مزاج سودایی: مشخصات و سبک زندگی مناسب



شخصیت مالیخولیایی, رژیم غذایی مزاج سودایی, سبک زندگی مزاج سودایی

ویژگی های مزاج سودایی

 

ویژگی سوداوی مزاج ها با طبع سرد و خشک

همه افراد دارای خلق و خوی ذاتی هستند، طبیعت خاصی که رفتار شما را مشخص می کند. خلق و خوی شما را می توان با ارزیابی احساسات و الگوهای رفتاری شما تعیین کرد. هر تغییری در خلق و خوی انسان باعث تغییر در وضعیت سلامتی افراد می شود. بنابراین، حفظ خلق و خوی متعادل در شرایط مختلف زندگی برای حفظ سلامتی و اجتناب از بیماری در فرد حیاتی است.

هر فردی با خلق و خوی غالب به دنیا می آید که نشانه بارز شخصیت اوست. فردی با مزاج سودایی تیره و نسبتاً لاغر است. هر نوع مزاج توسط مواد غذایی مطابق با آن جذب می شود. سودایی ها «ریشه‌هایی» را ترجیح می‌دهند که از زمین بیرون کشیده شده و نقطه مرجع آنهاست. فردی که در بدن او غالباً صفرای سیاه تشکیل شده در کیسه صفرا وجود دارد، مزاج سودایی دارد. 

 

حفظ تعادل نشانه سلامتی است و مستلزم سیستم جبرانی است که بر اساس فصل، تنفس و جهت هوا ارزیابی می شود. به همین دلیل است که رژیم غذایی می تواند با توجه به فصول متفاوت باشد.

در ادامه این مطلب بیتوته، ویژگی های متمایز رفتاری و فیزیکی و رژیم غذایی مناسب و... برای افراد با مزاج سودایی به طور کامل توضیح داده خواهد شد.   

 

ویژگی های ظاهری افراد سودایی

افرادی که مزاج سودایی دارند معمولاً لاغر اند و جسته ای کوچک دارند. آنها اعضای بدن بزرگی ندارند و وزن آنها افزایش نمی یابد.

آنها رنگ تیره ای دارند و احتمالاً روی پوستشان لکه های تیره ایجاد می شود. پوست آنها خشک و خشن است و مستعد چین و چروک و علائم پیری زودرس پوست است. 

 

موهای آنها درشت و مجعّد است. آنها همچنین موهای زائد بیش از حد (هیرسوتیسم) دارند.

 

 مزاج سودایی با غلبه صفرا, درمان مزاج سودایی, خصوصیات مزاج سودایی

ویژگی های اخلاقی افراد با مزاج سودایی

 

صفات اخلاقی افراد سودایی

◊ افراد با خلق و خوی سودایی اغلب رهبران طبیعی هستند.

◊ آنها مصمم، محرک و هدف گرا هستند. کسانی که مزاج سودایی دارند سرزنده و مشتاق هستند. 

◊ از آنجایی که افراد سودایی درونگرا هستند، اغلب به جای مردم محور بودن، وظیفه گرا هستند.

 

◊ افراد با این خلق و خوی عاشق داشتن لیستی از کارهای خانه برای تکمیل هستند. آنها هرگز نمی توانند بی حال باشند. آنها ترجیح می دهند مشغول بمانند و لیست کارهای روزانه خود را با ذوق انجام می دهند. آنها تمایل دارند در هر شغلی بسیار کارآمد و سازنده باشند. آنها به دنبال موفقیت شخصی هستند زیرا برای آنها بسیار مهم است.

◊ افراد با مزاج سودایی صلح جوی طبیعی هستند. آنها به آرام بودن شهرت دارند.

◊ افراد سودایی به طور طبیعی تمایل به تحلیل و روشنفکر بودن دارند. آنها اغلب نتیجه یک پروژه را مدت ها قبل از اتمام آن پیش بینی می کنند. 

 

◊ مزاج سودایی به سمت وفا داری شدید به دوستان، اعضای خانواده، همکاران و کارفر مایان گرایش دارد. 

◊ سودایی ها به دلیل تمایلات ذاتی کمال گرایانه خود بسیار خود انگیخته هستند. انگیزه آنها عمدتاً بخاطر استانداردهای بالای شان است.

◊ از آنجا که سودایی ها به طور طبیعی تحلیل گر و کمال گرا هستند، محدودیت های خود را می دانند. به ندرت می بینید که فردی با خلق و خوی سودایی بیش از حد توانش رفتار کند.  

◊ افرادی که دارای خلق و خوی سودایی هستند، بسیار صبور هستند، که آنها را به معلمان یا والدینی عالی تبدیل می کند. هنگام صحبت با دیگران به راحتی ناامید نمی شوند.  

 

◊ افرادی که دارای خلق و خوی سودایی هستند، نظم اجتماعی دوستی، خویشاوندی و حتی روابط کاری را دوست دارند. آنها نقش خود را در زندگی می پذیرند. آنها ترجیح می دهند که همه افراد در حلقه اجتماعی خود هدفی داشته باشند. 

◊ افراد با خلق و خوی سودایی دوست دارند جزئیات را پیگیری کنند. آنها هر روز تولد، سالگرد و مناسبت خاص دیگری را به یاد می آورند. 

 

◊ سودایی مزاج ها زیاد نمی خوابند، در به خواب رفتن سریع مشکل دارند، بازده خواب کمتری دارند که ممکن است باعث اختلال در خواب شود. آنها حافظه ای محفوظ دارند.

 

 مزاج سودایی با غلبه صفرا, درمان مزاج سودایی, خصوصیات مزاج سودایی

رژیم غذایی برای افراد با مزاج سودایی

 

رژیم غذایی افراد سودایی مزاج

مواد غذایی مناسب برای افراد سودایی مزاج

افراد سودایی مزاج (سرد و خشک) به مواد غذایی و نوشیدنیهای با مزاج سرد و خشک حساس هستند.

 

مصرف گوشت با مزاج متوسط (نه گرم و نه سرد) مانند گوشت بره، نان گندم تازه، عرق ریزه، هل ، زنجبیل، زعفران، زیره و دارچین و مغزها به ویژه پسته ، گردو و فندق برای افراد سودایی مزاج مفید است. 

 

مصرف گندم، لوبیا، سیب با پوست و دانه، گلابی، طالبی، به، خربزه، انگور، آب نارگیل و آلو شیرین توصیه می شود.

 

در صورت مصرف برنج حتماً از شوید، زیره سیاه و زعفران استفاده شود.

سبزی‌های گرم مانند نعناع، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری، تره، ساقه کرفس، کنگر، چغندر، شلغم، ترب، هویج‌فرنگی ، عسل، توت، کشمش، انجیر و خرما برای سودایی مزاج ها مفید است.

شربت زعفران، فرنی بادام، نخود، نخود آب، کنجد، ارده، عسل، شیره خرما یا انگور مناسب سودایی مزاج ها می باشد. 

 

مواد غذایی نامناسب برای افراد سودایی مزاج

افراد سودایی باید از مصرف میوهها و سبزیجات ترشی، مواد غذایی حاوی سرکه، عدس، بادمجان، غذاهای مانده و فست فودها کم کنند.  

مصرف بیش‌ازحد بادمجان، غذاهای نمک‌سود مثل ماهی‌دودی ماهی شور، خیار شور، نمک زیاد، پنیر شور برای افراد سودایی مناسب نیست. همچنین باید از مصرف گوشت گاو و حیوانات پیر، گوشت شترمرغ، غذاهای مانده، بیات و فریز شده خودداری کنند.

 

لبنیات، کلم، گل‌کلم، کاهو، ماهی، برنج سفید، عدس، ترشی‌ها، سرکه، تمبر هندی، غوره و آبغوره ، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، قارچ، لوبیا سبز، نخودفرنگی، ذرت (بلال)، ارزن و جو برای سودایی مزاج ها نامناسب است.

 

انواع میوه‌های ترش مانند انواع آلو ترش، انار ترش، پرتقال، تمشک، گریپ‌فروت، لیمو (در صورت استفاده از میوه‌های دارای مزاج سرد، پس از خوردن آن‌ها می‌توان از یک تا دو قاشق غذاخوری عسل استفاده نمود.

 

سبک زندگی مزاج سودایی, مزاج سودایی, مزاج سودایی درمان

توصیه هایی به افراد با مزاج سودایی

 

توصیه های کلی به افراد سودایی مزاج

افراد با مزاج سودایی بسیار بیشتر از یبوست و خشکی پوست رنج می برند. مواد زائد بدن خارج شده از بدن آنها (از جمله ادرار، مدفوع، مایع قاعدگی یا عرق) ممکن است تیره رنگ شوند. آنها طرفدار تغییر نیستند. به عنوان مثال سعی می کنند تا حد امکان از لباس ها و عطرهای یکسان استفاده کنند. 

 

افراد دارای مزاج سودایی نباید برای مدت طولانی در مکان های تاریک و کم نور بمانند. 

آنها نباید دوش آب سرد بگیرند و جلوی کولر بایستند. زندگی در مناطق گرم و مرطوب برای این افراد مناسب است. 

 

تماشای فیلم های مهیج، تراژدی و ترسناک و خواندن تراژدی ممکن است اثرات نا مطلوبی بر آنها داشته باشد.

 

بهتر است زندگی خود را با دیدن خانواده و دوستان، رفتن به پیک نیک، تماشای فیلم های کمدی و پوشیدن لباس های رنگارنگ و به طور کلی تفریح طی کنند. 

 

حجامت مرطوب به این گروه توصیه نمی شود زیرا معمولاً تا حدودی دچار کم خونی خفیف و ضعف می شوند. 

 

ورزش منظم اما ملایم و سبک برای آنها مفید است، اما ورزش در باشگاه سرد یا زیر آفتاب شدید برای آنها خوب نیست. 

 

افراد دارای مزاج سرد و خشک نباید از عطرهای خنک کننده مانند بنفشه یا یاس استفاده کنند، اما استفاده از عطر گلاب با مزاج آنها موافق است.

 

برای تزئین خانه هایشان می توانند از تابلوهای رنگارنگ استفاده کنند. 

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------