خواص درمانی چای انبه + طرز تهیه چای انبه



عکس چای انبه , نحوه تهیه چای انبه , فواید چای انبه

چای انبه طعمی نزدیک به چای سیاه معطر دارد

 

خاصیت درمانی و عوارض مصرف چای انبه

انبه یکی از میوه های منطقه ی گرمسیر است که با طبع گرم و خواص درمانی متعدد در راستای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. به موجب خاصیت شگفت انگیزی که در میوه ی انبه نهفته است، افراد بسیار زیادی در سرتاسر جهان از چای انبه بهره می گیرند.

انبه چیست؟

انبه یکی از میوه های گرمسیر درختی است که دارای مقادیر فراوانی مواد معدنی، ویتامین، آمینواسید و موسیلاژ می باشد. علاوه بر خاصیت درمانی میوه ی انبه، برگ انبه نیز نوعی داروی مؤثر در درمان انواع بیماری ها به شمار می آید. 

از منظر طب سنتی انبه نقش دفع کننده ی مخاط، ضد بواسیر و خوش بو کننده ی دهان را در بدن ایفا می کند. همچنین در طب سنتی چینی نیز از برگ انبه در خصوص درمان قطعی آسم بهره گرفته می شود. 

 

از آن جایی که چای انبه تخلیه ی معده را به تأخیر می اندازد، مناسب ترین زمان مصرف آن، قبل از صرف غذا است. 

در قسمت های غربی و جنوبی هندوستان میوه ی انبه را نشانه ای از شانس می دانند و بر این باور هستند که درخت انبه آرزوها را بر آورده می سازد. بدین جهت برگ های درخت انبه را در بالای درب ورودی ساختمان ها آویزان می کنند.

از میوه ی انبه با عنوان مانگو نیز یاد می شود.

 

مضرات چای انبه , چای برگ انبه , چای انبه

چای انبه درمان کننده ی سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا می باشد

 

خاصیت درمانی چای انبه

• تسریع روند هضم غذا

• ارتقای سلامت قلب و عروق

• تصفیه کننده ی خون

• ارتقای سیستم ایمنی بدن

• کاهش کلسترول

• حفظ سلامت چشم

• جلوگیری از فشار خون بالا

• درمان واریس

• ادرار آور

• برطرف کننده ی عطش

• چاق کننده

• درمان سکسکه

• انرژی زا

• رفع التهابات پوستی و از بین بردن چین و چروک

• دفع کننده ی سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا

 در ادامه مهم ترین خواص چای انبه را بیشتر توضیح می دهیم.

 

خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی

انبه در سرتاسر دنیا به شش گونه کشت می شود که در میان آن ها، انبه ی سفید حاوی بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی و ماده ی فلاونوئید است. 

محققان در طی تحقیقاتی که بر موش های مبتلا به کولیت زخمی انجام دادند، متوجه شدند که فیتوکمیکال های موجود در انبه با خاصیتی ضد التهابی خطر احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد و در درمان بیماری کولیت زخمی نقش دارد. 

 

کنترل کننده ی دیابت

انبه به موجب خاصیت تنین و هیپوگلامیک روند تکثیر انسولین در بدن را افزایش می دهد. این میوه ی شگفت انگیز با تأمین گلوکز مورد نیاز بدن، قند خون را کنترل می کند. 

 

نحوه تهیه چای انبه , فواید چای انبه , مضرات چای انبه

در جنوب و غرب هند برگ انبه را خوش یمن و در اجابت آرزوها مؤثر است

 

پیشگیری از سرطان

ترکیبات فعال و آزاد موجود در انبه در برابر لاین های سلولی گوناگون خاصیت ضد سرطانی دارد. در واقع عصاره ی متانولی انبه سلول های سرطانی موجود در انبه را از بین می برد و در روده ی انسان به عنوان یک عنصر ضد تومور فعالیت می کند.

 

ارتقا دهنده ی کارکرد قلب و عروق

عصاره ی انبه آنزیم های آنتی اکسیدان نظیر کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دسموتاز را به میزان کافی در بدن فعال می کند و با کاهش اکسید اتو متابولیسم انرژی را فعال می کند. 

