مهمترين دليل ریزش ابرو
- مجموعه: سلامت موها
دلایل و درمان ریزش ابرو
دلایل ریزش ابرو
افزایش سن
هرچه افراد پیرتر میشوند، امکان دارد متوجه ریزش مو در سر، ابروها، مژهها و قسمت های دیگر بدن شوند. به مرور زمان، بعضی از فولیکولهای مو تولید مو را متوقف میکنند و ساقه مو نازکتر میشود. موها هم آغاز به از دست دادن رنگ خود میکنند و سفید یا خاکستری میشوند. این نوع ریزش مو که به علت افزایش سن به وجود می آید طبیعی است.
ریزش ابرو در اثر مصرف دارو
داروی اسیترتین: داروی آسیترتین یک داروی رتینوئیدی که برای درمان شرایط پوستی مانند پسوریازیس مورد استفاده قرار میگیرد، سبب ریزش موی بدن میشود.
داروی والپروئیک اسید: یک داروی ضد تشنج که برای درمان تشنج و اختلال دو قطبی به بیمار داده می شود و از عارضه های آن ریزش موی سر و ابروهاست.
داروهای شیمی درمانی: داروهای شیمی درمانی طوری طراحی میشوند که به همه سلولهایی که به سرعت رشد میکنند، از جمله فولیکولهای مو حمله کنند. به همین دلیل با آغاز دورهی شیمی درمانی، موی سر، ابرو و بدن بیماران کلا میریزد.
اختلالات خودایمنی
اختلالات خودایمنی زیادی باعث ریزش موی ابروها میشوند. درحقیقت، ریزش مو یکی از علامت های رایج بیماریهای خودایمنی است. شایعترین این اختلالات که باعث ریزش موی ابرو میشوند، عبارتاند از:
آلوپسی آرهآتا
در این عارضه، بدن به فولیکول مو حمله میکند و باعث ریزش مو در قسمت های گوناگون میشود. چنانچه آلوپسی در ابروها اتفاق بیفتد، قسمتی یا همه ابروها میریزند. ریزش موی به وجود آمده از آلوپسی ابرو شاید همیشگی باشد ولی در بیشتر افراد این عارضه موقت است.
بعضی از اشخاص در زمانهای گوناگون دچار ریزش مو میشوند و دوباره موها رشد میکنند ولی بعضی دیگر تنها یکبار دچار این عارضه میشوند.
لوپوس
یکی از علامت های این بیماری خودایمنی، ریزش مو است و یکی از قسمتهای ابتدایی بدن که دچار آن میشود، ابرو است.
عفونتها
بیماریهای عفونی میتوانند به طور مستقیم فولیکول مویی یا ساقه مو را تحت تاثیر قرار داده یا چنان التهابی در محل به وجود بیاورند که فرد با خاراندن پوست همه موها را از جا بکند. ریزش مو به صورت تکهای علامت مشکلاتی مثل سیفلیس است. ارتشاح عفونت به اعماق پوست مثل آنچه در بیماری هانسن اتفاق میافتد میتواند سبب بیرون رانده شده فولیکولها از درون پوست شود.
عفونتهای قارچی، عفونتهای قارچی امکان دارد روی پوست سر و همینطور صورت به وجود بیاید سبب ریزش موقت مو در آن ناحیه شوند.
شپش: چرخه خارش و خاراندن به علت شپش در ابروها و مژهها میتواند سبب کندهشدن آنها شود.
سیفلیس: فکر اینکه یک بیماری مقاربتی سبب ریزش موها شود سخت است. گرچه، سیفلیس میتواند در مرحله های پیشرفتهتر سبب ریزش موی حالت بیدخورده شود.
بارداری و زایمان
حاملگی و زایمان همینطور می تواند هورمون ها و جنبه های دیگر بیوشیمی بدن را تحت تاثیر قرار دهد.
این نوسانات امکان دارد چرخه رشد موهای شما را به هم ریخته کرده و سبب ریزش مو شود.
