مخدر پان پراگ چیست و چه عوارضی برای بدن دارد؟



تبدیل ناس به پان پراگ, آدامس پان پراگ, اعتیاد به پان پراگ

مخدر پان پراگ، یکی از جدید ترین مخدر ها است که به تازگی وارد ایران شده است

 

پان پراگ چیست؟ عوارض وحشتناک چهارمین ماده اعتیاد آور 

ماده مخدر پان پراگ یکی از مواد مخدر و خطرناکی است که به تازگی وارد کشور های زیادی و از جمله کشور ما شده است. این ماده در قالب آدامس ها و خوشبو کننده های دهان و در بسته بندی های خوش رنگ با عکس های هنر پیشه های هندی و پاکستانی عرضه می شود. محصولاتی با نام های پان عربی، پان پاکستانی، تایتانیک، پان پراگ، راجا، ناس خارجی، ملوان زبل، پان اسفناج و گوتکا همگی حاوی این ماده مخدر هستند.

مخدر جدید پان پراگ

ماده مخدر پان پراگ نام ماده مخدر جدیدی است که به تازگی وارد کشور های شرقی و از جمله کشور ایران شده است. این ماده خطرناک در قالب آدامس ها ف پاستیل ها و پودرهایی با اسانس نعناع و خوش بو کننده های دهان عرضه می شود. بر روی بسته بندی این محصولات از عکس هنر پیشه های هندی و پاکستانی استفاده شده است و متاسفانه به راحتی در مغازه ها قابل تهیه است.

پان پراگ نیز مانند ماده مخدری که در سال های قبل وارد ایران شد و اکستازی نام داشت بسیار مخدر و توهم زاست.

 

پان پراگ خطرناک تر از اکستازی

 

پان پراگ, پان پراگ چیست, مخدر پان‌پراگ

مخدر پان پراگ، از بسیاری از مواد مخدر دیگر خطرناک تر است

 

ماده مخدر پان پراگ از این بابت دارای خطرات بیشتری است که هدف طعمه آن بچه های خرد سال و کودکان است. متاسفانه این ماده خطرناک این بار در قالب خوراکی ها و تنقلات مورد علاقه کودکان ارائه شده است و بر خلاف قرص های توهم زای اکستازی و قرص های مشابه آن، این بار کودکان و خردسالان در معرض خطر بیشتری هستند.

 

هر چند قرص های مخدر دیگری نیز مانند سایر قرص های مشابه مثل اکس، قرص شادی، فراری، میتسوبیشی، گشنیز، happy، صلیب، تویوتا، سان، یا - با(Ya-ba)، ع،Speed، عشق و آتش و... در بسته بندی های بسیار شیک و فریب دهنده عرضه می شد اما اغلب طرفداران آن ها جوانان و نوجوانان بودند که برای داشتن دقایقی خوش به مصیبت بزرگی دچار می شدند.

 

قرص اکس برای اولین بار در سال 1912 در کشور آلمان و برای درمان بیماران روانی استفاده می شد. سپس بعد از چهل سال در کشور آمریکا مصرف آن ممنوع اعلام شد. اما دوباره بعد از گذشت نیم قرن احیا شد و بسیاری از جوانان و نوجوانان را دچار گرفتاری کرد و حتی به کام مرگ کشاند. در واقع قرص اکس مانند پلی راه را برای پیدایش مواد خطرناک دیگر هموار کرد.

 

ترکیبات تشکیل دهنده پان پراگ

مواد و ترکیبات تشکیل دهنده پان پراگ که در آدامس ها و خوشبو کننده ها استفاده می شود در واقع همان ماده بسیار آشنا و قدیمی ناس است. ناس ماده مخدری است که از کشور های افغانستان و پاکستان و هندوستان و از طریق مرزهای شرقی ایران وارد کشور می شوند. شاید بسیاری از مرز نشینان شرقی و غربی این ماده خطرناک را دیده باشند و به خوبی بشناسند.

 

اگر چه ممکن است در بعضی از کشور ها حساسیت چندانی توسط پلیس نسبت به این ماده خطرناک نشان داده نشود و مصرف آن مانند مصرف سیگار بلامانع باشد و جرم محسوب نشود. اما در ایران این ماده به عنوان یکی از مهلک ترین و خطرناک ترین مواد مخدر شناخته می شود.

 

ترکیبات این ماده از برگ درختی به نام بتل به دست می آید. این درخت در کشور های آسیای شرقی مانند مالزی، فیلیپین، چین، تایوان، ویئتنام، کامبوج، لائوس و هند و پاکستان می روید.

برگ های خشک این گیاه را می کوبند و با موادی مانند آهک و خاکستر مخلوط می کنند و مصرف می کنند.

 

تبدیل ناس به پان پراگ

 

مخدر پان‌پراگ, ماده مخدر پان پراگ, ترکیبات تشکیل دهنده پان پراگ

ماده ی اصلی مخدر پان پراگ، گیاهی به نام ناس است

 

پان پراگ که به شکل آدامس ها و پاستیل ها و خوشبو کننده های دهان عرضه و ارائه می شود در واقع از ترکیب همان ماده خطرناک ناس تهیه می شود.

برای این منظور دانه های قرمز و درشت درخت بتل را در برگ درخت می پیچند و با موادی مانند تنباکو و آهک و خاکستر و ادویه های معطر و ساخارین و مقادیر زیادی اسانس و افزودنی های غیر مجاز مخلوط می کنند و با هم می کوبند و از این ترکیبات خطرناک آدامس ها و پاستیل های خوش نما تهیه می کنند.

 

متاسفانه در برخی از موارد به استفاده از همین موارد نیز اکتفا نکرده و از انواع مواد مخدر دیگر و مواد شیمیایی مانند کربنات منیزیم و سرب هم استفاده می کنند و آدامس و محصولاتی با طعم لذیذ و اثرات دلپذیر می سازند.

 

پان پراگ چهارمین ماده مخدر پر مصرف جهان

مصرف پان پراگ در کشور های آسیای شرقی با تراکم جمعیت بسیار زیاد رواج فراوانی دارد. کشور هایی مانند اندونزی، مالزی، فیلیپین، چین، تایوان، کامبوج، ویتنام، لائوس، هند و پاکستان مدت ها ست که از این ماده به عنوان یک ماده خوشبو کننده و نشئه آور استفاده می کنند و از این رو چهارمین ماده پرمصرف بعد از تنباکو و الکل و کافئین در جهان شناخته می شود. حداقل ده درصد جمعیت جهان در آسیای جنوب شرقی و مخصوصا هند و پاکستان از این ماده  استفاده می کنند.

 

پان پراگ مخدر پاکستانی

این ماده یکی از پر مصرف ترین مواد مصرفی توسط جوانان در پاکستان است و میزان مصرف آن نیز رو به افزایش است. در هند مصرف این ماده به عنوان یک خوشبو کننده و تمیز کننده دندانها تبدیل به سنت و فرهنگ شده است. آنها حتی در میهمانی های خود برای پذیرایی از این ماده استفاده می کنند.

 

خوش بو کننده پان پراگ و آسیب به لثه ها

 

تبدیل ناس به پان پراگ, آدامس پان پراگ, اعتیاد به پان پراگ

مخدر پان پراگ آسیب بسیار زیادی به لثه ها و دندان ها می رساند

 

این ماده به خاطر ایجاد احساس گرمی و شادی و سرخوشی کوتاه مدت بسیار مورد توجه و استقبال قرار گرفته است و به عنوان خوشبو کننده دهان از آن استفاده می شود. اما بد نیست در مورد اثرات مخرب بیشمار و جبران ناپذیر آن روی لثه ها و دهان و دندان نیز بدانیم.

پس از مصرف این ماده خطرناک به صورت آدامس یا خوشبو کننده نیکوتین موجود در آن به سرعت از طریق بزاق دهان جذب می شود و باعث تغییر رنگ دندان می شود.

 

مصرف این ماده سبب بروز سرطان های دهان و لثه و حنجره می شود. طبق اطلاعات آماری کشور هندوستان به علت مصرف بیش از حد این ماده مقام دوم سرطان دهان در دنیا را دارد.

مصرف پان پراگ سبب ایجاد مشکل در دستگاه تنفسی و قلب و عروق می شود. جذب مواد موجود در این ماده سبب تاثیر گذاری روی سلول های مغزی می شود.

 

پان پراگ و ناس هر دو باعث ازدیاد بزاق دهان می شود و در نتیجه فرد تمایل به  بیرون انداختن آب دهان در مکان های مختلف دارد که همین امر باعث سرایت بیماری های خطرناکی مانند هپاتیت می شود.

 

قیمت بسیار پایین پان پراگ

یکی از عوامل ایجاد نگرانی شدید در مورد این ماده خطرناک قیمت بسیار ارزان آن است و از همه جا قابل تهیه کردن است. بر خلاف قرص هایی ماند اکستازی که قیمت بالایی داشتند و هر کسی قادر به تهیه آن ها نبود. این خود نشان می دهد که تا چه حد این ماده اثرات مخربی خواهد داشت.

 

اثرات وابستگی و اعتیاد

اثرات مخربی که مصرف این ماده بر دهان و دندان و لثه ها و حنجره داشت تنها بخش کوچکی از نگرانی ها در مورد مصرف آن بود. مشکل اصلی مربوط به زمانی است که فرد به مصرف این مواد وابسته می شود و زمینه را برای وابستگی به مواد قوی تر و خطرناک تر نیز فراهم می کند.

 

عوارض مصرف پان پراگ

احساس سبکی، گیجی و سرخوشی، از دست دادن تعامل رفتاری و حرکتی، ایجاد حرکات غیرطبیعی در چشم‌ها، تغییرات محسوس در فشار خون، افزایش ضربان قلب، دندان قروچه، لرزش، اختلال خواب، اضطراب و بی‌قراری، افزایش درجه حرارت بدن، وابستگی روحی روانی، بیماری‌های لثه و سرطان لثه، پوسیدگی شدید دندان‌ها، سرطان دهان و حنجره، سرطان روده بزرگ و همچنین بیماری‌ها و نارسایی‌های کلیوی و در دانش‌آموزان به دلیل حالت گیجی و نشئگی افت تحصیلی از جمله عوارض و اثرات مصرف ماده مخدر پان پراگ است.

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------