بادام هندی برای کودکان : فواید، عوارض و دستور العمل ها



خاصیت بادام هندی, مضرات بادام هندی, مصرف بادام هندی در کودکان

بادام هندی برای کودکان در تقویت رشد مو مؤثر است

 

فواید بادام هندی برای کودک ؛ تقویت سیستم ایمنی کودکان با بادام هندی

مغز بادام هندی حاوی مقادیر فراوانی فیبر خوراکی، پتاسیم، منیزیم، پروتئین، ویتامین A و D، فسفر و آنتی اکسیدان است. این نوع مغذیجات در تقویت سیستم ایمنی کودک نقش چشمگیری دارد. ما در این مقاله سعی داریم درباره خاصیت های گوناگون بادام هندی برای کودکان مطالبی را ارائه دهیم. 

تغذیه انسان در دوره کودکی بسیار حائز اهمیت است. در واقع نوع تغذیه در رشد مناسب و تقویت جسمانی نقش بسزایی دارد. یکی از دغدغه های والدین، پرورش کودکان باهوش و قوی است. این امر ضامن پیشرفت کودک در آینده به شمار می رود.

بیانیه های کارشناسان تغذیه حاکی از آن دارد که گونه های مختلف بادام به ویژه بادام هندی از ارزش غذایی بالایی برای کودکان برخوردار است. 

 

بادام هندی، یک درخت سرسبز و گرمسیر به شمار می رود. درخت بادام هندی با عنوان کاشو شناخته می شود و پتانسیل رشد تا ارتفاع 14 متر را دارد. 

بادام هندی به عنوان یک مغذی جات از خانواده Anacardiaceae می باشد و هم خانواده دانه هایی نظیر پسته و انبه محسوب می گردد.  

 

خواص بی نظیر مغز بادام هندی برای کودکان 

 

تأثیر بادام هندی در رشد کودک, بادام هندی برای کودکان, خواص بادام هندی در سلامت کودکان

بادام هندی برای کودکان باعث تقویت عملکرد مغز می شود

 

کودکان در راستای رشد جسمانی و فکری مناسب نیازمند دریافت مواد مغذی، پروتئین و ویتامین هستند. بادام هندی منبع منیزیم، پتاسیم، چربی های غیر اشباع و فیبر رژیمی است که در درمان کلسترول بالا خون و چربی نقش بسزایی ایفا می کند. 

 

در میوه بادام هندی در مقادیر بالایی مس یافت می شود. مس در تقویت مو و افزایش رشد مو کمک شایانی می کند و یک روش طبیعی برای جلوگیری از آسیب های مو تلقی می شود. 

همچنین مغز بادام هندی و کره بادام هندی سرشار از چربی های امگا هستند. این نوع چربی در رشد مغز و سیستم عصبی نقش تعیین کننده ای دارد. 

 

در ادامه خواص حائز اهمیت بادام هندی برای کودکان را بیان می کنیم:

• بهبود عملکرد قلب و عروق به موجب کاهش چشمگیر چربی خون 

• تقویت کننده و استحکام بخش استخوان 

• آنتی اکسیدان مقوی 

• فاقد کلسترول 

• تقویت کننده عملکرد حافظه 

• انرژی زا

• خاصیت آرامش بخشی 

• مفید برای حفظ و تقویت دهان و دندان به ویژه استحکام لثه 

• ارتقا سیستم ایمنی بدن 

 

دو مورد از مهم ترین خواص بادام هندی در سلامت کودکان 

بهبود عملکرد مغز 

همان طور که بیان کردیم یکی از خواص بی نظیر بادام هندی، بهبود عملکرد مغز است. بادام هندی به موجب برخورداری از ریبوفلاوین و ال کارنیتین در تقویت مغز نقش شایانی دارد. 

علاوه بر این، مصرف بادام هندی در دوره کودکی از ایجاد آلزایمر در آینده جلوگیری خواهد کرد و سطح هوشیاری را بهبود می بخشد. 

 

تقویت سیستم ایمنی بدن 

یکی از مهم ترین مزیت های بادام هندی برای کودکان، تقویت سیستم ایمنی به شمار می رود. آنتی اکسیدان های بادام هندی زمینه را برای از بین رفتن مواد سمی از بدن مهیا می کنند و سبب بهبود سیستم ایمنی می شوند. 

 

تأثیر بادام هندی در رشد کودک 

بادام هندی در دوره جنینی 

رشد جنین در دوره بارداری تحت تأثیر تغذیه و سلامت مادر قرار دارد. بی شک رژیم غذایی نامناسب میزان سلامتی نوزاد را به مخاطره می اندازد و سیستم ایمنی مادر و نوزاد را دستخوش تغییر قرار می دهد. 

 

بادام هندی به موجب برخورداری از کالری مناسب، تأمین کننده انرژی و ویتامین های مورد نیاز بدن اعم از A و B به عنوان قرص ویتامین شناخته می شود.

توصیه می شود در دوره بارداری از بادام هندی تحت تأثیر خواص گسترده به وفور استفاده نمایید.  

 

فواید بادام هندی از بدو تولد الی دو سالگی

نوزاد پس از بدو تولد به مدت شش ماه کاملا از طریق شیر مادر تغذیه می گردد. زین پس با رسش جسمی کودک زمان بهره گیری از غذاهای کمکی فرا می رسد.

