راههای تشخیص کودکان بیش فعال و درمان آن ها



دلایل پیش فعال بودن کودک چیست

نحوه تشخیص کودکان بیش فعال

 

راهنمای کامل برای تشخیص بیش فعالی در کودکان و راههای درمان آن ها

در این مقاله از بیتوته، با نحوه تشخیص بیش فعالی در کودکان یکی از اعمال و آدابی است که در طی اداء نماز انجام می‌شود. این عمل به معنای بلند شدن از نماز و انجام تشهد دوم است. در این مقاله، روش صحیح انجام تجافی در نماز (نیم خیز نشستن) و اهمیت آن برای اداء صحیح نماز بررسی می‌شود.

بیش فعالی چیست ؟

بیش فعالی (ADHD) یک اختلال عصبی است که در کودکان بسیار شایع است. این اختلال با مشکل در تمرکز، بیش‌فعالی و رفتارهای تکانشی مشخص می‌شود. اگر نگران هستید که فرزندتان ممکن است بیش‌فعال باشد، این مقاله می‌تواند به شما کمک کند تا علائم را بشناسید و راه‌های تشخیص و درمان مناسب را بیابید.

 

تا زمانی که کودکان به مهد کودک می رسند، بهتر می توانند حرکات خود را تنظیم کنند، زیرا مهارت های حرکتی آنها در حال بهبود است. آنها همچنین به اندازه کافی بالغ هستند تا از خودکنترلی بهتری بیرون بیایند. این به آنها امکان می دهد تا احساسات خود را بهتر بیان کنند و برای مدت طولانی تری متمرکز بمانند.

 

با این حال، حتی کودکان در سن مدرسه نیاز به حرکت دارند. مقدار مشخصی از بی قراری طبیعی است و جای نگرانی نیست. برای اکثر کودکان، حرکت راهی عالی برای رشد مهارت های حرکتی، کاهش استرس و بیرون کشیدن احساسات است. همانطور که گفته شد، برخی از بچه ها آشفته تر هستند یا بیشتر از بقیه نیاز به حرکت دارند.

 

کودک پر انرژی چیست ؟

کودکی که زیاد بی قراری می کند، نمی تواند آرام بنشیند و همیشه در حال دویدن است، ممکن است با تحریک روانی حرکتی روبرو باشد. اگرچه گاهی اوقات ممکن است برای خانواده و دوستان طاقت فرسا باشد، اما مهم است که به کودکان اجازه بدهید که زمان بازی بدون ساختار داشته باشند. با این حال، اگر این نوع رفتار برای مدت طولانی ادامه یابد یا در زمان های نامناسب رخ دهد، می تواند ایده خوبی باشد که چند استراتژی را به کودک خود آموزش دهید تا بتواند از آنها برای آرام شدن استفاده کند.

 

دلایل احتمالی بی قراری :

دلایل زیادی وجود دارد که یک کودک ممکن است بیش از حد انرژی داشته باشد. اگر متوجه شدید که کودک بیش از حد معمول بی قرار است، به دقت مراقب کودک خود باشید و به آنچه تجربه می کند توجه کنید.

 

ممکن است چیزی آنها را آزار دهد. برای مثال، ممکن است نسبت به یک تغییر عمده در مدرسه، خانه یا محیط خود مضطرب یا ناامن باشند. از آنجایی که انتقال ناراحتی برای آنها دشوار است، ممکن است به دنبال کاهش استرس و ناراحتی خود از طریق بی قراری باشند.

اگر آنها در تلاش هستند تا در مدرسه یا خانواده خود هماهنگ شوند، ممکن است سعی کنند توجه شما را جلب کنند تا شما از آنها مراقبت کنید.

 

محیط خانوادگی شما یا محیط اطراف آنها ممکن است برای آرامش مناسب نباشد. اجرای یک روال می تواند ثبات بسیار مورد نیاز را به آنها بدهد. یک محیط پایدار، قابل پیش بینی و سازگار به کاهش سطح انرژی کودک شما کمک می کند. در واقع، ایجاد یک برنامه آرامبخش قبل از خواب می تواند ایده خوبی باشد تا به آنها کمک کند راحت تر به خواب بروند.

 

ممکن است خواب کافی نداشته باشند.

همچنین می تواند در ذات فرزند شما باشد که از حد معمول پرانرژی تر باشد.

 

راههای مقابله با کودک بیش فعال

راههای تشخیص کودکان بیش فعال

 

آیا داشتن انرژی زیاد بیش فعالی است؟

این می تواند وسوسه انگیز باشد که به یک کودک پر انرژی به عنوان "بیش فعال" برچسب بزنید. با این حال، شما باید مراقب باشید. فقط یک متخصص واجد شرایط می تواند چنین تشخیصی را انجام دهد. توصیه می شود اگر کودک شما همیشه انرژی زیادی دارد یا اگر بیقراری او دیگران را آزار می دهد، مانع تحصیل او می شود یا زندگی خانوادگی را غیرممکن می کند، با پزشک یا روانشناس مشورت کنید.

 

تشخیص بیش فعالی :

تشخیص بیش فعالی در نوجوانان و کودکان بر اساس ارزیابی جامع کودک توسط پزشک متخصص انجام می‌شود. این ارزیابی شامل مصاحبه با والدین، معلم و خود کودک، و همچنین انجام آزمون‌های روانشناختی است.

 

تشخیص ADHD از انرژی بالا :

اگر کودک شما پرانرژی است و برایش سخت است که بنشیند، ممکن است برخی از علائم ADHD را نشان دهد. اما اگر آنها همچنین قادر به کنترل تکانه ها و احساسات خود، توجه و پاسخ مناسب در مدرسه و خانه باشند، احتمالاً فقط یک فرد پرانرژی هستند و تحت تأثیر ADHD قرار نمی گیرند.

 

علائم ADHD :

• قادر به نشستن نیست

• تکانشی

• مشکل در کنترل احساسات

• مشکل در توجه

 

علائم سطوح انرژی بالا :

• بی قرار

• همیشه مشغول است

• قادر به مدیریت تکانه ها

• قادر به توجه است

 

در حالی که علائم اصلی که ADHD را تعریف می کنند می تواند شامل بیش فعالی، تکانشگری و بی توجهی باشد، همه کودکان (یا بزرگسالان) مبتلا به ADHD این علائم را به یک شکل یا به یک اندازه ندارند. شما بدون شک تغییراتی را در نحوه تجلی یا نشان دادن ویژگی ها در طی مراحل مختلف زندگی خواهید دید.

 

دلایل دیگری که ممکن است کودک شما بیش فعال باشد :

ADHD ممکن است توضیح دهد که چرا کودک شما بسیار بیش فعال است، اما دلایل دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد کودک شما ممکن است سطوح انرژی بسیار بالایی را تجربه کند. برخی از علل بالقوه دیگر عبارتند از:

 

شرایط سلامت روان : برخی از شرایط سلامت روان می توانند بر فعالیت و سطح انرژی تأثیر بگذارند، از جمله اضطراب و اختلال دوقطبی.

 

شرایط پزشکی : برخی از شرایط پزشکی نیز می توانند بر سطوح انرژی تأثیر بگذارند، از جمله پرکاری تیروئید و اختلالات سیستم عصبی.

 

عدم تحرک : فعالیت بدنی ناکافی نیز می تواند منجر به احساس بی قراری و انرژی بالا شود. 

استرس : کودکان همچنین ممکن است بیش فعالی را به عنوان پاسخی به استرس تجربه کنند.

 

خستگی : گاهی اوقات، کودکان ممکن است در هنگام خستگی، انفجارهای متناقضی از سطوح انرژی بالا را تجربه کنند. کودکان مبتلا به ADHD همچنین ممکن است مشکلات خواب و خستگی را تجربه کنند که تنظیم احساسات و رفتارهای آنها را چالش برانگیزتر می کند.

 

اگر کودک شما با بیش فعالی دست و پنجه نرم می کند، با پزشک او صحبت کنید. متخصص اطفال کودک شما می تواند علائم او را ارزیابی کند، سایر شرایط را رد کند، تشخیص دهد و درمان ها و راهبردهای مقابله ای را توصیه کند.

 

راههای مقابله با کودک پیش فعال

راههای مقابله با کودک بیش فعال

 

چگونه به کودکان کمک کنیم تا با انرژی بالا کنار بیایند ؟

چه فرزند شما بیش فعالی ناشی از ADHD را تجربه کند یا سطح انرژی بسیار بالایی داشته باشد، چندین استراتژی وجود دارد که می توانید برای کمک به او برای مقابله با آن استفاده کنید. 

 

به کودکان کمک کنید بدانند از آنها چه انتظاری می‌رود : دادن حس ساختار به کودکان می‌تواند به آنها کمک کند تا انتظارات و آنچه را که باید در زمان‌های خاص در طول روز انجام دهند را بهتر درک کنند.

 

کاهش حواس پرتی : کودکانی که بیش فعال یا پرانرژی هستند، زمان چالش برانگیزتری برای ماندن در کار دارند، بنابراین کاهش فرصت های حواس پرتی می تواند به بهبود تمرکز آنها کمک کند.

 

به آنها اجازه دهید بازی کنند : اطمینان حاصل کنید که فرزند شما فرصت های زیادی برای شرکت در بازی های فعال بدنی دارد. این می‌تواند شامل زمان در خارج از منزل باشد، اما می‌توانید آنها را برای فعالیت‌های دیگر، از جمله تیم‌های ورزشی نیز ثبت‌نام کنید.

 

قند و کافئین را محدود کنید : قند و کافئین بیش از حد می تواند سطوح بالای انرژی را تشدید کند، اما ممکن است خواب را نیز مختل کند. محدود کردن این مواد ممکن است به کودک شما کمک کند رفتار خود را بهتر مدیریت کند.

 

تقویت را پیشنهاد دهید : وقتی فرزندتان متمرکز است، برای رسیدن به هدفی کار می کند یا کاری را به پایان می رساند، او را تحسین کنید. 

 

درمان بیش فعالی کودکان

راه های درمان بیش فعالی کودکان

 

درمان بیش فعالی :

درمان بیش فعالی معمولاً ترکیبی از روش‌های مختلف است که شامل موارد زیر می‌شود:

 

دارو درمانی: داروهای محرک رایج‌ترین نوع درمان دارویی برای بیش‌فعالی هستند. این داروها به بهبود تمرکز و کاهش بیش‌فعالی کمک می‌کنند.

 

درمان رفتاری: درمان رفتاری به کودک و خانواده کمک می‌کند تا مهارت‌هایی مانند مدیریت زمان، حل مسئله و کنترل احساسات را بیاموزند.

 

آموزش: آموزش‌های ویژه به کودک و معلم کمک می‌کند تا در محیط مدرسه بهتر عمل کنند.

تغذیه و ورزش: یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم می‌تواند به بهبود علائم بیش‌فعالی کمک کند.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر نگران هستید که فرزندتان ممکن است بیش‌فعال باشد، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید. پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا تشخیص دقیق را دریافت کنید و برنامه درمانی مناسبی را برای فرزندتان طراحی کند.

 

توجه: این مقاله صرفاً به منظور اطلاع‌رسانی عمومی تهیه شده است و نباید جایگزین مشاوره پزشکی شود. برای تشخیص و درمان بیش‌فعالی، همیشه باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

چگونه به کودک خود کمک کنیم تا آرام شود ؟

• اطمینان حاصل کنید که یک روال ثابت ایجاد کرده اید که خواب را تقویت می کند. کودکان در سنین مدرسه باید 10 تا 11 ساعت در شبانه روز بخوابند.

 

• اطمینان حاصل کنید که کودک شما به اندازه کافی غذای سالم می خورد. صبحانه به ویژه برای تمرکز آنها مهم است.

 

• فرزندتان را به حرکت تشویق کنید. آنها باید روزانه حداقل 60 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشند. به پیاده روی بروید، در پارک بازی کنید یا با آنها توپ بازی کنید. ورزش‌هایی که خودکنترلی را آموزش می‌دهند، مانند ورزش‌های رزمی، می‌توانند تأثیرات مفیدی بر تمرکز آن‌ها داشته باشند.

 

• قبل از خواب از رایانه، دستگاه های تلفن همراه (تبلت و تلفن) و تلویزیون خودداری کنید. نه تنها صفحه نمایش ها قبل از خواب مغز را بیش از حد تحریک می کنند، بلکه نور شدید می تواند ما را در زمان خاموش شدن از خواب بیدار کند. کودکان نیز نباید در اتاق خود صفحه نمایش داشته باشند.

 

• به کودک خود بیاموزید که چگونه آرام شود. تمرینات آرام سازی ساده را با آنها انجام دهید.

 

• تنفس شکمی را تمرین کنید یا کمی یوگا یا مدیتیشن انجام دهید. اگر کودک شما عاشق موسیقی است، می توانید قبل از خواب به چند آهنگ آرامش بخش گوش دهید.

 

• به کودک خود کمک کنید تا بیان کند و احساسات خود را بشناسد. وقتی با هم داستان می خوانید، از فرزندتان بپرسید که شخصیت ها ممکن است چه احساسی داشته باشند یا در موقعیتی مشابه چه احساسی داشته باشند. با گذشت زمان، می توانید از این استراتژی در زندگی روزمره برای کمک به فرزندتان برای مقابله با بی قراری ناشی از تنظیم عاطفی استفاده کنید.

 

• به فرزندتان اطمینان دهید. اگر تغییر یا تعارض باعث ایجاد احساس اضطراب در کودک شما می شود، به او کمک کنید راه حلی پیدا کند که احساس بهتری در او ایجاد کند. ممکن است به آرامش آنها کمک کند.

 

• در زمان تکالیف به طور منظم استراحت کنید. با نوشتن کلمات واژگان آنها روی یک تخته گچی کوچک یا رفتن روی آنها در حمام از سرگرم کردن چیزها دریغ نکنید. لازم نیست کودک شما همیشه بنشیند تا یاد بگیرد. به عنوان مثال، می توانید به آنها اجازه دهید در اتاق قدم بزنند و در حین تمرین املای کلمات واژگان یا جداول اضافه شوند.

 

• وقتی فرزندتان به تنهایی توانسته آرامش خود را حفظ کند تحسین کنید.

 

چیزهایی که باید در نظر داشت :

• داشتن انرژی بیش از حد یکی از جنبه های معمول رشد دوران کودکی است. فرزند شما به تدریج یاد می گیرد که رفتار خود را کنترل کند.

 

• تعدادی از عوامل می توانند باعث شوند که کودک انرژی زیادی داشته باشد، مانند زمانی که نیازهای اولیه او برآورده نمی شود (گرسنگی، کمبود خواب، و غیره)، زمانی که تغییر عمده ای در زندگی او ایجاد شده است، یا زمانی که او در حال انجام تجربه استرس است.

 

• اگر رفتارهای فرزندتان باعث اختلال در دیگران می شود، یا اگر عزت نفس او آسیب می بیند، در مشورت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی تردید نکنید.

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------