کمبود مواد مغذی
بدن انسان به مواد مغذی مانند منابع انرژی (کربوهیدرات ها ، پروتئین ها ، چربی ها) ، اسیدهای آمینه و چربی ، ویتامین ها و مواد معدنی احتیاج دارد. بعضی از اینها در شد مو اثر زیادی دارند ، بنابراین کمبود در هر یک از آنها می تواند سبب ریزش مو شود.
کمی ویتامین A یا روی می تواند رشد سلولی را آهسته نموده و مانع از تولید سبوم به عنوان مرطوب کننده شود.
دیگر نقص های خاص تر که می توانند روی ریزش مو اثر بگذارند عبارتند از:
- ویتامین C (برای تولید کلاژن)
- اهن
- ویتامین های E ، B-12 و D
- سیستئین
- اسیدهای چرب امگا ۳
استرس و شرایط روحی نامساعد
شرایط زندگی اثر زیادی بر روی سلامتی ابرو و موها خواهند گذاشت. برای مثال استرس و بحران های روحی و روانی گر چه عامل مستقیمی در ریزش مو محسوب نمی شوند اما سرعت و شدت ریزش ابرو را زیاد می کند. بیشتر ما در شرایطی که استرس زیادی را تحمل می کنیم این عارضه در مو و یا ابرو می بینیم.
اختلالات هورمونی
تداخل هورمونها و نقص عملکرد آنها هم میتواند سبب ریزش ابرو شود. یکی از رایجترین بیماریهای داخلی تیروئید است. کم کاری و پرکاری این غده بر روی رشد مژه و ابرو بسیار اثرگذار است. البته نمیتوان گفت که اختلال در عملکرد تیروئید سبب ریزش مو میشود ولی میتواند بر عملکرد رشد آن تاثیر گذاشته و آن را تحت تاثیر قرار دهد.
ژنتیک
ریزش ابرو به سبب مشکلات ژنتیکی آنقدر متداول نیست؛ ولی نمیتوان احتمال آن را نادیده گرفت.
آيا استرس هم در ريزش موی ابروها تاثیر دارد؟
استرس به تنهايي نميتواند علت ریزش شدید مو باشد اما ميتواند آن را شدید کند يا آغاز آن را جلو بيندازد. بهطور کلي استرس بسياري از بيماريها را شدید ميکند يا سبب پیدایش آنها ميشود اما در صورتي که استعداد آن در شخص وجود داشته باشد.
درمان ریزش ابرو
بعد از اینکه متوجه شدید ابروهای شما دچار ریزش شدهاند، در قدم اول لازم است به یک متخصص مراجعه کرده و با انجام آزمایشهای هورمونی علل مشکل خود را ریشه یابی کنید. امروزه داروهای شیمیایی زیادی برای درمان این بیماری وجود دارد که در زیر به بعضی از آنها اشاره میکنیم:
بیماتوپروست
این دارو سبب رشد دوباره موها و تقویت فولیکولهای مو میشود. این درمان به صورت موضعی است و لازم است تا دارو مستقیما بر روی ابرو مالیده شود. هر چند امکان دارد که بیماتووپروست باعث پیدایش عارضه هایی مانند خارش شود.
کورتیکواستروئیدها
کورتیکواستروپیدها بیشتر به صورت کرم یا ژل در بازار پیدا میشوند و سرعت ریزش مو را کاهش میدهد. البته نوع تزریقی این دارو هم وجود دارد که در موارد شدید داده میشود.
ماینوکسیدیل
این دارو باید لااقل دو بار در روز استفاده شود تا اثر آن را ببینید. بیشتر از این دارو برای برطرف کردن ریزش سکهای مو استفاده میشود.
کاشت ابرو
کاشت ابرو طبیعی یا همان پیوند ابرو به روندی گفته می شود که متخصص طی آن ابتدا موها را از کناره های گوش یا همان بغل گوش (به علت اینکه موهای کناره گوش نرم تر و مانند موهای ابرو می باشد) برمی دارد و در امتداد ابروهای شخصی که کاندید کاشت ابرو است ، کاشته می شود.
راهکارهای خانگی برای درمان ریزش ابرو
- دانه شنبلیله
- روغن رزماری
- روغن بادام
- سیر
- وازلین
- سرم تقویتی
گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته