تراشیدن موی سر نوزاد خوب است؟
- مجموعه: سلامت موها
تراشیدن موی سر نوزاد خوب یا بد؟
تراشیدن موی سر نوزاد
وارد آمدن هر گونه فشار و یا ضربه به ریشه موی نوزادان، باعث ریزش مو و کندی رشد موها شده و به والدین سفارش می شود از تراشیدن موی سر نوزاد، شانه کردن موهای نوزاد با شانه های غیراستاندارد و بستن موی سر نوزاد اجتناب کنند.
پوست سر نوزادان بسیار نازک است و امکان دارد زمان تراشیدن موی سر نوزاد و یا شانه کردن، آسیب ببیند و به ریشه مو صدمه وارد شود.بهترین و امنترین شیوه، شانه کردن موی سر نوزدان به وسیله دست و یا برس های بسیار نرم است.
توصیه می شود موی سر نوزادان تا پیش از یک سالگی تراشیده نشود و بعد از ریختن موهای نوزاد و رشد موهای دائمی می توان به دلیل یک دست شدن ریشه مو، آن ها را تراشید.
جنس و حجم موی نوزاد یک خصوصیت ژنتیکی است
کودکان زمان تولد موهای کم و نازکی دارند، ولی کم کم تا 3 سالگی موی آنها پُرپشت و ضخیمتر خواهد شد. البته بعضی وقتها بیشتر از این مدت زمان میبرد، چون رشد موی بعضی بچه ها کندتر از دیگران است.
به گفته متخصصان، کم پشتی و نازکی مو در دوران نوزادی به این معنی نیست که شخص پس از 3 سالگی هم موهای کمی خواهد داشت. بافت و حجم و رنگ مو موضوع کاملاً ژنتیکی است و کم کم خود را نشان میدهد. البته به جز مربوط بودن ژنها، تغذیه بچه هم در میزان رشد موی او تاثیر گذار است.
چنانچه میخواهید موهای نوزادتان پُر پشت و زیبا شود، به جای تراشیدن موها شربت زینک به او بدهید و پوست سرش را ماساژ دهید. با انجام ماساژ نه تنها بچه شما آرام میشود، بلکه جریان خون در قسمت ریشه مو افزایش مییابد. شستن مرتب موهای نوزاد با شامپوی ملایم و آرام خشک کردن آن هم اثر چشم گیری دارد. (بیشتر بخوانید: راهکارهای پرپشت شدن موی نوزادان و کودکان)
بهترین سن برای اولین تراشیدن موی سر نوزاد
معمولاً توصیه میشود تا پیش از 6 ماهگی حتی موهای کودک را کوتاه هم نکنید، چون حجم این موها بهاندازهای نیست که سبب آزار کودک شود، در ضمن این موها مرتباً در حال ریزش هستند.
نزدیک یک سالگی اگر موهای کودکتان بلند شده و مثلاً روی چشمش آمده باشد یا روی گوشش بریزد یا سبب عرق کردن گردنش شود یا شیوه رشد آن نامرتب است و از نظر ظاهری کودک را نازیبا کرده، میتوانید موها را کوتاه و مرتب کنید. ولی برای مدل دادن به مو باید تا 3-2 سالگی تحمل کرد.
گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته