مسجد شیخ زاید در امارات یکی از زیباترین مساجد جهان(+تصاویر)
- مجموعه: مکانهای زيارتي ايران و جهان
مسجد شیخ زاید در امارات
مسجد شیخ زاید در امارات یکی از زیباترین مساجد جهان(+تصاویر)
از زیباترین مساجد امارات میتوان به مسجد شیخ زاید، مسجد الرحیم، مسجد النور، مسجد السلام و مسجد عمر ابن خطاب فاروق اشاره کرد. در این مطلب با مسجد شیخ زائد آشنا می شویم با بیتوته همراه باشید.
مسجد شیخ زاید (نام کامل عربی: مسجد الشیخ زاید بن سلطان آل نهیان) مسجدی در شهر ابوظبی، کشور امارات است. مسجد شیخ زاید بعد از مسجد الحرام و مسجد النبی سومین مسجد بزرگ جهان است و یکی از نقاط دیدنی امارات متحده عربی به شمار میآید.
نام این مسجد از شیخ زاید بن سلطان آل نهیان گرفته شدهاست که بنیانگذار و نخستین رئیس کشور امارات بوده و در همین مسجد دفن شدهاست. او در ۲۰ رمضان ۱۴۲۵ ه.ق (۴ نوامبر ۲۰۰۴ میلادی) درگذشت و قبر وی در سمت شمال مسجد واقع شدهاست مسجد شیخ زاید به طور رسمی در ماه رمضان در سال ۲۰۰۷ میلادی گشوده شد.
مسجد شیخ زاید در شهر ابوظبی در کشور امارات قرار دارد
محل مسجد شیخ زاید
مسجد شیخ زاید یکی از دیدنی های ابوظبی است که در منطقهای بزرگ میان دو پل «مصفح» و «مقطع» در مدخل جزیرهٔ أبوظبی قرار دارد. اگرچه ورود به مسجد برای نامسلمانان در امارات ممنوع است ولی این مسجد برای امکان بازدید گردشگران یک استثنا است.
روزانه دهها زن غربی از مسجد شیخ زاید آل نهیان ابوظبی بازدید میکنند که با توجه به اینکه مسجد شیخ زاید به روی غیرمسلمانان باز است، آنها هم به احترام مکان معنوی مسلمانان با پوششهای اسلامی یعنی یک عبای بلند مشکی و پوشش سر وارد این مسجد میشوند.
مسجد شیخ زاید به طور رسمی در ماه رمضان در سال ۲۰۰۷ میلادی گشوده شد
مسجد شیخ زاید بعد از مسجد الحرام و مسجد النبی سومین مسجد بزرگ جهان است
هزینهٔ و مساحت مسجد شیخ زاید
هزینهٔ ساخت مسجد شیخ زاید (دو میلیارد و ۱۶۷) میلیون درهم امارتی بودهاست. اولین نماز در مسجد شیخ زاید نماز عید قربان (عید الأضحی)، سال ۱۴۲۸ هجری قمری برابر با ماه دسامبر ۲۰۰۷ میلادی برگزار شد که هنوز ساخت بناء مسجد بطور کامل پایان نیافته بود. مساحت اجمالی مسجد شیخ زاید (۴۱,۲۲۲) متر مربع است،به غیر از دریاچههای اطراف خارجی مسجد.
مساحت مسجد شیخ زاید (۴۱,۲۲۲) متر مربع است
مسجد شیخ زاید، سومین مسجد جهان از نظر مساحت، و دهمین مسجد جهان از لحاظ حجم و بزرگی است. در سال ۱۹۹۶ میلادی، بفرمان شیخ زاید بن سلطان آل نهیان حاکم وقت امارت ابوظبی دستور بنا این مسجد صادر شد. مسجد شیخ زاید روی تپه ای به ارتفاع ۹ متر از سطح زمین بنا شدهاست.
قبهها و منارههای مسجد شیخ زاید
طبق بررسیهای صورت گرفته از سوی سازمان کنفرانس اسلامی (منظمهٔ مؤتمر اسلامی)، قبه اصلی مسجد شیخ زاید، بزرگترین و نخستین قبه درجهان است که ارتفاع آن (۸۳) متر، قطر داخلی آن (۸ر۳۲) متر میباشد.
ظرفیت مسجد شیخ زاید ۴۰۹۶۰ هزار نفر میباشد
تعداد گنبدهای مسجد شیخ زاید ۵۷ عدد میباشد که به اندازه های مختلف ساخته شده و بر سر رواقهای خارجی، و مداخل اصلی و جانبی قرار دارند. گنبد اصلی مسجد شیخ زاید در ابوظبی، یکی از بزرگترین گنبدهای موجود در جهان شناخته شد.
مسجد شیخ زاید یکی از دیدنی های امارت
مسجد شیخ زاید یکی از زیباترین و بزرگترین مساجد جهان
ظرفیت مسجد شیخ زاید ۴۰۹۶۰ هزار نفر نمازگزار میباشد.همچنین یکی از جاذبهای مسجد شیخ زاید وجود چهار مناره است که أرتفاع هر مناره (106 ) متر است، و در چهار رکن از صحن خارجی مسجد قرار دارد و بر زیبایی مسجد افزودهاست.
فرش مسجد شیخ زیاد توسط هنرمندان ایرانی بافته شده است که ۷۱۱۹ متر مربع مساحت دارد
در مسجد شیخ زاید در امارات می توانید بزرگترین فرش را مشاهده کنید که به طور مخصوص به این مکان اختصاص دارد. این فرش دست باف است و هنرمند بزرگ ایرانی به نام خالقی مسئول این فرش بوده و با همکاری ۱۲۰۰ بافنده بافته شده است این فرش که بیش تر از هفت هزار متر مربع اندازه و مساحت دارد وزنی بالغ بر ۴۷ تن دارد که معروف ترین دیدنی در این مکان محسوب می شود.
منبع : fa.wikipedia.org