مصرف چای انبه سیستم دفاعی بدن را در برابر حملات قلبی ارتقا می بخشد و از افزایش چربی در شریان های مغزی، قلبی و کبد جلوگیری می کند. 

 

ارتقای کارکرد حافظه

تحقیقات انجام شده در خصوص عصاره ی اتانولی میوه ی انبه حاکی از آن دارد که انبه با خاصیت پلی فنل و ویتامین C ضعف حافظه را بهبود می بخشد و از مرگ سلول های عصبی در هیپوکامپ جلوگیری می کند. 

علاوه براین، چای انبه از آن جهت که حاوی مقادیر بسیار زیادی از تانن، فلاونوئید و ساپونین است، از تقویت کننده های حافظه به شمار می آید. 

 

بهبود زخم معده

پلی فنل های موجود در انبه در روند بهبود زخم معده تأثیری مثبت دارد.

 

خاصیت انبه ی خشک

بهتر است بدانید که خاصیت انبه پس از خشک شدن دو برابر می شود. در واقع انبه ی خشک حاوی فیبر های محلول و نامحلول است که جذب مواد مغذی، کاهش کلسترول بد و کنترل قند خون را تسریع می بخشد.

 

انبه ی خشک دارای عناصر متیل گالت، اسید گالت، آستر گلین، فیستین، ایزوکوکریترین و کوئرستین است. این عناصر در مقابل توده های سرطانی موجود در دستگاه گوارش مبارزه می کنند. علاوه بر این، ویتامین A موجود در انبه ی خشک، منبع ضد عفونی کننده ی غشاهای مخاطی نظیر میکروب و ویروس محسوب می شود. 

 

خاصیت چای انبه , طرز تهیه دمنوش انبه , خاصیت درمانی چای انبه

برگ انبه نیز همانند چای انبه بسیار پر خاصیت و مفید است

 

معایب و مضرات مصرف چای انبه

رعایت حد اعتدال در خصوص مصرف هر نوع دمنوشی ضرورت دارد. در واقع دستیابی به سلامت کامل و برطرف سازی بیماری ها زمانی میسر است که از یک برنامه غذایی کامل و الگوی مناسب پیروی کنید. پیروی از یک برنامه ی غذایی مناسب نسبت به تمرکز افراطی در مصرف نوع خاصی از غذا بسیار سودمند تر عمل می کند. 

 

در چای انبه، عنصر پتاسیم وجود دارد. مصرف چای انبه برای افرادی که از بیماری های کلیوی رنج می برند، توصیه نمی شود. زیرا این افراد از قابلیت دفع پتاسیم مازاد در خون غافل هستند و این روند با تجمع پتاسیم خون موجب مرگ آن ها می شود. 

علاوه بر این، مصرف بیش از اندازه ی چای انبه افزایش قند خون را به دنبال دارد و حساسیت افرادی را که به شیره ی گیاهان آلرژی دارند را بر می انگیزد. 

 

طرز تهیه دمنوش انبه , خاصیت درمانی چای انبه , معایب مصرف چای انبه

برای تهیه ی چای انبه باید برگ انبه را تهیه کنید

 

طرز تهیه ی چای انبه

به طور کلی، چای انبه توسط شرکت های مختلف مواد غذایی در بسته بندی های مختلف قرار می گیرند و توسط عامه ی مردم استفاده می شوند. 

عده ای از افراد محصولات ارگانیک را به محصولات صنعتی ترجیح می دهند و برای خشک کردن انبه در منزل اقدام می کنند. 

 

به منظور تهیه ی چای انبه ی طبیعی می توانید ابتدا میوه یا برگ انبه را از بازار تره بار تهیه کنید. سپس آن را رنده یا خرد کنید و در مقابل نور مستقیم خورشید به مدت چند روز قرار دهید تا خشک شود. همچنین می توانید به صورت تازه آن را دم کنید. 

 

پس از خشک شدن برگ یا میوه ی انبه، مقداری آب را بجوشانید و یک قاشق از چای انبه را در داخل آب اضافه کنید. سپس محلول را بر روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا دم بکشد. در نهایت شما می توانید چای انبه را به همراه عسل یا خرما میل کنید و از طعم بی نظیر و خواص چشمگیر آن بهره مند شوید.

 

گرداوری: بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------