موهای خود را در حمام شامپو زده اید، اندکی کف سر را ماساژ دهید. این کار سبب بهبود گردش خون در پوسته سر می شود و رشد مو را تحریک می کند. انگشتان خود را به تدریج و به صورت دورانی روی تمام سر حرکت بدهید. می بینید که با ماساژ سر استرس شما هم کم خواهد شد و ارام می شوید.
ریزش مو بعد از حمام
ریزش مو بعد از حمام تا حد زيادي طبیعی است بدین دلیل که موهایی می ریزند که عمرشان تمام شده و دیر یا زود می ریختند. برای کم کردن این نوع ریزش مو باید یکسری نکات را رعایت کنید.
- با آب داغ حمام نکنید.
- موها را چنگ نزنید و با ملایمت بشویید.
- شامپوی ارگانیک را جایگزین شامپوهای شیمیایی و سولفات دار کنید.
- حتماً حتماً نشسته حمام کنید.( این مورد خیلی مهم است)
- شامپو را مستقیماً به کف سر نزنید و با آب رقیق کنید.
- بیشتر از 2 دقیقه صابون یا شامپو روی سرتان نماند.
- قبل از خارج شدن از حمام روی سرتان آب سرد بریزد و همین طور روی پاهایتان.
- از سشوار استفاده نکنید و اجازه دهید موهایتان با هوای ازاد خشک شوند.
گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته