در روانشناسی نوجوانان به چه نکاتی باید توجه داشت؟
- مجموعه: رفتار از کودکی تا نوجوانی
روانشناسی نوجوانان یکی از مواردی است که حتما باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید چرا که شناخت راه های روانشناسی نوجوانان سبب خواهد شد که بتوانید به بهترین شکل ممکن با فرزند خود رفتار نمایید. عصبی شدن بر روی کودک یکی از مواردی است که می تواند تاثیر عکس داشته باشد و به هیچ وجه نباید زیاد نصیحت نمایید. سن نوجوانی یکی از سنینی است که رفتار اطرافیان بر زندگی کودک بسیار تاثیر گذار خواهد بود و باید حتما بر رفتار خود کنترل داشته و وقت کافی برای فرزند خود در نظر بگیرید. در ادامه توضیحات کامل تری از این قبیل ارائه نموده ایم:
روانشناسی نوجوانان:
روانشناسی نوجوانان یکی از مواردی است که حتما باید به آن توجه داشته باشید تا تربیت کودکتان به درستی انجام شود. در صورتی که در تربیت کودکانتان کوتاهی داشته باشید در این صورت در رفتار وی بسیار تاثیر گذار خواهد بود و بی شک کودک شما نمی تواند در جامعه عملکرد مناسبی داشته باشد.
یک پدر و مادر باید به خوبی بداند که باید چه کاری را انجام دهد تا بتواند بهترین تربیت را برای کودک خود داشته باشد. یک پدر مادر ممکن است از فرزند خود این جمله را شنیده باشد که شما دارید زندگی من رو خراب می کنید و باید به عنوان یک پدر و مادر حتما به این جملات توجه داشته باشید چرا که این جملات ناشی از وجود اختلالاتی در زندگی نوجوان می باشد.
چنانچه در همان بدو ایجاد این سوالات با آنها به درستی برخورد نداشته باشید بی شک سوالات بدتری نیز در ذهن کودک شکل خواهد گرفت که بی شک می تواند تاثیرات بدتری نیز داشته باشد. چنانچه قصد کنترل تغییرات روانی نوجوان خود را داشته باشید باید با مواردی در روانشناسی کودک آشنایی داشته باشید تا بتوانید این موارد را کنترل نمایید. ابتدا باید بدانید که کودکتان چرا این سوال برایش پیش آمده است و سپس باید راه هایی را برای پاسخ دادن به آنها بیابید.
اهمیت روانشناسی نوجوانان:
روانشناسی نوجوانان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و دلیل آن را می توان تاثیر آن بر زندگی فردی نوجوانان دانست و به همین دلیل باید با مواردی که بر روانشناسی نوجوانان تاثیر خواهد گذاشت آشنایی داشته باشید و بتوانید آنها را کنترل نمایید. سن نوجوانی دومین مرحله از زندگی یک انسان است که در شکل گیری عقاید و رفتار فردی بسیار تاثیر گذار خواهد بود. یک نوجوان ممکن است رفتار هایی مانند کودک داشته باشد اما نباید مانند کودک با وی برخورد شود و حتما باید با مواردی آشنایی داشته و بدانید که با کودک خود باید چگونه برخورد داشته باشید.
یک نوجوان بیشترین نیاز را به پدر و مادر خواهد داشت و بی شک رفتار پدر مادر بر شکل گیری عقاید کودک بسیار تاثیر گذار خواهد بود و در این برهه حتما باید وقت کافی برای فرزند خود بگذارید. به همین دلیل باید حتما با مواردی آشنایی داشته و شیوه برخورد خود را با کودک کنترل نمایید تا بتوانید بهترین نتیجه را شاهد باشید. چنانچه از روی ناآگاهی کارهایی را انجام دهید ممکن است کودک خود را به تلاطم روحی و روانی بیندازید و به همین دلیل آشنایی داشتن با روانشناسی نوجوانان می تواند کمک بسزایی بر تربیت فرزندتان داشته باشد.
تاثیر روانشناسی نوجوانان بر تربیت:
بی شک همگان سعی بر این دارند تا کودک خود را به بهترین شکل ممکن تربیت نمایند و یک فرزند سالم تحویل جامعه بدهند و در این راستا باید حتما از کلاس های آموزشی و یا روانشناسی بهره گیرید. لازم به ذکر است که امروزه متاسفانه به دلیل کار کردن پدر و مادر وقت کافی برای سپری کردن با کودک خود ندارند و این امر می تواند یکی از مشکلات جامعه امروزی باشد و در این صورت باید حتما مواردی را رعایت نمایید و در غیر این صورت تربیت مناسبی نخواهید داشت.
یک پدر و مادر باید بداند که فرزندان چه موقع به وی نیاز دارد و در چه مواقعی باید به کمک وی برود. توجه داشته باشید که گذاشتن وقت کافی برای نوجوان می تواند سبب شود که وی را شاد نگاه دارید. مهم این نیست که شما بیشترین وقت را برای فرزند خود بگذارید و مهمترین مورد اینجاست که چگونه با وی برخورد می کنید چرا که این برخورد شماست که بر تربیت فرزند تاثیر خواهد گذاشت.
پرهیز از گفتن کلمه چته
یک نوجوان موجودی شکننده خواهد بود و به همین دلیل در رفتار با آنها باید به موارد مختلفی توجه داشته باشید که از جمله مهمترین موارد می توان به کنترل رفتار اشاره کرد. کلمه (چته؟) یکی از بدترین کلماتی است که یک پدر و مادر می تواند بکار ببرد چرا که این کلمه می تواند بر رفتار کودک بیشترین تاثیر را بگذارد. این کلمه مشکلی ندارد و تنها مشکل آن را می توان لحنی دانست که با آن گفته می شود چرا که در صورت نامناسب بودن لحن گویش، این کلمه بدترین تاثیر را بر روی کودک خواهد گذاشت.
لحن گویش زمانی تغییر خواهد کرد که پدر و مادر کنترل خود را از دست داده باشند و یا به دلیل مشغله های کاری فکر آنها مشغول باشد و از گفتن این کلمه باید پرهیز نمایید. در صورتی که فرزندتان نیاز به کمک داشته باشد بی شک بهتر است به بهترین شکل ممکن با وی برخورد نمایید تا سبب تضعیف روحیه وی نشود. کودک با اینکه ممکن است حرف گوش ندهد و به حرف شما توجهی نداشته باشد اما باید بدانید که توجه وی به حرف شما نشان از بی اعتنایی او ندارد و بی شک حرف شما بر روی وی تاثیر گذار خواهد بود و باید حتما کنترل شده رفتار نمایید.
روانشناسی مغز نوجوانان
ابتدا باید بدانید که مغز نوجوان چه عملکردی دارد و آیا واقعا گفته های شما بر روی وی تاثیر خواهد گذاشت؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله فرزند شما بیشترین تاثیر را از رفتار شما خواهد گرفت و گفته شما دقیقا در مغز کودک نقش خواهد گرفت. دکتر فرانسیس جنسن که به عنوان یک عصب شناس حرفه ای شناخته می شود و این عصب شناس اعلام کرده که لب پیشانی مغز در بلند مدت شکل خواهد گرفت و و این بخش مسئول کنترل تکاننده ها، احساسات و خلق و خو فرد خواهد بود.
نوجوان احساسات بسیار قوی دارد اما متاسفانه به دلیل ضعف لب پیشانی و شکل نگرفتن آن به هیچ وجه فرد نخواهد توانست بر احساسات خود کنترل داشته باشد. به دلیل اینکه لب پیشانی نوجوان در این سن تشکیل می شود رفتار شما تاثیر مستقیم بر زندگی وی خواهد گذاشت و مسیر زندگی وی را شکل خواهد داد و به همین دلیل باید همانگونه که تمایل به آن دارید باید با فرزند خود رفتار داشته باشید.
درک نوجوان و روانشناسی آن
یکی از مهمترین مواردی که در روانشناسی نوجوانان باید به آن توجه داشته باشید درک کردن فرزند می باشد چرا که باید حتما درک متقابلی از فرزند خود داشته باشید و به تمامی حرف هایش گوش دهید. در این سنین کودک نیاز به یک هم فکر خواهد داشت و باید اوقاتی را برای حرف زدن با کودک خود اختصاص دهید.
حرف زدن با کودک و شناخت مشکلات وی می تواند تاثیر بسزایی بر کنترل رفتار شما داشته باشد چرا که می توانید با شناخت مشکلات کودک خود نسبت به رفع آنها اقدام نمایید. برای یک نوجوان ممکن است مواردی به سوال تبدیل شود که شاید برای بزرگسالان بسیار احمقانه به نظر بیاید اما باید حتما به این سوالات پاسخ داده باشد چرا که این سوالات از جمله ابهاماتی است که از هر طریقی در ذهن کودکتان شکل گرفته است.
کنترل صدا
یکی از مواردی که در روانشناسی نوجوانان باید به آن دقت داشته باشید کنترل صدا خواهد بود چرا که داد کشیدن بر روی فرزندتان می تواند تاثیر منفی بر روی خلقیات وی داشته باشد. در صورتی که فرزندتان یک کار نادرست انجام می دهد باید با وی برخورد داشته باشید اما معنی این امر داد کشیدن در تمامی مواقع نخواهد بود. داد زدن بر روی کودک بی شک کار پدر خواهد بود و کمتر مادری بر سر کودک خود صدایش را بلند خواهد کرد. با بزرگ تر شدن کودکتان بیشترین برخورد با فرزند انجام می شود و بی شک در صورتی که جثه نوجوان بزرگ تر شود پدر بیشتر بر سر وی فریاد خواهد کشید اما باید حتما فریاد خود را کنترل نمایید.
در صورتی که داد بزنید کنترل خود را از دست خواهید داد و ممکن است کار ها و یا حرف هایی انجام داده و بزنید که هرگز نباید گفته شوند. باید حتما رفتار خود را کنترل نمایید تا خانه به عنوان یکی از بخش هایی باشد که کودک در آن به آرامش خواهد رسید. در صورتی که داد بزنید بر روی مغز فرزند خود بیشترین تاثیر را خواهید گذاشت و این تفکر را به وی خواهید داد که فریاد زدن کار درستی است اما با شناخت روانشناسی نوجوانان می توانید بهترین نتیجه را شاهد باشید.
به عنوان راهنما عمل نکنید
روانشناسی نوجوانان اعلام می نماید که به هیچ وجه نباید حرف زدن با کودک خود را تنها در نصیحت خلاصه کنید چرا که نصیحت کردن زیاد سبب آزرده شدن کودک خواهد شد و باید از آن پرهیز کرد. زمانی که دوران دبستان کودک به پایان رسید دوران نوجوانی وی آغاز خواهد شد و در این سن پدر و مادر سعی دارند که با تحمیل درس خواندن به فرزند خود آینده شغلی وی را تضمین نمایند اما در حقیقت اینطور نخواهد بود و تنها درس خواندن سبب پیدا کردن راه درست در کودک نخواهد شد و یک نوجوان باید علاقه و رغبت نسبت به آن داشته باشد.
رها نکردن کودکان از جمله موارد قابل توجه در روانشناسی نوجوانان
در روانشناسی نوجوانان ذکر شده که به هیچ وجه نباید فرزند خود را به حال خود رها نمایید. تنها گذاشتن کودک در سنین نوجوانی بزرگترین اشتباهی است که می توانید به آن مرتکب شوید. در این سنین به هیچ وجه نباید کودک خود را به حال خود رها نمایید چرا که در این صورت امکان ابتلا به افسردگی، اختلالات خوردن و همچنین اعتیاد به اینترنت وجود خواهد داشت. چنانچه با فرزند خود نزدیک نباشید امکان بروز افسردگی در آنها وجود خواهد داشت. بهتر است با کودک خود به کافی شاپ بروید و یا رستوران ها را برای گذراندن اوقات خود انتخاب نمایید.
از گفتن ما با پدر و مادرمون اینجوری حرف نمی زدیم خودداری کنید
باید بدانید که به هیچ وجه نباید به فرزند خود بگویید ما با پدر و مادر خود اینجوری حرف نمی زدیم چرا که این امر سبب گذاشتن تاثیر منفی بر روی وی خواهد شد. در صورتی که فرزندتان حرف خاصی به شما بزند به هیچ وجه نباید با او برخورد نامناسب داشته باشید. باید حتما آرامش خود را حفظ نمایید و با آرامش با فرزند خود رفتار نمایید.
بهترین روش انتخاب روانشناس برای نوجوانان:
روانشناسی نوجوانان نیازمند شناخت موارد مختلفی خواهد بود که برای شناخت راه های روانشناسی نوجوانان می توانید از یک روانشناس حرفه ای کمک بگیرید چرا که در این صورت می توانید به خوبی تفهیم شده و عملکرد مناسبی داشته باشید. مراکز متعددی در سطح شهر ها فعالیت می نمایند که از این میان باید بهترین مرکز را انتخاب نمایید و جهت یافتن بهترین مرکز باید به سابقه کاری آن دقت داشته باشید.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته