غذا های ناسالم برای کودک
- مجموعه: تغذیه کودک
کودک هر چه بزرگ تر می شود، تمایل بیشتری به خوردن غذاهایی دارد که شما می خورید. شما نیز باید تنوع غذاهای او را بیشتر کنید تا همه طعم ها و مزه ها را امتحان کند و دوست داشته باشد.
اما بدانید که برخی غذاها برای کودک شما سالم و بی خطر نیستند. برخی از آنها خطر مسمومیت دارند و برخی هنوز برای سیستم گوارشی کودک مناسب نیستند و کودک توان هضم آنها را ندارد.
غذاهای ممنوعه: 4 تا 6 ماهگی
همه انواع غذاها به غیر از شیر مادر یا شیر خشک برای کودک زیر 6 ماه ممنوع و قدغن است.
غذاهای ممنوعه: 4 تا 12 ماهگی
عسل: احتمال وجود هاگ یا دانه گیاه در داخل عسل زیاد است. این دانه ها موجب شکل گیری باکتری «کلستریدیوم» و موجب مسمومیت بوتولیسم می شود. سیستم روده بزرگسالان می تواند از رشد این باکتری مسموم جلوگیری کند اما این سیستم دفاعی در بدن کودکان زیر یکسال هنوز به طور کامل رشد نکرده است.
شیر گاو و شیر سویا: بهتر است در طول یک سال نخست زندگی کودک به او فقط شیر مادر یا شیر خشک بدهید و از شیرهای دیگر پرهیز کنید. تا این سن کودک توان هضم پروتئین موجود در شیر گاو یا سویا را ندارد. در ضمن، این شیرها همه مواد لازم برای رشد کودک را در خود ندارند. مواد معدنی موجود در آنها نیز می تواند به کلیه کودک آسیب برساند.
خطراتی که باید مراقب آنها باشید
تکه های کوچک اما سفت خوراکی ها: شیرینی، شکلات، بیسکوئیت، قرص سرماخوردگی، آجیل و پاپ کورن همه از خوراکی های بسیار خطرناک برای کودکان به شمار می روند. شاید این مواد را خیلی هم کوچک و ریز کنید اما ممکن است وارد مجرای تنفسی کودکان و موجب عفونت بشوند.
خوراکی ها نرم اما چسبناک: خوراکی هایی همچون پاستیل و مارشمالو، ژله یا آدامس و شکلات کشی را نباید به کودک داد زیرا ممکن است در گلوی آنها گیر کند.
تکه های بزرگ خوراکی ها: تکه های غذای بزرگ تر از نخود می تواند در گلوی کودک گیر کند و موجب خفگی او بشود. سبزیجاتی همچون هویج، کرفس و نخود سبز را باید رنده کنید یا آنها را بپزید و پوره کنید. میوه های دانه دار همچون انگور، گوجه فرنگی گیلاسی و هندوانه و طالبی را نیز باید به اندازه یک نخود کوچک ریز کنید و به کودک بدهید. پنیر و گوشت را نیز ترجیحا رنده کنید و به کودک بدهید تا میل کند.
کره بادام زمینی: کره بادام زمینی برای حالت چسبناکی که دارد شاید قورت دادنش برای کودک آسان نباشد و باید بسیار مراقب باشید و ترجیحا به کودک اجازه خوردن آن را ندهید.
نکات هشداردهنده
داخل اتومبیل به کودک خوراکی یا غذا ندهید. هنگامی که پشت فرمان هستید نمی توانید بر خوردن کودک نظارت داشته باشید.
غذاهای ممنوعه: 12 تا 36 ماهگی
برخی از پزشکان اعتقاد دارند بهتر است تا یک سالگی غذاهای سفت و حساسیتزا را به کودک ندهید. به ویژه کودکانی که پیشینه خانوادگی در زمینه آلرژی و انواع حساسیت ها دارند. اما تحقیقات جدید ثابت کرده است این مساله به هیچ وجه به کم شدن یا از بین رفتن حساسیت کودک کمکی نمی کند.
اما به هر صورت، احتیاط شرط عقل است و بهتر است به مرور و کمکم معده کودک را به انواع غذاها عادت داد. هر غذای جدیدی که به کودک می دهید بهتر است چندین روز صبر کنید اگر واکنش بدی نشان نداد، سپس غذای جدید را روی او امتحان کنید. اگر تصور می کنید کودک حساسیت غذایی دارد حتما با پزشک او مشورت کنید و اقدامات لازم را انجام دهید. غذاهایی همچون تخممرغ، شیر، کره بادام زمینی، گندم، سویا، دانه درختان و ماهی احتمال حساسیت دارند.
منبع:bartarinha.ir