با مسجد سلیمیه، یکی از زیباترین مساجد جهان آشنا شوید! (+تصاویر)
- مجموعه: مکانهای زيارتي ايران و جهان
مسجد سلیمیه
مسجد سلیمیه، یکی از زیباترین مساجد جهان
مسجد سلیمیه - ادیرنه ترکیه
مسجد «سلیمیه» نمونه عالی از معماری اسلامی و یکی از جاذبههای گردشگری ترکیه است. این بنا در قرن شانزدهم ساخته شد و یکی از مساجد معروف دوره عثمانی است. طراحی ساده، المانهای اسلامی و سبک معماری کمنظیر مسجد سلیمیه موجب شده پس از قرنها هنوز مورد ستایش بینندگان قرار گیرد.
مسجد سلیمیه در شهر ادیرنه ترکیه قرار دارد
مسجد سلیمیه یکی از مساجد معروف دوره عثمانی است
مسجد سلیمیه در قرن شانزدهم ساخته شد
معمار مسجد سلیمیه، معمار سنان، معمار رسمی دربار پادشاهان عثمانی بودهاست. این مجموعه در دوره سلطنت سلطان سلیم دوم عثمانی ساخته شدهاست. آغاز ساخت مسجد سلیمیه طبق کتیبهای که در این مجموعه موجود است به سال ۹۷۶ هجری قمری (۱۵۶۸ میلادی) برمیگردد و طبق پیشبینیها قرار بود ساخت این مسجد در روز ششم آذر سال ۹۵۳ خورشیدی به اتمام برسد اما در تاریخ ۲۳ اسفند سال ۹۵۳ به افتتاح رسیدهاست.
مسجد سلیمیه در زمینی به مساحت ۲۴۷۵ متر مربع بنا شده است
مسجد سلیمیه، یکی از زیباترین مساجد جهان
ویژگیهای مسجد سلیمیه
مسجد سلیمیه در زمینی به مساحت ۲۴۷۵ متر مربع بنا شده و زیربنای مسجد نیز ۱۶۲۰ متر مربع است. مساحت کل این مجموعه ۲۲ هزار و ۲۰۲ متر مربع است. ارتفاع گنبد مسجد سلیمیه ۴۳،۲۸ متر و قطر دهانه آن ۳۱،۳۰ متر است. گنبد روی یک پایه هشت ضلعی بنا شدهاست. چهار گنبدک در گوشهها و یک نیمگنبد در محراب در مقاومسازی گنبد اصلی بنا نقش دارند.
نمای داخلی مسجد سلیمیه
نمای داخلی مسجد سلیمیه
گبند مسجد سلیمیه ۳۲ پنجره کوچک داشته و در بخشهای زیرین گنبد نیز ۶ ردیف پنجره وظیفه تأمین روشنایی این مسجد را برعهده دارند. مسجد سلیمیه چهار مناره دارد و هر مناره دارای سه شرفه ۳۸۰ سانتیمتری دارد. ارتفاع منارهها ۷۰،۸۹ متر است. این مسجد از لحاظ هنر مرمرتراشی، کاشیکاری و خوشنویسی نیز حائز اهمیت است. کاشیهای مسجد ساخت ایزنیک ترکیه است. بخشی از کاشیهای این مسجد در زمان جنگهای عثمانی با روسیه در سالهای ۱۸۸۷-۱۸۸۸ از طرف میخائیل اسکوبلف ژنرال روسی به مسکو منتقل گردید. مسجد سلیمیه در تاریخ ۲۸ ژوئن سال ۲۰۱۱ در جلسه کمیته میراث جهانی یونسکو در پاریس وارد لیست میراث جهانی گردید.
گردآوری : بخش گردشگری بیتوته
منابع :
fa.wikipedia.org
tabnak.ir