گز انگبین چیست؟ خواص گز انگبین برای بدن



خواص گز انگبین در طب سنتی, گزانگبین, گز انگبین خواص

خواص گز انگبین در طب سنتی 

 

گز انگبین چیست و چه کاربردی دارد؟ + روش مصرف 

گز انگبین گیاهی است که املاح ضروری و مورد نیاز بدن چون : کلسیم، منیزیم و انواع ویتامین ‌ها را در ترکیب خود دارد. همچنین این گیاه دارای ۴۰ تا ۵۰ درصد قند فروکتوز است. برای دست یابی به اطلاعات بیشتر در مورد این گیاه مطالعه مطالب را دنبال کنید.

گز انگبین چیست؟

گز انگبین که با نام های گزگزو، طرفا، گز مازج، خشک انگبین، گز علفی، گز خوانسار و من و السوی و… شناخته می  شود ‌،  درختی بوته ای با ارتفاعی میان ۶ تا ۱۰ متر است که قطر آن نیز به ۳۰ سانتی متر می ‌رسد . درخت گز انگبین انشعاب‌ های زیادی دارد ، همچنین داشتن چوب سخت ، برگ های کوچک و صاف ، برگ هایی به رنگ غباری سفید از ویژگی های دیگر این درخت می ‌باشد.گز انگبین در ترکیب خود ۴۰ تا ۵۰ درصد قند فروکتوز ، حدود ۲۰ درصد لوولوز، نزدیک به ۴۰ درصد تانیک اسید و حدود ۲۰ درصد دکستروز دارد.

 

انگبين گون از نظر شيميايی نوعی ماده خوراكی سفيد رنگ و عسل مانند است كه به طور مستقیم توسط حشره و يا به كمک حشره ها بر روی گياه توليد می‌ شود ، است که بر روی گیاه گون یا خار انگبین تولید می‌ شود. هر ساله با آغاز فصل پاییز میلیون ‌ها پشه گز در بخش گلستان کوه خوانسار و در اطراف گیاه گون جمع می‌ شوند که بعد از ساختن گز انگبین و تخم ‌گذاری از بین می روند.

 

خواص گزانگبین برای زنان, گز انگبین چیست, گزانگبین برای عفونت

تصویر گز انگبین

 

خاصیت های گز انگبین:

طبع برگ، ریشه و پوست گز انگبین سرد و خشك می باشد اما طبع شهد آن گرم و خشك است . یکی از استفاده های اصلی گز انگبین کمک گرفتن از آن در طب سنتی و صنعت دارو سازی است.از مواد موجود در ترکیب شیمیایی گز انگبین می توان به  فروکتوز اشاره کرد.

 

فروکتوز قند ساده ‌ای می باشد كه نسبت به ساکارز شيرين ‌تر است اما سرعت جذب آن نسبت به قند های دیگر  کند تر می باشد . خواص فروکتوز همچون خواص عسل طبیعی است و یکی از منبع های قندی به خصوص را دارد.

 

از شناخته شده ترین خاصیت های گزانگبین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

گزانگبین به دلیل داشتن فروکتوز برای كمک به اسپرم سازی مردان موثر است همچنین این گیاه در درمان ناباروری نیز تاثیر مثبت دارد.

 

 مصرف گیاه گز انگبین از ابتلا به یبوست و بواسیر جلوگیری می ‌کند ، گزانگبین از بهترین ملین برای کودکان و افراد سال دار به شمار می رود. همچنین قند موجود در گزانگبین برای افراد دیابتی ضرری ندارد و این بیماران می ‌توانند از این گیاه پر فایده استفاده کنند.

 

 گز انگبین می تواند سبب تقویت اعصاب، تقویت قوای جسمانی و تقویت قوای جنسی ‌شود. 

 

 بخور گرفتن شاخه و برگ گیاه گز انگبین یکی از راه‌ های درمان خانگی سرما خوردگی است که این کار بومی منطقه خوانسار است. در طب سنتی از جوشانده پوست درخت گز انگبین برای قطع کردن اسهال و اسهال خونی استفاده می ‌شود.

 

 گز انگبین خاصیت نرم کنندگی و رفع خشونت سینه، درمان تنگی نفس و رفع ناراحتی ‌های دستگاه تنفس را نیز دارد. گز انگبین سبب تقویت دستگاه گوارش، تقویت كبد، معده و روده می شود و افزون بر تقویت دستگاه گوارش را ضد عفونی هم می کند. از گز انگبین خوانساری برای تهیه گز اصفهان استفاده می شود. 