رشد کودک از منظر ساختار عضلات، چربی ها، قد و مغز در دو سال نخست زندگی با سرعت فزاینده ای شکل می گیرد. در این دوره بهره گیری از حواس شکل می گیرد و زمینه برای رشد حرکتی و ادراکی مهیا است.

 

از آنجایی که مصرف مغز بادام هندی برای نوزادان تا دو سالگی محدودیت دارد، مادران شیرده می توانند با مصرف بادام هندی ویتامین و مواد مغذی کودک را تأمین نمایند. همچنین والدین می توانند دانه بادام هندی را به صورت پودر شده وارد برنامه غذایی کودک کنند. 

 

فواید بادام هندی دو الی شش سالگی 

 

خاصیت بادام هندی, مضرات بادام هندی, مصرف بادام هندی در کودکان

بادام هندی در رشد جنسی کودک مؤثر است

 

با گام نهادن کودک در رده سنی 2 الی 6 سال، مهم ترین مرحله رشد جسمی اعم از رشد دندان های شیری و استخوان بندی شکل می گیرد. در این بازه زمانی دندان های اولیه رویش پیدا می کنند. سپس به مرور زمان دندان های دائمی جایگزین دندان های اولیه می شوند. 

 

در راستای رشد، تقویت استخوان و سلامت دندان های کودک به مواد مغذی نیاز است. از آنجایی که بادام هندی سرشار از پتاسیم، کلسیم و منیزیم است گزینه مناسبی برای تقویت استخوان بندی کودک به شمار می رود. 

 

علاوه بر این، یکی از مغز های آجیل چهار مغز بادام هندی است. آجیل چهار مغز بهترین ماده خوراکی برای بهبود عملکرد مغز است. از انجایی مغز به اسید های چرب سالم و غیر اشباع نیاز دارد و این مواد در مقادیر بالایی در مغز بادام هندی یافت می شود، می توان از آن برای تقویت عملکرد مغز کودک استفاده کرد. 

 

تحقیقات حاکی از آن دارند که کودکان در سال های نخست زندگی در مقایسه با بزرگسالان نیازمند دو برابر انرژی هستند. بهترین منبع برای تأمین انرژی کودکان در خصوص تأمین انرژی مورد نیاز دوچرخه سواری، مهارت های حرکتی ظریف، رشد حرکتی و دویدن بادام هندی است. 

 

جالب است بدانید بادام هندی سرشار از پروتئین می باشد و در درمان کمک خونی، استحکام استخوان بندی و تقویت عضلات مؤثر عمل می کند. 

 

فواید بادام هندی در شش الی یازده سالگی 

پروسه رشد جسمانی و شناختی در رده سنی 6 الی 11 سالگی کامل می شود. مهم ترین رویداد در این سن یادگیری است. در خصوص یادگیری کارآمد، انسان مستلزم تأمین انرژی است. 

 

اکثر کودکان به ویژه پسران در سن 6 الی 11 سالگی با شیطنت های فراوان از مصرف وعده های غذایی اجتناب می کنند. یکی از بهترین مغذیجات برای تأمین انرژی و جبران کمبود وعده غذایی، بادام هندی است. 

علاوه بر این، بادام هندی در رشد جنسی مؤثر است. کودکان در این دوره نسبت به تمایز های جنسی موجود بین دختران و پسران مطلع می شوند. شما می توانید با مصرف بادام هندی رشد جنسی کودک را مناسب سازید. 

 

نکات حائز اهمیت برای مصرف بادام هندی در کودکان 

 

خاصیت بادام هندی, مضرات بادام هندی, مصرف بادام هندی در کودکان

حدود 9 درصد از کودکان نسبت به مغز بادام هندی حساسیت دارند

 

کودکان در رده سنی خردسال از آمادگی لازم برای بلعیدن و جویدن مغذیجات بهره مند نیستند. بدین ترتیب بهترین روش برای مصرف مغذیجات، بهره گیری از پودر آن در قالب ترکیب با شیر و ماست است. در واقع احتمال می رود مغذیجات دانه ای کودک را در معرض خفگی قرار دهند. 

 

یکی از متخصصان تغذیه به نام استفان ساسوس، مناسب ترین میزان مصرف بادام هندی به صورت روزانه را حدود ¼ فنجان برآورد می کند. 

در خصوص بهره گیری از بادام هندی می توانید کره بادام هندی را تهیه نمایید. سپس در داخل شیر مادر، ماست و شیر خشک رقیق کنید. 

 

همچنین می توانید مغز بادام هندی را به صورت کامل خریداری نمایید و با دستگاه های غذاساز به حالت پودر مبدل کنید. زین پس پودر مغز را با غذاهای کمکی نظیر موز، بلغور جو و آووکادو ترکیب نمایید. 

 

توجه داشته باشید که آجیل های درختی اعم از بادام هندی حساسیت زا هستند. تحقیقات حاکی از آن دارند که حدود 9 درصد از کودکان نسبت به مغز بادام هندی حساسیت دارند. در صورتی که نسبت به آجیل های درختی به صورت خانوادگی آلرژی دارید، قبل از مصرف آن برای کودک با متخصص کودکان گفت و گو کنید. 

 

گردآوری:بخش کودکان بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------