معبد کارناک بزرگترین عبادتگاه جهان



تالار معبد کارنک, معبد باستانی کارناک, تاریخچه معبد کارناک

معبد کارناک کجاست

 

معبد باستانی کارناک مصر

معبد کارناک بزرگترین عبادتگاه جهان است و معماری پیچیده آن هنوز هم میتواند الگویی برای معماری فعلی دنیا باشد و حتی ساخت آن با امکانات کنونی به نظر سخت و غیر ممکن میرسد.

شاید بتوان گفت معبد باستانی کارناک بزرگترین عبادتگاه دنیاست. معبد کارناک ( به انگلیسی : Karnak ) یا کارنک مجموعه ای از معابد باستانی مصر در ساحل شرقی رودخانه نیل و نزدیک به شهر قاهره است که چندین ساختمان مختلف دارد. وسعت منطقه معبد کارناک  200 هکتار است که حتی از بسیاری از شهرهای باستانی بزرگتر است. 

 

معبد کارناک بعد از مجموعه اهرام جیزه ، پربازدیدترین مکان باستانی کشور مصر بین توریست هاست. معبد کارناک 2000 سال است که زیارتگاه اصلی کشور مصر بوده است.

 

ویژگیهای معبد کارناک, معبد کارناک, معبد کارناک مصر

تاریخچه معبد کارناک

 

تاریخچه معبد کارناک

ساختن مجموعه معبد کارناک در زمان سنوسرت یکم در دوران پادشاهی میانه شروع شد و تا دوره بطلمیوسی ادامه داشت. بسیاری از ساختمان های موجود مربوط به زمان پادشاهی نوین است. 

 

نام کارناک از روستایی در نزدیکی معبد با فاصله 2.5 کیلومتری با لوکسور، گرفته شده است.

مجموعه معابد کارناک ، 4 بخش اصلی دارد که فقط بازدید از بخش مرکزی که بزرگترین بخش معبد محسوب میشود  برای عموم آزاد است. 

 

بخش مرکزی معبد کارنک که بیشترین وسعت مجموعه را به خود اختصاص داده است به مقبره خدای آمون – را که خدایی مذکر و مرتبط با تبس است، اختصاص داده شده است. محیط اطراف مقبره آمون را با لقب " مقبول ترین مکان ها یا ایپت ایسوت ( به انگلیسی : Ipet isut ) " شناخته میشود.

 

قسمت جنوبی بخش مرکزی به همسر او ، الهه موت ، اختصاص داده شده است. 

قسمت شمالی به خدای جنگ طلبی به نام ، مونتو ، نسبت داده میشود. 

 

بخش شرقی به " آتن " یا صفحه خورشید اختصاص داده شده که معروف به معبد آمنحوتب چهارم است ولی به صورت عمدی در دوران باستان تخریب شده است.

 

ویژگیهای معبد کارناک, معبد کارناک, معبد کارناک مصر

معبد کارناک

 

ساخت مجموعه معابد کارناک در 4000 سال پیش شروع شده و تا 2000 سال بعد که رومیان کنترل مصر را در دست گرفتند، ادامه داشته است. در طول 13 قرن  ، 30 فرعون به گسترش و بازسازی این معبد پرداخته اند و شاید بزرگترین تفاوت این اثر باستانی با سایر آثار باستانی طول زمان چندین قرنی ساخت و ساز معبد باشد.

 

هر کدام از حاکمان مصر که به ساخت معابد کارناک ادامه میداده ، اثر و امضای خود را در این مجموعه بر جای گذاشته است.

مجموعه مجسمه خدایانی که در این معابد قرار گرفته اند مربوط به برخی خدایان اولیه تا خدایانی است که در دوره های جدید تمدن مصری پرستیده میشده اند. 

 

معبد کارناک کجاست, معبد کرنک, عکس های شگفت انگیز از معبد کرنک

مجسمه های معبد کارناک

 

مدل دیجیتالی معبد کارناک

یک پروژه دیجیتالی به نام UCLA تغییراتی که در طول سالیان در معبد کارناک اجرا شده را به صورت دیجیتال بازسازی و مدل سازی کرده است که میتوانید با استفاده از آن تخریب ها ، ساخت و ساز ها و اصلاحاتی که در طول هزاران سال در این معبد انجام شده را مشاهده نمایید.

 

با توجه به این که امروزه قسمت های محدودی از معبد باقی مانده است ، این بازسازی دیجیتالی بیشتر بر اساس فرضیات انجام گرفته است.

 

معبد کارناک کجاست, معبد کرنک, عکس های شگفت انگیز از معبد کرنک

ویژگیهای معبد کارناک

 

شگفتی ها و ویژگی های معبد کارناک

کاشی کاری ها و دیوارهای محوطه بزرگ مرکزی معبد کارنک با رنگ سفید و نقوش برجسته و کتیبه هایی به درخشانی جواهرات ، منقوش شده اند که باعث زیبایی و شکوه دو چندان این معبد شده اند.

 

حاکمان مصر برای دروازه های ورودی معبد کارناک 10 ستون ساخته اند که به وسیله دیوارهایی عظیم به هم متصل شده بودند. هر حاکم روی دیواری که در زمان حکومتش ساخته شده صحنه هایی مخصوص به خود را ترسیم نموده است. تصور میشود که اغلب این دیوارها با پرچم های بزرگ آویزان به صورت بنرهای رنگی تزئین میشده اند.

 

ستون های معبد کارناک در دو جهت ادامه پید میکنند. یک ردیف 6 ستونه که به سمت غرب و رودخانه نیل و به مجموعه مجسمه هایی از جمله ابوالهول میرسد و ردیف دیگر 4 ستونی است که در بخش جنوبی قرار گرفته اند و به مسیر برگزاری مراسمات منتهی میشوند.

 

دیوارها و ستون های معبد با تصاویر برجسته از نبردها ، خدایان و وقایع نگاری دوران هر فرعون پوشیده شده است. 

 

هزاران مجسمه متنوع در این مجموعه دیده میشود.

 

ویژگیهای معبد کارناک, معبد کارناک, معبد کارناک مصر

معماری پیچیده معبد کارناک

 

معماری پیچیده معبد کارنک

معبد آمون بزرگترین بنای این مجموعه است که 60 هکتار وسعت دارد و باستان شناسان این مجموعه عظیم را به عنوان موزه ای در فضای باز ، یاد میکنند. پیچیدگی و مکانیزم استفاده شده برای معماری این بنا در هزاران سال پیش هنوز هم میتواند الگویی به برای معماری عصر حاضر ، به حساب آید و هنوز هم میتواند بسیاری از شگفتی های دنیای مدرن را تحت الشعاع قرار بدهد به طوری که گفته میشود ساخت این معبد با تکنولوژی های فعلی سخت و بدور از ذهن است.

 

تاریخچه معبد کارناک, معبد آمنحوتب, ویژگیهای معبد کارناک

بزرگترین تالار معبد کارناک

 

تالار هیپوستل بزرگترین تالار معبد کارنک

تالار هیپوستل مساحتی بیشتر از 5000 متر مربع دارد که با 134 ستون خیلی بزرگ در 16 ردیف احاطه شده است. این تالار نه تنها عجیب ترین و بزرگ ترین بنای معابد کارنک است بلکه جزو عجایب معماری جهان شناخته میشود. 122 عدد از ستون ها دارای ارتفاع 10 متر و 12 ستون دارای ارتفاع 21متر و با قطر بیش از 3 متر هستند.

این تالار بزرگترین تالار مذهبی در میان تمام مکان های مذهبی جهان است. 

وزن وسب های سقف این ستونها 70 تن ، تخمین زده میشود.

 

گردآوری : بخش گردشگری بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------