 

روش مصرف گز انگبین, گز انگبین, درخت گز انگبین

تصویری از گز انگبین تولید شده روی گیاه

 

 انگبین دارای ویتامین ‌های متنوع چون ویتامین دی و کلسیم است ، به همین خاطر استفاده مناسبی برای درمان و جلوگیری از درگیر شدن به نرمی استخوان  است. انگبین جایگزینی برای شکر و قند های مصنوعی است که می توان از آن شربت درست کرد. شربت انگبین اگر در مصرف کودکان قرار بگیرد سبب محکم شدن استخوان ‌بندی آن ها می شود.

 

 در طب سنتی از خاکستر این گیاه، برای درمان و بهبود سوختگی‌ ها استفاده می ‌شود.

 

 مصرف گز انگبین، برای درمان یرقان كه از ضعف كیسه صفرا سر چشمه بگیرد ، مفید می باشد.

 

 مصرف شهد گز انگبین برای درمان ورم، گرفتگی و انسداد مجرا های مرتبط با طحال موثر است.  شهید گز انگبین برای زخم روده و اثنی عشر هم یک عامل برای بهبودی است .

 

گز انگبين چگونه ساخته می شود؟

انگبين ‌ها شهدى هستند كه حشرات پس از مكيدن از شيره ‌ى پرورده ‌ى گياهان آن را مى ‌سازند.  اين حشرات پس از مكيدن شيره‌ ى پرورده‌ ى گياهان آن را به كيسه ‌اى كه در بدن خود دارند مى ‌برند و در آن جا مواد را به شربتى شيرين تبدیل مى ‌کنند كه اين شربت پس از خارج شدن از بدن حشره ها منعقد شده و به صورت انگبين در مى ‌آيد.  پشه های سازنده ‌ى گز انگبین ،زنبور هاى كوچكى هستند كه در برگ ‌ها و ساقه‌ هاى این بوته خانه مى‌ سازند و از شيره ‌ى پرورده ‌ى گياه گز انگبین تغذيه مى‌ كنند .

 

گز انگبین, درخت گز انگبین, خواص گز انگبین در طب سنتی

تصویری از درخت گز

 

اين پشه‌ها از برگ و ساقه‌ى گون گز تغذيه مى ‌كنند و پس از تغذیه ماده ‌های سنگين شده به سوى پايين می آید در روى ساقه ‌ى ۳۷۹ گون گز می نشیند. این پشه ها تخم خود را كه حدود ۷۵ عدد است در ساقه بوته فرو می برند و مخفى مى ‌کنند و پس از اتمام کار خودشان از بين مى ‌روند. اگر زمستان سخت و پر برف باشد تخم آن‌ ها بيشتر دوام می آورد و بهتر می ماند و سال آينده محصول بيشترى از گز انگبين به دست مى ‌آيد.

 

گز انگبين  چندين نوع قند و الكل دارد و مقدارى صمغ و لعاب و مواد معدنى و عامل زنده در ترکیب آن می باشند . براى به دست آوردن گز انگبین بايد  سطحی از پوست بز را پهن كنند زيرا بوته گیاه به دلیل داشتن صمغ و لعاب چسبنده است و به پارچه مى ‌چسبد . پوست شرح داده شده را را زير درخت گون گز پهن مى ‌كنند و يک غربال روى آن مى‌ گذارند و سپس به وسیله یک چوب دستى به برگ و ساقه ‌ها ضربه مى‌ زنند تا همه ی محصول بوته از غربال رد شود و روى پوسته ريخته شود.

 

روش مصرف گز انگبین

 

درخت گز انگبین, خواص گز انگبین در طب سنتی, گزانگبین, گز انگبین خواص

گز انگبین به صورت بسته بندی شده در عطاری ها به فروش می رسد

 

بیشتر افراد برای استفاده دارویی از گز انگبین ، شهد آن را مورد استفاده قرار می دهند. به این صورت که میتوان مقداری از شهد گزانگبین را در آب‌ جوش حل کرده و پس از  آن مصرف کرد. میزان مجاز و مناسب این ماده جهت مصرف های درمانی در هر وعده ۲۰ تا ۵۰ گرم می باشد.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------