تازه های بهداشت مادر کودکان

علائم اضطراب ناشی از مادر شدن

اضطراب ناشی از مادر شدن: راهکارهایی برای آرامش

اضطراب ناشی از مادر شدن کاهش اضطراب ناشی از مادر شدن اضطراب ناشی از مادر شدن یکی از مسائل…

ترشح و نشت شیر از سینه‌ در دوان شیردهی و راههای کنترل آن



نشت شیر از سینه‌,نشت شیر در شیردهی,ترشح شیر از سینه

نشت شیر از سینه احتمالاً در چند هفتۀ نخست شیردهی بیشتر است

 

ترشح و نشت شیر از سینه

شیردهی منظم، می‌تواند میان تقاضای نوزاد و تولید شیر، تطبیق و هماهنگی ایجاد کند. همچنین موجب می‌شود شیر در زمان مناسب و به مقدار مناسب تولید و ترشح شده و در نهایت مانع از نشت و ترشح شیر از سینه شود.

بعضی از مادران شیرده، نشت شیر از سینه ها را تجربه می کنند، به خصوص زمانی که پستان های آن ها پُر باشد و بعضی از زنان هیچ گاه دچار این مشکل نمی شوند. در این مطلب می توانید با راههای کنار آمدن با نشت و ترشح شیر ازسینه آشنا شوید.

 

نشت شیر از سینه چیست؟

هنگامی که سینه های شما به قدری پُرشیر است که سرریز می کند یا زمانی که رفلکس جریان شیر به صورت غیرمنتظره ای فعال می شود، نشت شیر از سینه اتفاق می افتد. این نشت در زنانی که شیر بیش از حدی تولید می کنند رایج تر است. نشت شیر احتمالاً در حین چند هفتۀ نخست شیردهی بیشتر است یعنی زمانی که بدن شما در حال همگام کردن ميزان تولید شیر با احتیاج کودک است و برای بسیاری از مادران، این مشکل در مدت 6 تا 10 هفته بعد از اولین شیردهی از بین می رود.

 

علل نشت شیر از سینه در دوران شیردهی

پس از تولد نوزاد افتی در هورمون های تخمدان بوجود می اید و هورمون غده هیپوفیز که پرولاکتین نام دارد افزایش پیدا می کند، این هورمون سبب افزایش تولید شیرمادر می شود. ممکن است افزایش سریع تولید شیر سبب نشت مقدار اندکی از آن شود.

 

نشت شیر از سینه ممکن است در زمان های خاصی رخ دهد مانند: 

- هنگامی که کودک خود را از سینه ديگر تغذیه می کنید.

 

- زمانی که صدای گریه کودک خود را می شنوید، یا حتی به کودک خود فکر می کنید.

 

- وقتی در دوش یا حمام هستید یا در یک اتاق گرم هستید، این به این علت است که گرما میتواند به راحتی شیر شما جریان یابد.

 

راهکارهایی برای توقف و کنترل نشت شیر از پستان

دوشیدن شیر در فواصل منظم:

در صورتی که در اکثر موراد نوزاد را از شیر دوشیده شده خود تغذیه می کنید، شیر را در فواصل زمانی منظم بدوشید. این روند از نشت شیر اضافی جلوگیری به عمل می آورد.

 

شیردهی منظم:

شیردهی منظم میتواند میان تقاضای نوزاد و تولید شیر، تطبیق و هماهنگی ایجاد کند. همچنین موجب می شود که هورمون های پرولاکتین و اکسی توسین درزمان مناسب و به مقدار مناسب تولید و ترشح شده و در نهایت مانع از نشت شیر شود.

 

نشت شیر از سینه‌,نشت شیر از سینه‌ در دوران شیردهی,ترشح شیر در شیردهی

شیردهی منظم می تواند مانع از نشت شیر از سینه شود

 

استفاده از پدهای مخصوص شیردهی:

استفاده از پدهای مخصوص شیردهی، از مشکلات ناشی از نشت شیر جلوگیری می کند. میتوانید از پدهای یکبار مصرف یا قابل شست و شو استفاده کنید. موقع سفر و در شرایطی که نمی توانید از پدهای قابل شستشو استفاده کنید، پدهای یکبارمصرف گزینه ی مناسبی هستند.

 

پوشیدن سوتین های جاذب رطوبت:

هم زمان با پدهای شیردهی، سوتین های پنبه ای بپوشید. پنبه می تواند رطوبت ناشی از نشت شیر را به خود جذب کند.

 

پوشیدن لباسهای تیره:

معمول اًسوتین دوران شیردهی، پدهای شیردهی یا سوتین های جاذب برای جلوگیری از خیس شدن لباس هایتان کافی هستند. در مواردی که نشت شیر زیاد است، میتوانید لباس های تیره رنگ را انتخاب کنید، زیرا لکه شیرها را بهتر مخفی می کنند. 

 

در صورت مشاهده حالتهای زیر مراجعه به پزشک میتواند موثر باشد: 

* نشت شیر، شیردهی را برای کودکتان دشوار کند. ممکن است کودک به علت نشت شیر نتواند شیر کافی دریافت کند.

 

* اگر در ناحیه پستان درد و تورم حس کنید و اکثر مواقع آن ها دردناک باشند. هر لحظه سوزش را در پستان ها حس کنید و ترشحی از نوک سینه خارج شود.

 

* ترشح نوک پستان، سفید یا حاوی خون باشد. این ترشح میتواند نشانه ورم پستان( ماستیت) باشد؛ ماستیت عفونت لوبول شیر است.

 

* در پستان ها غده هایی موجود است که درهنگام لمس، سفت هستند.

 

* شما ایمپلنت سینه (کاشت سینه) دارید، در مواقع نادر، امکان دارد کاشت سینه در بدن پاره شود و محتویات آن به بافت های پیرامون سینه نشت کند.

 

ترشح شیر از سینه‌,ترشح شیر نابجا از سینه ها, ترشح شیر ازپستان

پدهای مخصوص شیردهی، از مشکلات ناشی از نشت شیر جلوگیری می کند

 

چند نکته برای شیردهی موفق

- شیردهی مکرر در شبانه روز بخش مهمی از تغذیه با شیرمادر است. شیرخوار شما معمولاً هر 1.5  تا 3  ساعت باید شیر بخورد تا وزن کافی بگیرد. درصورتی که شیرخوار کوچک تر از 3 ماه به دفعات کمتری شیر می خورد یا تمام شب را می خوابد، باید نوزاد را بیدار و به شیرخوردن ترغیبش کنید.

 

- وعده های شیردهی، به خصوص در ماه های اول زندگی نوزاد میتواند تا 40 دقیقه طول بکشد. به همین علت، بهتر است یک نقطۀ دنج منزل را برای شیردهی انتخاب کنید و نوزاد خویش را در وضعیتی نگه دارید که دست ها و پشتتان را اذیت نکند.

 

- در هفته های اول شیردهی امکان دارد حس درد داشته باشید. اطمینان حاصل نمایید که کودک بدرستی به سینهٔ شما چسبیده است و بعد از هر بار تغذیه، از انگشت خود برای جداکردن دهان کودک از پستان استفاده نمایید. این کار به جلوگیری از درد نوک پستان کمک می کند.

 

- از خوردن خوردن غذاهای تند و چرب پرهیز کنید

اگر چه برخی می گویند هر چیزی که می خورید تأثير مستقیمی بر روی بچه ندارد، ولی صحیح نیست. کودک شما، به شما نشان می دهد که چطور غذا خوردن شما بر روی او تاثیر می گذارد  بهعنوان مثال موادغذایی تند و چرب سبب درد در شکم نوزاد می شود و نمی تواند مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را فراهم کند.

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته 

 

 



بارداری و زایمان راحت با...

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------