علل دیر دندان درآوردن کودکان



دیر دندان درآوردن کودکان،علل دیر دندان درآوردن نوزادان

دلایل دیر دندان در آوردن نوزادان

 

یکی ديگر از دغدغه های والدین، در خصوص دیر دندان درآوردن نوزادشان می باشد و مدام سوالات زيادي در این خصوص از ما پرسیده مي شود که تعویق زمان دندان درآوردن بچه ها تا چه مدت طبيعي است و در صورت تأخیر در رشد دندان های شیری چه کاری باید انجام دهیم؟ در ادامه مقاله سعی کردیم به تمامی سوالات در خصوص دیر دندان در آوردن نوزادن پاسخ دهیم.

دندان درآوردن نوزادان:
نخستین دندان کودک شما به احتمال زیاد تا ماه سوم یا ماه چهارم زندگی او ظاهر نمی شود. رشد دندان پیش از آن را دندان دراوردن زود هنگام می نامند و زمانی مسأله ی دیر دندان دراوردن مطرح می شود که بچه تا ۱۳ ماهگی دندان در نیاورد. در بیش تر موارد، دیر دندان درآوردن نوزاد نگران کننده نیست. در حالی که این مسئله به عوامل مختلفی وابسته است، اغلب هیچ علت قابل شناسایی وجود ندارد، و کودک امکان دارد تا ۱۸ ماهگی هم دندان درنیاورد.

علل دیر دندان درآوردن کودکان:
ارث و ژنتیک:
یکی از علل دیر دندان درآوردن کودکان معمولاً ارثی است. نوزادان استعداد دیر دندان دراوردن ژنتیکی دارند که امکان دارد از هر دو طرف از خانواده به ارث برسد. بدین ترتیب، درصورتی که شما یا همسرتان دیر دندان در آورده باشید، ممکن است علت دیر دندان دراوردن فرزندتان هم همین مشکل باشد.

 


کم کار بودن تیروئید:
یکی ديگر از علل دیر دندان درآوردن کودکانمیتواند بخاطر کم کار بودن تیروئید نوزادتان باشد. تیروئید کم کار مشکلات زيادي را براي کودکان بوجود می آورند. علایم کم کاری تیروئید عبارتند از: خستگی، ضعف، سردرد و سفتی در مفاصل. بالاخص در نوزادان، کم کاری تیروئید میتواند به تأخیر در راه رفتن، تأخیر در صحبت کردن ، اضافه وزن و دیر دندادن دراوردن شود.

تغذیه نا مناسب:
تغذیه نامطلوب همچنين میتواند سبب دیر دندان درآوردن شود. در این مورد، دیر دندان درآوردن تنها یکی از بسياري از نشانه های سو تغذیه در کودک است. کمبود ویتامین و یا مواد معدنی، به خصوص ویتامین D و کلسیم، منجر به دیر دندان دراوردن ميشود . نوزادانی که به دلیل تغذیه نامناسب دیر دندان در می آورند ضعيف تر، کوچکتر و کم وزن هستند. این مسأله امکان دارد بخاطر تغذیه ناکافی با شیر مادر و مکمل کم از شیرخشک باشد. کودکان احتیاج به ویتامین های A، C و D و همچنين کلسیم و فسفر دارند.

کمبود ويتامين D:
ويتامين D به بدن کمک می کند تا از کلسيم براي رشد استخوان ها و دندان های قدرتمند استفاده کند. منبع اصلی ويتامين D نور خورشيد است ولی با استفاده مکمل ها نيز ميشود بخشی از ويتامين D مورد نياز بدن را تامين کرد. در نوزادان زودرس، کمبود ويتامين D می تواند بطور طبيعی رخ دهد.

 

دیر دندان درآوردن کودکان،علل دیر دندان درآوردن نوزادان

دیر دندان در آوردن کودکان


بهترین زمان دندان دراوردن نوزادان:
لثه های کودکان از حدود 3 ماهگی شروع به خارشميکند و آب دهانشان می ریزد که این ریزش بزاق میتواند به علت ریفلاکس بیولوژیک هم باشد. معمولاً نخستین دندان کودکان در 7 ماهگی در مي‌ايد ولی این فرآیند امکان دارد از 4 ماهگی تا 13 ماهگی هم طول بکشد. فاکتور های ژنتیکی در دندان درآوردن کودکان بسیار مهم هستند.

بسياري از مردم معتقد هستند درصورتی که دندان های کودک دیر در بیایند بهتر است و سیاه نمی شوند. احتمالا علت اعتقاد مردم این باشد که قطره آهن دیرتر با دندان های کودک تماس پیدا ميکند و ميزان سیاه شدن آن ها را کاهش ميدهد. در صورتی که سیاه شدن دندان بستگی به جنس آن دارد و دیر یا زود درآوردن دندان ربطی به سیاه شدن آن ندارد

چه زمانی نیاز است براي دیر دندان دراوردن نوزاد به پزشک مراجعه کرد:
درصورتی که کودک شما ۱۳ ماهه است و هنوز دندان در نیاورده است و شما تأخیر در دندان درآوردن را در خانواده ندیده اید، باید به پزشک مراجعه نمائید.

متخصص کودکان میتواند تعيين کند مشکل تأخیر در دندان دراوردن به علت تغذیه نامطلوب، کم کاری تیروئید و یا عوامل ديگر است. درصورتی که در ۱۸ ماهگی هنوز نوزاد دندان در نیاورده باشد باید به به یک دندانپزشک کودکان مراجعه کنید.

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------