تاریخچه و عکس های موزه تاریخ طبیعی اصفهان
- مجموعه: مكانهاي تاريخي ايران
آشنایی با موزه تاریخ طبیعی اصفهان
موزه تاریخ طبیعی اصفهان ( به انگلیسی : Isfahan museum of natural history ) در یک بنای مربوط به سده پانزدهم میلادی و نهم خورشیدی متعلق به دوران تیموریان قرار گرفته است.
این بنا در نزدیکی میدان نقش جهان، خیابان سپه اصفهان ، چهارراه استانداری قرار گرفته است و در تاریخ 1 دی 1348 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و امروزه یکی از پربازدید ترین جاذبه های اصفهان به شمار میرود.
در سفر به اصفهان میتوانید به این موزه تاریخ طبیعی سری بزنید و از گونه های متنوع گیاهی و جانوری دیدن کنید و با ترایخ طبیعت و جهان آفرینش آشنا شوید.
هر کدام از سالن های موزه دریچه ای رو به دنیای شگفت انگیز جهان آفرینش است که میتواند برایتان جذاب باشد.
این بنا دارای چند تالار بزرگ و یک ایوان است که با تزئینات گچبری و مقرنس تزئین شده است. هنگام ورود به موزه با تعدادی دایناسورهای پلاستیکی روبروی بنا مواجه میشود که البته با نوع معماری تناسب چندانی ندارند.
موزه هنرهای معاصر و عمارت چهل ستون در نزدیکی موزه تاریخ طبیعی قرار گرفته اند که میتوانید زمانی را برای بازدید از آن ها اختصاص دهید.
تاریخچه موزه تاریخ طبیعی اصفهان
این موزه در 15 اسفند 1367 در تالار تیموری، یکی از بناهای عصر تیموریان افتتاح شده و هدف اصلی آن بالا بردن اطلاعات عمومی مردم درباره عظمت جهان آفرینش ، حیات وحش و حفظ میراث طبیعی ارزنده کشور از تخریب ، جبران کمبود وسایل آموزشی ، ایجاد محیطی سالم برای تفریح ، فراهم کردن امکان تحقیق در زمینه علوم طبیعی و کمک به افزایش جذب توریست به شهر اصفهان است.
تمام اثرهای به نمایش گذاشته شده در این موزه توسط دکتر جعفریان ، استاد دانشگاه اصفهان در طول 37 سال و با سرمایه شخصی ایشان از نقاط مختلف ایران و جهان گردآوری شده است.
بخش های مختلف موزه تاریخ طبیعی اصفهان
مهم ترین اشیای موزه شامل فسیل های دوره های گذشته ایران ، صدف های اقیانوس اطلس و اقیانوس کبیر و اسفنجهای نواحی اطراف استرالیا است.
موزه تاریخ طبیعی اصفهان 7 سالن مجزا دارد که میتوانید ساعت ها وقت در هر کدام از سالن ها صرف کنید و اطلاعات مفیدی از تاریخ طبیعیت ایران و جهان کسب کنید.
سالن راهنمای موزه
سالن جانوران بی مهره که شامل انواع اسفنج ها ، تک سلولی ها ، مرجان ها ، نرم تنان ، خارپوستان ، حشرات ، بندپایان و صدف های کمیاب است که اغلب متعلق به اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس هستند.
سالن جانوران مهره دار که بزرگترین سالن موزه است و شامل انواع دوزیستان ، ماهیان ، پرندگان ، خزندگان و پستانداران تاکسیدرمی است.
سالن گیاه شناسی که دارای انواع گیاهان بی گل و گلدار ، گیاهان دارویی و صنعتی و تنه درختان متعلق به جنگل های 180 میلیون سال پیش ایران است.
سالن زمین شناسی دارای انواع کانی ها، کریستال ها ، سنگهای رسوبی و معدنی است.
سالن جغرافیای طبیعی و نقشه ها که شامل انواع نقشه های زمین شناسی ، گیاه شناسی و جانور شناسی ایران است.
سالن دیدنی های جهان خلقت و کمک آموزشی که دارای اسلاید و عکسهای آموزشی است. سالن کمک آموزشی دارای تابلوهای آموزشی علوم طبیعی و مولاژهای انسان شناسی و جانور شناسی ، وسایل آموزشی زمین شناسی و زیست شناسی ، جنین های عجیب الخلقه، مراحل تشکیل فسیل مهره داران و بی مهرگان ، نمونه های انسان شناسی، طرز تهیه نقشه های برجسته و قالب یری ، مراحل مختلف رشد جنین انسان به شکل مولاژ طبیعی است که برای دانش اموزان و دانشجویان رشته های مختلف گردآوری شده است.
گردآوری : بخش گردشگری بیتوته