تازه های بهداشت مادر کودکان

مادر شدن زنان را باهوش‌تر می‌کند

مادر شدن، زنان را باهوش‌تر می‌کند!

دلیل این که مادر شدن زنان را باهوش‌تر می‌کند آیا مادر شدن به طور قطعی زنان را باهوش‌تر می‌کند؟ آیا…

فیدینگ تیوب چیست؟ کاربرد و نحوه استفاده



فیدینگ تیوب نوزاد چیست, فیدینگ تیوب, سوند معده اطفال

فیدینگ تیوب نوعی سوند معده برای اطفال است

 

همه چیز درباره فیدینگ تیوب نوزاد 

فیدینگ تیوب یکی از روش های کم تهاجم در خصوص تغذیه و انتقال دارو به نوزادان و  اطفال است. فیدینگ تیوب دارای یک سوند استریل و منعطف است که از طریق مجرای بینی و مری، وارد معده می گردد. متداول ترین کاربرد فیدینگ تیوب در خصوص تغذیه ی اطفالی است که از مشکلات دستگاه گوارش به ویژه انسداد روده و عدم تغذیه ی ارادی رنج می برند. 

فیدینگ تیوب چیست؟

فیدینگ تیوب نوعی سوند معده برای اطفال است که متشکل از لوله ای منعطف و نازک می باشد. در واقع علت طراحی نازک فیدینگ تیوب به راحتی کاربر اختصاص دارد که انعطاف پذیری آن مانع بروز حالت تهوع در بیمار می گردد.

 

فیدینگ تیوب دارای یک لوله است که از بینی اطفال به معده متصل می گردد. به طور کلی سوند معده مخصوص افرادی که دچار اختلال در کارکرد دستگاه گوارش هستند، طراحی شده است. 

 

این نوع لوله در خصوص رساندن مواد غذایی مایع به صورت مستقیم، انتقال دارو های خوراکی به بدن و خارج سازی مایعات به ویژه خون از بدن اطفالی مورد استفاده قرار می گیرد که از تغذیه ی ارادی برخوردار نیستند. 

علاوه بر این، سوند فیدینگ تیوب در مواردی که بیمار دچار مسمومیت غذایی و خونریزی معده شده است، کاربرد دارد. در این گونه مواقع پزشک متخصص به وسیله ی فیدینگ تیوب مایعات تجمع یافته در معده ی بیمار را خارج می سازد. 

 

سوند معده در دو گونه ی متمایز تولید می شود. نوع اول سوند معده، فیدینگ تیوب نام دارد که مناسب برای رده ی سنی نوزاد و اطفال است. نوع دوم نیز، با عنوان نازوگاستریک به تولید می رسد که مخصوص خردسالان و بزرگسالان می باشد. 

سوند های معده در اکثر موارد به موجب ارمغان آوری بیشترین میزان راحتی و به حداقل رساندن آسیب بافتی در بدن به صورت مسطح تولید می گردد. 

 

کاربرد فیدینگ تیوب, فیدینگ چیست, سایز بندی فیدینگ تیوب

فیدینگ تیوب قابلیت عکس برداری در داخل معده و مری را دارا است

 

مشخصه های فیدینگ تیوب

فیدینگ تیوب دارای نشانه های مخصوص است تا پزشک مربوطه بتواند بر اساس علائم از میزان پیشروی و قرار گیری سوند در معده و مجرای گوارشی اطمینان کسب کند. ساختار تشکیل دهنده ی فیدینگ تیوب به گونه ای طراحی شده است که قابلیت عکس برداری، برای بررسی موقعیت قرار گیری سوند در داخل معده و مری را فراهم می سازد. 

 

به عبارتی دیگر سوند معده دارای خصوصیت رادیواپک است. رایدواپک امکان بررسی وضعیت قرار گیری لوله در داخل بدن را به وسیله ی عکس برداری های رادیو گرافی به ارمغان می آورد. 

عنصر سازنده ی سوند معده ی مخصوص اطفال عمدتا از نوع "pvc" و استریل می باشد. لازم به ذکر است که فیدینگ تیوب بر اساس قطر در سایز های مختلف طراحی می گردد که به وسیله ی رنگ کانکتور قابل تمایز است. 

 

سایزهای فیدینگ تیوب به صورت استاندارد طراحی می شود. به طور مثال سایز مناسب لوله ی سوند برای اطفال بالغ بر 40 سانتی متر است. 

علاوه بر این در طول ساخت فیدینگ تیوب مواد  TBC غیر تب زا و مدیکال مورد استفاده قرار می گیرد. 

 

سوند معده اطفال, فیدینگ تیوب چیست, مشخصه های فیدینگ تیوب

یکی از کاربردهای فیدینگ تیوب تغذیه و دارو رسانی به بیمار بیهوش است

 

کاربرد فیدینگ تیوب

نوزادان نارس، بیماران دارای پارکینسون و افرادی که دچار سکته ی مغزی می شوند، در راستای بلع مواد غذایی دچار اختلال هستند. 

در مواردی که یک فرد به موجب عدم برخورداری از شرایط جسمانی مناسب قادر به تغذیه نمی باشد، می توان به وسیله ی لوله گذاری فیدینگ تیوب وی را از لحاظ تأمین غذا و دارو بی نیاز ساخت. 

 

یکی دیگر از کاربرد های فیدینگ تیوب درمان انسداد روده است. سوند معده نسبت به جراحی معده، روشی کارآمد و کم تهاجم است که سبب تسریع روند بهبود می گردد. 

