فیلترینگ چراغ خاموش اینستاگرام؟/ وزارت ارتباطات: کیفیت اینترنت پایین نیامده؛ سطح توقع مردم افزایش یافته است!



اینترنت ملی،اخبار تکنولوژی،خبرهای تکنولوژی

همزمان با کاهش شدید سرعت اینترنت در کشور، از روز گذشته بسیاری از مخاطبان «انتخاب» از اختلال گسترده و عدم دسترسی به اینستاگرام خبر داده اند. درحالیکه برخی این اتفاق را اجرای چراغ خاموش طرح صیانت توسط وزارت ارتباطات عنوان کرده اند، این وزارتخانه و شخص عیسی زارع پور وزیر هنوز هیچ واکنشی به محدودیت های اخیر نشان نداده اند.

 

معاون وزیر ارتباطات: کیفیت اینترنت پایین نیامده؛ سطح توقع مردم افزایش یافته است

باقری اصل، معاون وزیر ارتباطات گفت: علت نارضایتی مردم از کیفیت اینترنت رشد شتابان تقاضاست، البته کیفیت پایین نیامده و آمارها این را اثبات می‌کند، اما سطح توقع مردم از سرویس‌ها افزایش یافته و تعداد کاربرانی که از سرویس‌ها استفاده می‌کنند نیز افزایش یافته‌است.

 

وی افزود: در حوزه زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال دست‌کم باید پهنای باند ۱۰۰ مگا بیت بر ثانیه را فراهم کنیم. شورای عالی فضای مجازی حکمی داشت که طی آن باید امکان دسترسی به ۲۰ میلیون پورت فراهم شود.

 

باقری اصل ادامه داد: سرعت و پهنای باند کنونی برای تحول در اقتصاد دیجیتال کافی نیست. متوسط سرعت اینترنت ثابت ما زیر ۱۰ مگ است و رتبه ۱۴۴ دنیاییم. در اینترنت همراه سرعت نزدیک ۳۰ است و رتبه ما بین ۷۱ تا ۷۳ است. اگر پهنای باند کافی فراهم نشود، آرزوهای دیجیتالمان محقق نمی‌شود.

 

مردم انتظار کیفیت بهتر اینترنت دارند، این توقع حق آنهاست و مردم می‌خواهند از این پلتفرم کسب درآمد کنند.

 

 مجلس سرعت اینترنت را به تحریم گره زد

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درمورد اختلالات و کاهش سرعت اینترنت، می‌گوید که واگذاری حوزه مخابرات و بخشی که خصوصی‌سازی شده، متاسفانه به صورت کامل انجام نشده یا با ایراد اتفاق افتاده است. بسیاری از زیرساخت‌های مخابرات که زیرساخت‌های اصلی حاکمیتی است، در واگذاری‌های سابق صورت گرفته و عملا نگهداری و توسعه‌اش نه برای تحویل‌گیرنده و خریدار مقرون به صرفه و امکان‌پذیر است و نه وزارت ارتباطات اختیاری در این خصوص دارد که ورود پیدا کند. همچنین به دلیل تحریم‌هایی که در این چند ساله اعمال شده است، خرید تجهیزات مخابراتی برای وزارت ارتباطات، مجموعه‌های متولی و سهامداران حوزه های تلفن همراه و اینترنت با مشکل مواجه شده است.

 

حجت‌الله فیروزی در گفت و گو با «انتخاب» درمورد عملکرد وزیر ارتباطات در حوزه اینترنت، با توجه به کاهش سرعت و اختلالات پیش‌آمده، گفت: «چند موضوع باید بررسی شود؛ در وهله اول به نظر می‌آید که واگذاری حوزه مخابرات و بخشی که خصوصی‌سازی شده، متاسفانه به صورت کامل انجام نشده یا با ایراد اتفاق افتاده است. بسیاری از زیرساخت‌های مخابرات که زیرساخت‌های اصلی حاکمیتی است، در واگذاری‌های سابق صورت گرفته و عملا نگهداری و توسعه‌اش نه برای تحویل‌گیرنده و خریدار مقرون به صرفه و امکان‌پذیر است و نه وزارت ارتباطات اختیاری در این خصوص دارد که ورود پیدا کند. این‌ها مشکلاتی در حوزه مخابرات است.»

 

وی ضمن بیان اینکه از طرف دیگر هم بخشی از مشکل به به پهنای باند و تجهیزات مربوط می‌شود، اظهار کرد: «به دلیل تحریم‌هایی که در این چند ساله اعمال شده است، خرید این تجهیزات مخابراتی برای وزارت ارتباطات، مجموعه‌های متولی و سهامداران حوزه های تلفن همراه و اینترنت با مشکل مواجه شده است. بنابراین این دو موضوع را هم باید توجه کرد. ولی آنچه مردم توقع دارند، یک اینترنت مناسب و پرسرعت است که توقع درست و بجایی‌ست. چرا که بسیاری از کسب و کارها و زندگی روزانه مردم در حوزه‌های مختلف به اینترنت گره خورده است.»

 

این نماینده مجلس تاکید کرد: «کمیسیون صنایع مجلس به عنوان کمیسیون مربوطه که باید در حوزه ارتباطات، اثرگذار، قانون‌گذار و ناظر هم باشد، گویا در این حوزه، به ویژه در دو سه هفته اخیر، روند به شکلی بوده که نارضایتی‌ها را تشدید کرده است. البته گزارش‌هایی که از سوی وزارت ارتباطات منتشر شد، گویا ایراداتی باعث مختل شدن خدمات‌دهی شده است و در حال بر طرف کردن آن هستند. این گزارش کلی است که ما از وزارت خانه شنیده‌ایم ولی کمیسیون صنایع و معادن به عنوان کمیسیون مرجع در مجلس، به این موضوع که مطالبه مهم مردم است، ورود پیدا می‌کند. بنابراین وزیر ارتباطات باید به کمیسیون بیایند تا با همفکری هم بتوانیم این مشکل را حل کنیم.»

 

فیروزی با بیان اینکه دو مشکل یادشده، مشکلات مبنایی هستند که باید در این حوزه تصمیم حاکمیتی گرفته شود، گفت: «روز به رو استفاده از اینترنت افزایش پیدا می‌کند و بسیاری از کسب و کارها هم بر بستر اینترنت فعال است. همچنین بسیاری از خدمات‌دهی‌های حضوری ادارات و سازمان‌ها در بستر اینترنت است. بنابراین هم میزان ارائه خدمات حوزه‌ها بیشتر شده و هم وابستگی مردم در این حوزه‌ها بسیار افزایش پیدا کرده است. انشالله در اولین فرصت از وزارت ارتباطات در کمیسیون دعوت می‌شود تا گزارشی از روند اصلاح این موضوع ارائه شود.»

 

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، خاطرنشان کرد: «نکات و دلایل ذکر شده، مربوط به جلسات اخیر با وزارت ارتباطات نبوده است. چون در روزهای اخیر به دلیل سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه، مجلس تعطیل و اختلالات در اینترنت هم مربوط به یکی دو هفته اخیر بوده است. این اطلاعات مربوط به جلسات متعددی است که در ماه‌های پیش با وزارت ارتباطات داشتیم.»

 

فیروزی همچنین درمورد بحث به‌روزرسانی تجهیزات تصریح کرد: «در بحث تجهیزات، بالاخره حوزه اینترنت یک حوزه دائما در حال توسعه است و به دنبال آن تجهیزات هم باید به‌روزرسانی شوند. کشور ما به دلیل تحریم‌ها، در تامین تجهیزات با مشکل مواجه بوده است اما عدم یا تاخیر در به‌روزرسانی تجهیزات، پاسخ درستی به خسارت وارد شده بر مردم نیست.»

 

نماینده مردم فسا در مجلس در پایان عنوان کرد: «به هر شکلی توسعه بسترهای لازم در این زمینه حتما باید اتفاق بیافتد تا مردم خدمات مناسبی، متناسب با پولی که پرداخت می‌کنند، دریافت کنند. افزون بر این، بعضی از زیرساخت‌های مربوط به حوزه اینترنت و بسترها، در توافقات واگذاری سهام مخابرات بوده است که یا در زمان خود تصمیم‌گیری مناسبی گرفته نشده است یا به گونه‌ای واگذار شده و در اختیار سهام‌داران جدید قرار گرفته است که دولت امکان ورود به آن را ندارد، چون به بخش خصوصی واگذار شده است. این مهم باید بین دولت و مجموعه‌های خریدار سهام مخابرات تعیین و تکلیف شود.»

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------