6 درمان ساده و موثر برای شوره در مژه ها
- مجموعه: سلامت موها
درمان قطعی شوره مژه
علت بروز شوره مژه
به طور کلی دو عارضه بلفاریت (آماس پلک) و درماتیت سبوره ای روی به وجود آمدن شوره مژه و ابروها اثر دارند. بلفاریت به شکل التهاب لبه های پلک آشکار شده که با سوزش، تحریک و احساس زبری در چشم همراه می شود و درماتیت سبوره ای هم نوعی التهاب مزمن پوستی می باشد.
البته شوره مژه مانند شوره سر امکان دارد جنبه ژنتیکی داشته و در صورت وجود این ژن، احتمالا شوره مژه یک بیماری مزمن بوده که باید درمان بلند مدت انجام گرفته تا شوره مژه ها رفع شود. در ضمن خشکی پوست نیز از عوامل شایع پیدایش شوره مژه به حساب می آید که در طول آن پوست قرمز و ملتهب شده و خارش های پسیاری در قسمت پلک و درو چشم به وجود می آید.
راههای طبیعی از بین بردن شوره مژه ها
روغن نارگیل
روغن نارگیل خواص بسیاری داشته و خاصیت ضد میکروبی و آبرسانی آن خیلی دارای اهمیت می باشد. می توانید برای درمان خانگی شوره مژه در کودکان هم استفاده کنید. در طب سنتی از روغن نارگیل و کافور برای درمان شوره مژه استفاده می شود. همین طور این کار باعث کاهش التهاب و مرطوب سازی پوست هم خواهد شد و پس از گذشت یک دوره درمانی اثر بینظیر آن مشخص می شود.
برای این کار روغن نارگیل را قدری گرم کرده و سپس کافور را به آن بیفزایید. این ترکیب را خوب مخلوط کنید. آنگاه سر انگشت را با آن آغشته نموده و پلک و ابروها را به آهستگی ماساژ دهید. صبر کنید این ترکیب یک شب تا صبح روی پوست باقی بماند تا به طور کامل جذب پوست شده و به جز اثرگذاری بهتر تا صبح نیز پوست شما مرطوب بماند. هنگام صبح صورت خود را با آب ولرم بشویید.
بعضی از صابونها
شما میتوانید برای خلاصی از این مشکل، صورت خود را با صابونهایی بشویید که دارای روغن درخت چای و یا پیریتیون روی باشند. این صابونها به مبارزه با مخمرها و جرمهایی که عامل به وجود آمدن شورهها بودهاند کمک میکنند.
آلوئه ورا
گیاه آلوئه ورا خیلی موثر است و باعث مرطوبسازی و کمک به حفظ رطوبت پوست می شود و میتواند یکی از درمانهای مفید برای التهاب و خشکی شدید دور چشم و پلک و ابرو باشد. این ماده با ارزش به رشد مو ابروها و مژهها هم میتواند کمک کند، به علت ترکیباتی که داخل ژل آلوئه ورا وجود دارد میتواند تسکین قوی و سریعی برای انواع التهابات پوستی محسوب شود و نه فقط برای پوست دور چشم بلکه برای همه نقاط از بدن که دارای پوست حساس هستند مورد استفاده قرار گیرد .
کمپرس گرم
کمپرس گرم هم از بهترین شیوه های خانگی و طبیعی برای درمان شوره مژه و ابرو است که در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد. چنانچه شوره مژه و ابروی شما به علت قارچ بلفاریت است، این شیوه برای درمان خیلی مفید است. این شیوه هم چربی و روغن اضافه را از روی پوست برمیدارد و هم التهاب را کم می کند.
برای استفاده از این روش ساده و مفید به آب گرم و یک حولهی نرم و تمیز احتیاج داریم که باید به این صورت عمل کنید که در ظرفی آب بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا جوش آید و بعد از جوش آمدن آن را از روی حرارت بردارید. حوله را در آب بگذارید و آب اضافهی آن را بگیرید. سپس حوله را روی نقاط مورد نظر بگذارید و قدری فشار دهید. این کار را روزانه دو تا سه مرتبه و هر بار برای مدت سه تا پنج دقیقه انجام دهید تا درمان کامل به دست آید.
شامپو بچه
قدری شامپو بچهی رقیق را با گوش پاککن به مژههای بالا و پایین خود بزنید. برای گرفتن نتیجهی زودتر برای هر مژه ۴ تا ۵ بار این کار را تکرار کنید. در زمان زدن شامپو چشمهای خود را بسته نگهداشته و فوراً آنها را با آب بشویید.
آبلیمو
استفاده از آبلیمو هم میتواند در برطرف کردن شوره مژهها مفید باشد. این ماده با داشتن مقداری زیادی اسید سیتریک داخل خود، دور چشم را کاملا ضدعفونی میکند. در حقیقت با ترکیبی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت میتوانید باکتریها، چربیها یا قارچهای مضری که سبب ایجاد حساسیتهای گوناگون خواهند شد را از بین ببرید و به مرور مشکل شوره را روی مژها را برطرف کنید.
ماساژ با روغن بادام
برای رفع خشکی پلکها، هر شب پیش از خواب آنها را با روغن بادام گرم ماساژ دهید. این کار به ترمیم، رشد دوباره و احیای مژههای شما که امکان دارد به علت شورهها ریخته باشند کمک میکند.
حفظ بهداشت مژه و پلکها
هرنوع آرایشی را از روی صورت خود به طور کامل پاک کنید. برای جلوگیری از باقی ماندن مواد آرایشی و هر نوع آلودگی روی چشمان خود، یک شستشوی منظم داشته باشید. آلودگی غدد چشم را تحریک و به ایجاد شورهی بیشتر میکند.
استفاده از رژیم غذایی سالم
آبمیوه و سبزیجات تازه بخورید. از مصرف کافئین، الکل و غذاهای چرب پرهیز کنید. بهتر است از سبزیجات آبپز استفاده کرده و روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید.
به چشمپزشک مراجعه کنید
درمانهای خانگی برای شوره در مژهها میتوانند در برطرف کردن این مشکل به شما کمک کنند. ولی اگر با انجام این روش ها باز هم شوره چشم برطرف نشد برای درمان نزد پزشک بروید.
گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته