8 خواص شگفت انگیز طلای خوراکی برای بدن انسان
- مجموعه: خواص مواد غذایی
خوردن طلای خوراکی چه فوایدی دارد؟
ورق طلای خوراکی یا طلای نوشیدنی موضوعی است که احتمال درباره آن شنیده باشد. مصرف خوراکی طلا از مصر باستان و در قرون وسطی هم روج داشته است و شاهزادگان و اشراف زادگان برای به رخ کشیدن میزان ثروتشان از طلا در خوراکی ها استفاده می کرده اند.
امروزه از ورق طلا برای تزئین بستنی ، دسر ها ، کیک ها و نوشیدنی ها استفاده می شود.
فلز طلا هیچ طعم خاصی ندارد و از نظر تغذیه ای جایگاهی در ساختار شیمیایی بدن ایفا نمی کند. به گفته الی مارکش سردبیر Simply Mumma ، در قدیم از طلا در پزشکی و دندان پزشکی و تزئین غذا استفاده می شده است.
طلای خوراکی خالص با عیار 22 – 24 ک به شکل ورق های بسیار نازک تولید می شود به عنوان افزودنی مجاز خوراکی در اتحادیه اروپا و آمریکا مورد تایید قرار گرفته است.
طلای نوشیدنی
نوشیدنی آب طلا یک نوشیدنی سنتی آلمانی است که مقدار کمی ورق طلا در آن استفاده می شود. از آنجایی که طلا هیج طعم خاصی ندارد و فاقد ارزش غذایی است شما هنگام نوشیدن آب طلا طعم طلا را احساس نخواهید کرد.
طلای خوراکی
طلای خوراکی یکی از غذاهای باستانی برای به رخ کشیدن میزان ثروت افراد بوده است و در حال حاضر تبدیل به یک غذای لاکچری برای خودنمایی شده است.
استفاده از ورق طلا برای خوراکی ها بیشتر جنبه تزئینی دارد ، از آنجایی که طلا یک فلز غیر سمی است و حساسیتی برای بدن ایجاد نمی کند فقط باعث گران تر شدن قیمت خوراکی ها می شود ، بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
مصرف ورق طلای خوراکی در آمریکا و اروپا از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته است و در انواع کیک ، شکلات و دسرها ، روکش استیک ، دسر ها ، بستنی ، سوشی و نوشیدنی ها استفاده می شود.
استفاده از طلا به عنوان پوشش خوراکی که تغییر بسیار قابل توجهی در ظاهر و تزئین آنها ایجاد می کند . طلای خوراکی معمولا در رستوران ها و کافه ها برای پذیرایی های مجلل مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان پوشش روی دسرها ، ساندویچ ها و بستنی ها استفاده می شود.
روش سفارش خوراکی ها با ورق طلا
از آن جا که ماندگاری ورق طلا روی خوراکی ها بسیار محدود است در اغلب رستوران های عرضه کننده طلا خوراکی باید سفارش خود را از قبل ثبت نموده و هزینه آن را هم پرداخت نمایید.
خواص طلای خوراکی
در مورد فواید یا مضرات طلای خوراکی برای بدن تحقیقات علمی گسترده ای انجام نشده است بنابراین هنوز در این زمینه اطلاعات درستی در دسترس نیست.
برخی معتقدند که مصرف بیش از حد طلا میتواند برای بدن مضر بوده و باعث زرد شدن پوست شود.
امروزه طلا در سرم ها و ماسک های ضد لک و ضد چین و چروک مورد استفاده قرار می گیرد.
البته استفاده از ورق طلا تقلبی در محصولات خوراکی و آرایشی بسیار رایج است بنابراین هر رنگ طلایی نمی تواند نشان دهنده استفاده از طلا در خوراکی ها یا مواد آرایشی باشد.
برخی معتقدند خواص طلای خوراکی برای بدن در صورتی که کم و متعادل مصرف شود بسیار زیاد است از جمله :
- جوانسازی اندام های داخلی بدن
- تقویت نیروی جنسی
- بهبود عملکرد قلب
- افزایش تمرکز
- آرامش بخش
- پیشگیری از پیری
- افزایش طول عمر
- تقویت سیستم ایمنی
- نابودی میکروارگانیسم های بیماری زا
خواص طلای خوراکی برای آرتریت روماتوئید
براساس مطالعه ای که سال 2015 در مجله روماتولوژی منتشر شد، استفاده از نمک طلا در آرتریت روماتوئید پیشرفته می تواند از آسیب بیشتر مفاصل پیشگیری کند.
به عقیده متخصصان ، انباشته شدن طلا توسط ماکروفاژها ؛ فعالیت آنزیم لیزوزوم مو فاگوسیتوزرا مهار میکند که میتواند مرحله فعال آرتریت روماتوئید را سرکوب کند.
خواص طلای خوراکی برای مغز و حافظه
به گفته محققین در قرن 19 از طلا برای درمان بیماری هایی از جمله افسردگی ، صرع ، میگرن و غیره استفاده می شود.
مطالعه کوچکی که در مورد طلای خوراکی انجام شده نشان میدهد که ممکن است طلا روی توانایی شناختی تاثیر مثبت داشته باشد.
لیانا ورنر گری ، متخصص تغذیه ای که در مورد طلای خوراکی مطالعاتی داشته است بیان میکند که برخی از محققین معتقدند که طلای خوراکی تاثیر مثبتی بر ساختار عصبی مغز دارد و میتواند اضطراب را کاهش دهد و ظرفیت بدن را برای کاهش استرس ، ترمیم مغز و تقویت پاسخ ایمنی بدن به استرس اکسیداتیو را افزایش دهد.
خواص طلای خوراکی برای تقویت سیستم ایمنی
به گفته ورنر گری ، مطالعاتی در زمینه تعامل بین سلول های سیستم ایمنی و نانو ذرات طلا انجام شده است. مطالعه ای در سال 2016 انجام شد نشان دهنده خواص ایمنولوژیکی نانو ذرات طلا و قدرت نفود انتخابی آن ها به سلول های ایمنی بود که باعث تقویت سیستم ایمنی می شد.
خواص طلای خوراکی بر افزایش باروری
بر اساس گزارشی که سال 2017 در مجله Scientific Reports منتشر شد ، هزاران سال است که در آیورودای هند از خاکستر طلا در ترکیب با عصاره های گیاهی و مواد معدنی برای شفا استفاده می شود. در طب سنتی آیرودا هند از خاکستر طلا یا Swarna Bhasma برای تقویت قدرت باروری استفاده می شود.
به گفته دکتر تابیثا کرینی خاکستر طلا یا Swarna Bhasma برای درمان ناباروری مردان مفید است .
خواص طلای خوراکی در هومیوپاتی
Aurum Metallicum یکی از داروهای هومیوپاتی است که از طلا ساخته شده است و فواید سلامتی زیادی دارد. از این دارو برای درمان سردرد مزمن ، میگرن ، گلو درد ، التهاب لوزه ، درد و سوزش معده ، اضطراب و افسردگی استفاده می شود.
سایر بیماری هایی که از Aurum Metallicum برای درمان آنها استفاده می شود عبارتند از :
- گرفتگی سر و سردرد
- پیشگیری از زخم لثه
- تسکین سوزش معده
- درمان تپش قلب
- تسکین درد پارگی مفاصل
- کاهش علایم اضطراب و افسردگی
خواص طلای خوراکی برای سلامت قلب
با وجودی که شواهد زیادی در این مورد در دسترس نیست ولی گفته می شود طلا خواص انتی اکسیدانی دارد به همین دلیل میتواند برای سلامتقلب مفید باشد. مصرف مقدار کم طلا میتواند پلاک های موجود در عروق خونی را از بین ببرد.
خواص طلا برای درمان اختلالات جنسی
مصرف کم طلا میتواند برای درمان انزال زودرس مفید باشد و فعالیت اسپرم را تقویت کند. قرن ها است که در طب سنتی آیورودا از خاکستر طلا برای بهبود استقامت و رفع خستگی ، تقویت اختلال جنسی و عملکرد جنسی استفاده می شود.
شواهد تاریخی نشان میدهد که پادشاهان در قدیم برای پیشگیری از مشکلات جنسی در ظروف طلایی آب و غذا می خوردند.
خواص طلای خوراکی برای پوست
مصرف مقدار محدود طلا میتواند منجر به درخشش پوست شود. سموم خون را تصفیه کردده و ازاختلالات پوستی پیشگیری کند.
در کتب تاریخی آمده است که کلئوپاترا ملکه مصر برای مراقبت از زیبایی خود طلا مصرف میکرده و روی پوستش طلا می زده است.
مصرف طلا در محصولات مراقبتی پوستی بسیار رایج است ، مهمترین مزایای طلا برای زیبایی پوست عبارتند از :
- پیشگیری از چین و چروک
- ترمیم بهتر سلول های پوست
- پیشگیری از تجمع رنگدانه ها و تیرگی پوست
- روشن کننده رنگ پوست
- بهبود تولیدکلاژن
- کاهش التهاب و آلرژی پوستی
- بهبود گردش خون و افزایش درخشندگی پوست
- درمان آسیب های خورشیدی به پوست
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته