مشهورترین مساجد دنیا + تصاویر
- مجموعه: مکانهای زيارتي ايران و جهان
مهمترین مساجد مسلمانان جهان
مسجد شاه فیصل:
مسجد شاه فیصل در اسلام آباد پاکستان یکی از بزرگترین و مشهورترین مساجد دنیاست. مسجد شاه فیصل در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع ساخته شده و گنجایشی معادل سیصد هزار نمازگزار دارد.
مسجد جامع کتیبه در مغرب:
مسجد کُتبیه، نماد ویژهای از شهر مراکش و بلندترین مسجد آن به حساب میآید. منار زیبای آن در قرن ۱۲ و در زمان حکومت خلیفه «یعقوب المنصور» به اتمام رسید. علت اینکه این مسجد الکتبیه خوانده میشود این است که اعراب معتقد است که اسم این مسجد از کلمه کتبیین گرفته شده که عبارت است از اسم یک بازار فروش کتاب در قدیم که معتقدند این بازار نزدیک یا در کنار مسجد بودهاست. این مسجد دارای بعدهای استثنایی میباشد منجمله مساحت این ساختمان برابر با ۵۳۰۰ متر مربع میباشد که شامل ۱۷ قسمت یا بخش و۱۱ گنبد نقاشی شده میباشد.
مسجد بنی امیه در سوریه:
مسجد جامع اموی مهمترین مسجد سوریه است که در بخش قدیمی شهر دمشق واقع شدهاست. مسجد جامع اموی توسط ولید بن عبدالملک، ششمین خلیفه امویان بر بنای کلیسایی که در آن تربت یحیی، بهخاک سپرده شدهبود، ساخته شد. این مسجد یادآور بسیاری از حوادث تاریخی است.
مسجدالحرام:
مسجدالحرام یا مسجد اعظم، بزرگترین مسجد جهان اسلام و قبلهگاه مسلمانان است. مسجدالحرام در شهر مکه در کشور عربستان سعودی قرار دارد. اشیا، بناها و اماکن مقدسی همچون حجر الاسود، ملتزم، مستجار، حطیم و حجر اسماعیل در این مسجد جای گرفتهاند. مسجدالحرام گنجایش 3 میلیون نفر نمازگزار دارد.
مسجد جامع الأزهر:
مسجد جامع الازهر در سال 972 ساخته شد و از مهمترین مسجدهای مصر و مشهورترین مسجدهای جهان اسلام است که بیش از هزار سال که دارای دو کاربری مسجد و مدرسه است.
مسجد سلطان احمد:
مسجد سلطان احمد مسجدی است که در شهر استانبول واقع شدهاست. یکی از زیباترین شاهکارهای معماری اسلامی است که به علت وجود کاشیهای آبی رنگ در طراحی داخلی به «مسجد آبی» نیز شهرت دارد. این مسجد طی سالهای ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۹ به دستور سلطان احمد اول بنا شد و به همین دلیل پس از مرگ وی مسجد را مسجد سلطان احمد نامیدند.
مسجد نبوی:
مسجد النبی یا مسجد نبوی یا مسجد پیغمبر، یکی از سه مسجد مهم مسلمانان در کنار مسجدالحرام و مسجدالاقصی است. همچنین چون آرامگاه پیامبر اسلام در آن واقع شدهاست به حرم محمد یا حرم نبوی نیز مشهور است و از زیارتگاههای مهم مسلمانان بهشمار میرود. مسجد نبوی که بیش از یک میلیون نفر گنجایش دارد.
مسجد عبودیه:
مسجد عبودیه بین سالهای 1913 تا 1917 میلادی ساخته و طی این سالها بارها مرمت شده است. معماری بیرونی مسجد عبودیه بیشتر شبیه به سبک معماری مسجدهای هندوستانی است اما وقتی داخل آن میشوید تلفیقی زیبا و شکوهمند از معماری اصیل و سنتی اسلامی آمیخته با ذوق و سلیقه ایرانی را میتوان به وضوح دید.
مسجد گنبد خضرا:
گنبد خضرا (عربی: القبه الخضراء) یا گنبد فیحا گنبدی است که بر روی ضریح پیامبر اسلام بنا شده است. این گنبد در زمان قدیم به گنبد آبی و سفید نیز مشهور بوده است. مسجد گنبد خضرا در شمال مسجد الاقصی که طی سال های 688 تا 692 قمری ساخته شد.
مسجد شیخ زاید:
مسجد شیخ زاید (نام کامل عربی: مسجد الشیخ زاید بن سلطان آل نهیان) مسجدی در شهر ابوظبی، کشور امارات است. این مسجد بعد از مسجد الحرام و مسجد النبی و مسجدالاقصی چهارمین مسجد بزرگ جهان است و یکی از نقاط دیدنی امارات متحده عربی بهشمار میآید. مسجد شیخ زاید 41222 متر مربع مساحت و ظرفیت 40 هزار نمازگزار را دارد.
مسجد شیخ لطف الله:
مسجد شیخ لطفالله (ساخته شده در ۱۶۰۲ - ۱۶۱۹ میلادی) یکی از مسجدهای تاریخی و شناخته شده شهر اصفهان، در ضلع شرقی میدان نقش جهان، اصفهان است. این مسجد شاهکاری از معماری و کاشیکاری قرن یازدهم هجری است که توسط استاد محمدرضا اصفهانی از معماران نامدار آن دوره ساخته شدهاست.
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته