تازه های بهداشت مادر کودکان

مادر شدن زنان را باهوش‌تر می‌کند

مادر شدن، زنان را باهوش‌تر می‌کند!

دلیل این که مادر شدن زنان را باهوش‌تر می‌کند آیا مادر شدن به طور قطعی زنان را باهوش‌تر می‌کند؟ آیا…

اگر در تغذیه با شیر مادر این مشکلات پیش آمد!



 شیردهی,دوران شیردهی

شيردهي مکرر در شبانه روز بخش مهمي از تغذيه با شيرمادر است

 

گرچه عمل تغذيه با شيرمادر امري طبيعي است، ولی برخی اوقات ممکن است در طي آن مشکلاتي پيش آيد و اگر به اين مشکلات به موقع رسيدگي نشود احتمال دارد که با پيشرفت آن، در توليد شير و تغذيه شیرخوار اختلالاتی ايجاد شود. بنابراین در صورتي که  با مشکلي در مورد شيردهي با نشانه هاي ذکر شده در زیر مواجه شديد، سريعا با پزشک متخصص کودکان آگاه و معتقد در زمينه تغذيه با شيرمادر و يا مشاور شيردهي و یا مادران داوطلب با تجربه و موفق در شیردهی تماس گرفته وکمک بگيريد.

1. وزن نوزادتان در سن 2 هفتگي کمتر از وزن تولدش باشد يا هنوز بعد از اينکه شيرتان  جاري شده شروع به وزن گيري به ميزان  حداقل 150 تا 200 گرم در هفته (متوسط روزانه 20 گرم) را نداشته است. وزن گيري کمتر از مقادير فوق نشان آن  است که نوزاد، به هر دليلی شيرکافي دريافت نکرده و وزن گيری ناکافی دارد.


2. پس از يک هفته بعداز تولد، نوزادتان کمتر از شش پوشک خیس، ادرار و کمتر از چهار بار مدفوع در روز دارد، ادرارش زرد تيره يا همراه با لکه نارنجي رنگ است يا مدفوع وي به جاي اين که شل و زرد باشد همچنان تيره است: بنابراین لازم است که تعداد پوشک هاي خیس و دفعات مدفوع نوزادتان در چند روز اول را يادداشت کنيد تا مطمئن شويد که نوزادتان از نظر دريافت کافی شير در چه وضعيتي قرار دارد.


3. پس از پنج روز از تولد نوزاد هنوز شيرتان جاري نشده يا در پستان هايتان احساس پري نمي کنيد: اگر اين چنين  تصور مي کنيد سريعاً نوزادتان را براي وزن کردن به نزد پزشک ببريد. اين کار دقيق ترين راهي است که مي تواند مشخص کند که نوزادتان به اندازه کافي شير مي خورد يا خير. در اين موقع ممکن است معاينه پستان لازم باشد

4. اگر بعد از يک يا دوهفته احساس بازتاب جهش شير نداشتيد: اگرچه ممکن است اين پديده نشانه بروز مشکلي نباشد و درتعدادی از مادران بازتاب جهش شیر ديده نشود  ولي مي تواند نشانگر توليد کم شير باشد. از پزشک متخصص کودکتان بخواهيد تا نوزاد را معاينه کرده و روش شيردهي شما را مشاهده کند.

 

مزایای شيرمادر,کم شدن شيرمادر

اگر بعد از شیر خوردن،نوزاد هنوز گرسنه است دلیل آن عدم دریافت کافي شير است

 

5. بعد از اينکه شيرتان جاري شده باشد شما  به طور معمول  صدای قورت دادن شير را توسط نوزادتان نشنيده و يا مشاهده نمی کنيد: ممکن است نوزادتان در ابتداي  هر وعده شيردهي  گهگاهی با هر 8-6 بار مکيدن، شير را قورت بدهد ولی به تدريج پس از جاری شدن شير و با هر 2-1 بار مکيدن، شير را قورت مي دهد، قورت دادن علامت بسيار خوبي است چون  شيرخوار واقعا شير دریافت می کند لذا در صورت عدم وجود قورت دادن پس از پديده "آمدن شير" (3_2 روز پس از زايمان) که حجم شير بيشتر شده است بايد سريعاً با مشاور شيردهي تماس بگيريد.



6. زمان شيرخوردن شیرخوار خيلي کوتاه يا خيلي طولاني است: اگر زمان شیرخوردن در ماه هاي اول هر بار از حدود 10 دقيقه کوتاه تر باشند ممکن است نشانه عدم دریافت کافی شیر توسط شیرخوار باشد در نتیجه با خالی نشدن کامل شير از پستان، تحريک توليد شير نیز کاهش می یابد. از طرف دیگر اگر زمان شير خوردن عموما طولاني تر از 50 دقيقه باشد ممکن است نشانه دریافت نا کافی شیر به علت مکيدن های غير مؤثر(غير تغذيه ای) يا به علت توليد شيرکم، باشد که نهايتا شیرخوار وقت بيشتری را در زير پستان مي گذراند.

7. بیشتر اوقات بعد از شيرخوردن، شیرخوار همچنان گرسنه به نظر مي رسد: ممکن است دلیل آن عدم دریافت کافي شير باشد. با مشاور شيردهي يا پزشک کودکان خود مشورت کنيد تا سريعاً شيرخوارتان وزن شود همچنین نحوه گرفتن پستان توسط او و طرز درآغوش گرفتن شيرخوارتان را کنترل نماید.

8. شيرخوار کوچکتر از 3 ماه به دفعات کمتری شير مي خورد و يا تمام شب را مي خوابد: شيردهي مکرر در شبانه روز بخش مهمي از تغذيه با شيرمادر است. شيرخوارشما معمولا" هر 3- 5/1ساعت باید شیر بخورد تا وزن کافي بگيرد لذا ضمن انجام تغذيه مؤثر و مکرر برحسب تقاضای وی اگر شيرخوارتان بيشتر از چهار ساعت در شب مي خوابد وي را بيدار نموده و به شيرخوردن ترغيب کنيد.    

شیردهی,تغذیه دوران شیردهی

مادر باید پس از زایمان، برای شیردهی نوزادش به آمادگی لازم دست پیدا کند

             

 9- پري و سفتي پستان هايتان بعد از شيردهي کمتر نمي شود: ممکن است نوزادتان به اندازه کافي شير نمي خورد يا مکيدن غيرمؤثر دارد.


10. چنانچه پستان شما دچار احتقان شديد است: پستان سفت و دردناک مي تواند مانع گرفتن صحيح آن توسط نوزادتان شود و هر دو از ادامه  این کار دلسرد شويد. لازم است با دوشيدن توسط دست  يا پمپ الکتريکي شيرتان را بدوشید تا پستانتان کمی نرم شود. احتقان شديد و بهبود نيافته پستان مي تواند سبب کاهش توليد شير شود.

11. درد شديد نوک پستان  سبب اختلال در شيردهي شده است: ممکن است شيرخوارتان به طور صحيح  پستان را نمي گيرد. اگر درد شديد يا ترک قابل توجه در نوک پستان داريد که شيردهي را بسيار دردناک مي کند با پزشکتان يا مشاور شيردهي مشورت کنيد. آنها مي توانند ضمن ارزيابي وضعيت شيردهي، عللی از قبيل وجود عفونت در نوک پستان يا التهاب  پستان مانند ماستيت را بررسي کنند و در رفع مشکلات گرفتن پستان توسط شيرخوار، به شما کمک کنند. شايد لازم باشد در ابتدا شيردادن را از پستان طرفي که سالم است و ياکمتر جراحت دارد شروع کنيد ياحتي تا زمان بهبودی نوک پستان از شيردوش الکتريکي براي پستان مبتلا استفاده نمایید. مشاور شيردهي يا حتی مادران داوطلب با تجربه وموفق در شيردهي مي توانند در اين موارد به شما نشان دهند که چگونه اين کار را انجام دهيد.

 

منبع:shiremadar.com

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------