مزایای مصرف قرص روغن ماهی در شیردهی
- مجموعه: بهداشت مادر کودک
آیا می توان در طول شیردهی روغن ماهی مصرف کرد؟
مصرف روغن ماهی در شیردهی برای مادر و نوزاد مزایای بسیاری دارد. روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند DHA است که در شیر مادر جذب می شود و هنگام شیر دادن به نوزاد منتقل می شود. اگر به ماهی یا محصولات آن مانند روغن ماهی و دیگر اسیدهای چرب امگا 3 حساسیت ندارید می توانید با خیال راحت روغن ماهی مصرف کنید.
خواص روغن ماهی برای نوزاد:
- اسیدهای چرب امگا 3 دارای مقدار بسیار خوبی از DHA هستند که برای رشد کودک بسیار مهم است. DHA به پیشرفت مهارت های شناختی و اجتماعی کودک شما، و همچنین مهارت های زبان، کمک میکند. همچنین ایمنی نوزاد شما را تقویت کرده و سیستم گوارش کودک شما را نیز بهبود می بخشد. DHA همچنین نقش مهمی در ساخت پوست و بینایی کودک شما دارد.
- اسیدهای چرب ضروری (EFA) در تولید پروستاگلاندین ها کمک می کنند. این کمک ایمنی را بهبود می بخشد. اسیدهای چرب ضروری به تنظیم رشد مناسب کودک شما کمک می کنند. این اسیدها باعث رشد عصبی و حسی در کودک شما می شوند. در برخی از نوزادان که رکورد رشد و پیشرفت بیشتری دارند، تبدیل EFA به شکل فعال آن می تواند کمی مشکل باشد. مصرف DHA به شکل روغن ماهی در طی شیردهی بسیار مهم است، زیرا به تبدیل اسید چرب ضروری به شکل فعال آن کمک می کند.
- در طول اولین سال تولد، مغز کودک شما تقریبا سه برابر می شود. اسیدهای چرب ضروری که از شیر مادر منتقل می شوند، در رشد مغز کودک موثر هستند.
روغن ماهی چقدر برای مادران شیرده مفید است؟
روغن ماهی حاوی امگا 3 است که برای شما بسیار مفید است زیرا چربی قلب سالم است.
مقدار مصرف روغن ماهی:
روغن ماهی مطمئنا برای شما و فرزندتان در هنگام شیردهی سودمند است، اما مصرف بیش از حد نیز ممکن است مضر باشد. پزشک در مورد دوز روزانه توصیه های لازم را خواهد کرد. مکمل های روغن ماهی در دوزهای 300 تا 500 میلی گرم در دسترس هستند. در بعضی موارد، این مکمل ها به شکل کپسول می تواند موجب نفخ شود. می توانید قبل از بلعیدن قرص ها آن ها را فریز کنید و آنها را با غذا بخورید.
مکملی که قطعا باید در هنگام شیردهی از آن دوری کنید، مکمل های روغن کبد ماهی کاد است. این مکمل حاوی ویتامین A و D زیادی است که می تواند به کودک شما آسیب برساند.
مراقب باشید:
در حین بارداری می توان از روغن ماهی استفاده کرد اما باید در خصوص دوز مصرفی با پزشک مشورت کنید. در مورد سابقه پزشکی خود به دکتر خود اطلاع دهید تا بتواند قبل از توصیه دوز، آن را در نظر داشته باشد. در شرایط زیر باید از مصرف روغن ماهی خودداری کنید:
- اگر اختلال خونریزی داشته باشید، مصرف روغن ماهی می تواند وضعیت شما را تشدید کند.
- در صورت ابتلا به دیابت یا هیپوگلیسمی از روغن ماهی استفاده نکنید.
- اگر فشار خون پایین دارید، مسائل کلسترول، آسم، مشکلات قلب، هر بیماری کبدی یا سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ دارید، در مورد مصرف روغن ماهی بیشتر توجه کنید.
قبل از اضافه کردن مکملهای روغن ماهی هنگام شیردهی، با پزشک خود مشورت کنید. هنگام مصرف روغن ماهی، اگر احساس ناراحتی می کنید، بلافاصله با پزشک خود صحبت کنید.