در واقع سوند معده نسبت به جراحی روده، عاری از دوران نقاهت است. 

 

در ادامه ی مبحث کاربرد های مختلف  لوله ی فیدینگ تیوب را بیان می کنیم:

• خارج سازی مقداری از محتویات معده به منظور کاهش فشار در مواقع انسداد روده

• نمونه برداری از معده در خصوص آنالیز

• تغذیه ی افراد مبتلا به آسیب گردن و صورت

• تغذیه ی افراد نیازمند به دستگاه تهویه ی تنفس

• تغذیه ی افرادی که جراحی صورت و گردن انجام داده اند

• تغذیه و دارو رسانی بیماران بیهوش

• تغذیه و دارو رسانی در خصوص بیماران مبتلا به انسداد روده

 

نحوه ی به کارگیری از فیدینگ تیوب

به طور کلی قراردادن فیدینگ تیوب در داخل بینی و معده به تحمل فرد نسبت به غذا در معده بستگی دارد. 

در راستای کارگذاری سوند معده در داخل بدن، تعیین اندازه ی مورد نیاز اهمیت دارد. به منظور اندازه گیری فیدینگ تیوب مورد نیاز ابتدا فاصله ی میان نوک گوش تا بینی را اندازه گیری کنید. سپس فاصله ی بینی تا اپی گاستر را مورد اندازه گیری قرار دهید. 

 

توجه داشته باشید اپی گاستر ناحیه ای از شکم است که در جلوی معده قرار دارد. 

پس از اندازه گیری مجرای معده تا بینی، سر لوله ی سوند را داخل یکی از لوله های بینی قرار دهید. سپس به آرامی سوند را به داخل مسیر بینی هدایت کنید. 

در صورتی که بیمار در طول قرار گیری سوند داخل بدن احساس ناخوشایند کرد، می توانید سر لوله را به وسیله ی ژل روان کننده آغشته نمایید. 

 

به منظور کسب اطمینان خاطر از کارگذاری مناسب لوله، به وسیله ی سرنگ مقداری هوا را در داخل لوله قرار دهید. سپس در ناحیه ی اپی گاستر گوش خود را قرار دهید و با شنیدن صدای عبور هوا از لوله، از قرار گیری مناسب سوند مطمئن شوید. 

لازم به ذکر است کارگذاری فیدینگ تیوب در داخل بدن با انجام عمل بلع توسط فرد آسان تر صورت می گیرد. 

 

 مشخصه های فیدینگ تیوب, کاربرد فیدینگ تیوب, نحوه ی به کارگیری از فیدینگ تیوب

با استفاده از فیدینگ تیوب می توان افراد مبتلا به آسیب صورت را تغذیه کرد

 

مشکلات ناشی از بهره گیری فیدینگ تیوب

کارگذاری مناسب لوله ی فیدینگ تیوب به شدت مهم است. در صورتی که قرار گیری لوله به صورت مناسب صورت نگیرد، احتمال تداخل آسیب به سینوس، مری، معده و بافت داخل بینی به وفور وجود دارد. 

علاوه بر این، محل مناسب قرار گیری فیدینگ تیوب در داخل بدن، از طریق مری به معده راه پیدا می کند. 

 

احتمال دارد یک خطای کوچک بهیار، باعث ورود لوله به نای و ریه گردد. زمانی که دارو و غذا به ریه ها انتقال پیدا می کند، مشکلاتی نظیر عفونت و التهاب ریه به وجود می آید. 

از سری خطرات تعبیه ی لوله ی فیدینگ تیوب در داخل معده ی اطفال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• احساس درد در ناحیه ی شکم

• استفراغ

• حالت تهوع

• اسهال

• تورم در ناحیه ی شکم

• بازگشت غذا و دارو به نای یا دهان

 

لازم به ذکر است استفاده ی مضاعف از لوله ی فیدینگ تیوب سبب شکل گیری زخم و عفونت هایی در معده، مری، گلو و بافت سینوس می گردد. بدین جهت در صورتی که فرد نیازمند تغذیه به وسیله ی سوند در بازه ی زمانی طولانی مدت باشد، احتمال می رود پزشک متخصص لوله ی گاستروستومی یا نازوگاستریک را توصیه نماید. 

 

فیدینگ تیوب نوزاد چیست, فیدینگ تیوب, سوند معده اطفال

محل قرار گیری فیدینگ تیوب در داخل بدن بسیار حائز اهمیت است

 

نکات حائز اهمیت در خصوص بهره گیری از فیدینگ تیوب

فیدینگ تیوب در اندازه های مختلفی طراحی می شود. بدین جهت در طول خرید بر اساس شرایط درمان و نوع کاربرد سوند، اندازه ی مناسب فیدینگ تیوب را انتخاب کنید. 

فیدینگ تیوب به صورت یکبار مصرف در بسته بندی های استریل به تولید می رسد. لذا توصیه می شود از مصرف مجدد سوند معده پرهیز نمایید. 

 

علاوه بر این، در صورت مشاهده ی باز بودن بسته ی فیدینگ تیوب، به منظور کاهش احتمال نفوذ باکتری در داخل بدن، سینوزیت و شکستگی بافت داخل حفره ی بینی از به کارگیری سوند خودداری کنید. 

 

توصیه می شود برای کاهش ریسک مشکلات لوله ی فیدینگ تیوب به صورت مکرر مجرای بینی اطفال را پاک نمایید و لوله را در نزدیکی صورت او قرار دهید. 

علاوه بر این در طول تغذیه نیز سر کودک را به سمت بالا نگه دارید. 

 

گردآوری : بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------