زالزالک میوه ای خوشمزه با خواص بی نظیر



خواص زالزالک در طب سنتی, فواید زالزالک برای دیابت, فواید زالزالک جنگلی

خواص زالزالک

 

8 فایده چشمگیر زالزالک برای سلامتی 

زالزالک میوه ریزی است که بر روی درختان و درختچه های متعلق به جنس Crataegus رشد می کند. این جنس شامل صدها گونه است که معمولاً در اروپا، آمریکای شمالی و آسیا یافت می شود. زالزالک دارای طعم ترش، طعم تند و شیرینی ملایم هستند. رنگ آنها از زرد تا قرمز تیره متغیر است.

صدها سال است که مردم از زالزالک به عنوان یک داروی گیاهی برای مشکلات گوارشی، مشکلات قلبی و فشار خون بالا استفاده می‌کنند. در واقع، زالزالک بخشی کلیدی از طب سنتی چینی حداقل از سال 659 پس از میلاد بوده است.

در اینجا 9 مزیت بالقوه زالزالک برای سلامتی آورده شده است.

 

1. زالزالک سرشار از آنتی اکسیدان است

زالزالک منبعی غنی از پلی فنول ها است که ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی موجود در گیاهان هستند. آنتی اکسیدان ها به خنثی کردن مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد کمک می کنند که در صورت وجود در سطوح بالا می توانند به بدن شما آسیب برسانند.

 

رادیکال‌های آزاد می‌توانند از مصرف برخی غذاها ایجاد شود. همچنین سطوح بالاتری از آنها را در نتیجه قرار گرفتن در معرض سموم محیطی مانند آلودگی هوا و دود سیگار در بدن ایجاد می شود. پلی فنول ها به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی خود با مزایای سلامتی متعددی از جمله کاهش خطر ابتلا به :

- برخی از سرطان ها

- دیابت نوع 2

- آسم

- برخی عفونت ها

- مشکلات قلبی

- پیری زودرس پوست

 

فواید زالزالک جنگلی, خواص دارویی زالزالک, زالزالک

خواص ضدالتهابی زالزالک

 

2. خواص ضد التهابی زالزالک 

زالزالک دارای خواص ضد التهابی است که می تواند سلامت شما را بهبود بخشد. 

تحقیقات نشان داده است که التهاب مزمن با بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت نوع 2، آسم و برخی سرطان ها مرتبط است. عصاره توت زالزالک پتانسیل ضد التهابی را در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانات نشان داده است. با این حال، تحقیقات در مورد انسان مورد نیاز است.

 

3. کاهش فشار خون با زالزالک

در طب سنتی چینی، زالزالک یکی از رایج ترین غذاهایی است که برای کمک به درمان فشار خون بالا توصیه می شود. مطالعات حیوانی نشان می دهد که زالزالک می تواند به عنوان یک گشادکننده عروق عمل کند، به این معنی که می تواند عروق خونی منقبض شده را شل کند و در نهایت فشار خون را کاهش دهد.

 

4. کاهش سطح کلسترول خون با زالزالک 

برخی از مطالعات نشان می دهد که عصاره زالزالک ممکن است سطح کلسترول خون را به لطف محتوای فلاونوئید و پکتین بهبود بخشد. پکتین نوعی فیبر است که در متابولیسم کلسترول نقش دارد. سطوح نامتعادل کلسترول خون (به ویژه تری گلیسیرید بالا و کلسترول HDL (خوب) پایین) در تصلب شرایین یا تجمع پلاک در رگ های خونی نقش دارند. اگر پلاک همچنان به تجمع خود ادامه دهد، می تواند به طور کامل یک رگ خونی را مسدود کند و منجر به حمله قلبی یا سکته شود.

 

در یک مطالعه حیوانی، موش هایی که دو دوز عصاره زالزالک دریافت کردند، در مقایسه با موش هایی که این عصاره را دریافت نکردند، کلسترول تام و LDL (بد) کمتر و همچنین 28 تا 47 درصد سطوح تری گلیسیرید کبدی کمتری داشتند.

 

5. استفاده از زالزالک برای به هضم بهتر غذا

مردم برای قرن ها از زالزالک برای درمان مشکلات گوارشی، به ویژه سوء هاضمه و درد معده استفاده می کردند. زالزالک حاوی فیبر هستند که ثابت شده است با کاهش یبوست به هضم کمک می کند و به عنوان یک پری بیوتیک عمل می کند. پری بیوتیک ها غذاهایی هستند که باکتری های سالم روده را تغذیه و ترویج می کنند که برای حفظ هضم سالم حیاتی هستند.

 

خواص زالزالک در طب سنتی, فواید زالزالک برای دیابت, فواید زالزالک جنگلی

خواص ضدپیری زالزالک

 

6. زالزالک دارای خواص ضد پیری است

زالزالک ممکن است به جلوگیری از پیری زودرس پوست ناشی از تخریب کلاژن به دلیل قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید یا اشعه ماوراء بنفش کمک کند.

یک آزمایش نشان داد که مخلوطی از زالزالک و عصاره جینسنگ می تواند با مهار چین و چروک و افزایش رطوبت پوست از علائم پیری جلوگیری کند. تحقیقات نشان می دهد که این اثر ممکن است به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی زالزالک باشد. با این وجود، تحقیقات در این زمینه محدود است و مطالعات انسانی مورد نیاز است.

 

7. کاهش اضطراب با زالزالک 

دانشمندان زالزالک را به عنوان یک درمان جدید بالقوه برای اختلالات اضطرابی بررسی کرده اند.  به نظر می رسد زالزالک در مقایسه با داروهای سنتی ضد اضطراب عوارض جانبی کمی دارد . این یکی از دلایلی است که دانشمندان به تحقیق در مورد آن به عنوان یک درمان بالقوه برای اختلالات سیستم عصبی مرکزی مانند اضطراب و افسردگی ادامه می دهند.

 

8. استفاده از زالزالک برای درمان نارسایی قلبی 

میوه زالزالک به دلیل استفاده از آن در زمینه های سنتی در درمان نارسایی قلبی در کنار سایر داروهای سنتی شناخته شده است. نارسایی قلبی وضعیتی است که در آن قلب نمی تواند خون را به درستی پمپاژ کند. مطالعات متعدد نشان داده است که میوه زالزالک ممکن است اثرات مفیدی بدون عوارض جانبی شدید در افراد مبتلا به نارسایی قلبی داشته باشد.

مطالعات عمدتاً بهبود عملکرد قلب و علائم نارسایی قلبی - مانند تنگی نفس و خستگی را نشان می‌دهند. ترکیباتی به نام فلاونوئیدها در زالزالک ممکن است پشت این اثرات مفید باشد.

 

 خواص زالزالک, خواص زالزالک قرمز, خواص زالزالک وحشی

عوارض جانبی مصرف زالزالک

 

عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی مصرف زالزالک

عوارض جانبی زیادی از مصرف میوه زالزالک گزارش نشده است. به نظر می رسد مواردی که وجود دارند از خفیف تا متوسط ​​متغیر هستند. 

شایع ترین مواردی که افراد گزارش کرده اند عبارتند از: تعریق، سردرد، خواب آلودگی، تپش قلب، بثورات خفیف، بی قراری، و اثرات گوارشی.

در حالی که این رویدادها تهدید کننده زندگی نیستند، در صورت مشاهده هر یک از این علائم، حتما با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.

 

خلاصه

در درجه اول به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی، زالزالک ممکن است اثرات متعددی برای سلامتی، به ویژه برای قلب شما داشته باشد. مطالعات نشان می دهد که ممکن است فشار خون و سطح کلسترول خون را کاهش دهد و حتی ممکن است به درمان نارسایی قلبی کمک کند. علاوه بر این، ممکن است التهاب را کاهش دهد، علائم پیری پوست را کاهش دهد و به هضم غذا کمک کند.

 

با این حال، ممکن است با داروهای قلبی تداخل منفی داشته باشد. قبل از مصرف آن به عنوان مکمل حتما با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------