غذاي سالم براي سنين مختلف نوزادان



 

غذاي سالم براي سنين مختلف نوزادان

 

غذاي سالم براي سنين مختلف نوزادان:


بهتر است مادر، نوزاد خود را تا 2 سال شير دهد تا مواد غذايي لازم به بدن نوزاد به حد کافي برسد. مادران اين نکته را به ياد داشته باشند که به هيچ عنوان شکر به غذاي نوزاد خود اضافه نکنند و از همان ابتدا فرزند خود را به روش درست و سالم غذا خوردن، عادت دهند. اين نکته را نيز به ياد داشته باشند، که هر چه غذاي سالم به کودک بدهند، به همان اندازه سلامتي آينده کودک خود را رقم زده اند. اساساً چربی نوزادان گرما و غذای حیاتی را برای نوزادان و کودکان نوپا فراهم می‌کند. در حالی که چربی نوزاد برای رشد نوزادان ضروری است، محدوده طبیعی در میزان چربی هر کودک وجود دارد و اگر بیش از حد شود کودک در آینده با مشکل چاقی مواجه خواهد شد.

 

کودکان و نوجوانان:


کودکان و نوجوانان به مقدار بسيار کم مي توانند از شکر و مواد شيرين کننده استفاده کنند. بدن آنها براي بهتر و سريع تر رشد کردن، به ورزش و تغذيه صحيح نياز دارد. چربي غذاي خود را کم کنيد: در رژيم غذايي بزرگسالان بهتر است چربي هاي اشباع حذف شود. چربي هاي اشباع، همان چربي هايي است که از بدن جانوران به دست مي آيد. اين نوع چربي راحت تر از چربي هاي غير اشباع، به سلول هاي چربي مي رود و باعث عدم کارآيي اعمال بدن مي شود.

 

اما چربي هاي غير اشباع اثرات مفيدي را بر روي بدن انجام مي دهد و باعث کاهش کلسترول و فشار خون مي شود. براي تامين انرژي رژيم غذايي، نياز به چربي نيز مهم است. بهترين رژيم غذايي آن است که چربي موجود در آن محدود باشد. رژيم غذايي با چربي بسيار کم، براي نوزادان و کودکان زير 2 سال مناسب نيست، زيرا که بسياري از ويتامين ها و املاح احتياج به چربي دارند و گذشته از آن چربي خود يک ماده مغذي است و نبايد آن را به هيچ وجه حذف کرد.

 

يک رژيم با چربي کم ( مخصوصاً چربي هاي اشباع ) در موارد خاص براي کودکان بزرگ تر توصيه مي شود. نوزادان وکودکان بايد آب نيز بنوشند، تا بدن آنها بتواند عملکرد مناسبي داشته باشد. غذاهاي حاوي کلسيم و آهن بخوريد کلسيم يک ماده معدني است که بسيار براي نوزادان و دختران و زنان با اهميت است. کلسيم در غذاهاي زيادي وجود دارد، از قبيل: لبنيات، انجير، آلو، سبزيجات برگ سبز ، ماهي سالمون و غيره . آهن نيز يک ماده معدني است که براي دختران و زنان و ورزشکاران و گياهخواران داراي اهميت فوق العاده زياد مي باشد. آهن در گوشت ها، غلات، حبوبات، سبزيجات برگ سبز، کدو حلوايي، تخم مرغ، آجيل و غيره يافت مي شود.

 

اجازه ندهيد کودکان صبحانه نخورند:


کودکان دبستاني غالباً صبحانه نمي خورند و به اين خاطر، وعده غذايي اصلي و مقوي خود را ازدست مي دهند. بايد والدين به اين بچه ها يک غذاي مقوي در وعده صبحانه بدهند و يا در مدرسه صبحانه خود را بخورند. کودکاني که صبحانه نمي خورند، از لحاظ تغذيه اي کمبود دارند. کمبود هاي آنان عبارت است از: کلسيم آهن فيبرهاي غذايي ويتامين ها ، مخصوصاً ويتامين هاي B3 و B12. نشان داده شده است که کودکاني که صبحانه مي خورند، يادگيري بيشتري دارند و به همان نسبت فعاليت آنان نيز بيشتر مي شود.

 

چند پيشنهاد براي خوردن صبحانه سالم:


- ميوه تازه به همراه نان هاي سبوس دار و شير کم چرب. - نان به همراه پنير، گوجه فرنگي و شير کم چرب.

 

- لوبياي پخته شده، نان و شير و يا چاي. اصول زير را همگان رعايت کنيد تا از زندگي خود لذت بريد:

 

- غذاي خود را کم نمک درست کنيد و از نمک در سر سفره جداً خودداري کنيد. - از تمام گروه هاي مواد غذايي استفاده کنيد از قبيل: لبنيات، سبزيجات، ميوه جات، گوشت ها و کربوهيدرات ها . - اصل تنوع و تعادل را در رژيم غذايي خود رعايت کنيد.


- بهتر است نان هاي سبوس دار يا نان هاي سياه مصرف کنيد.

 

- از مقدار کمي شکر و قند استفاده کنيد. مهمترين نکته، تعادل بين غذاي خورده شده و ورزش مي باشد. هر دوي اين موارد باعث ايجاد تعادل و تناسب اندام مي شود. بهتر است براي درست رژيم گرفتن نزد پزشک خود و يا متخصص تغذيه برويد تا مطمئن شويد که تمام مواد غذايي که بدنتان احتياج دارد، را دريافت کرده ايد.

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------