از روستای زیبای کندوان دیدن کنید!



کندوان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سهند بخش مرکزی شهرستان اسکو واقع شده‌است. این روستا دارای جاذبه‌های گردشگری فراوانی‌است که شکل خانه‌های آن که به‌مانند کندوی عسل در دل کوه کنده شده‌اند است.

امکانات روستای کندوان,روستای کندوان  کندوان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی

 

آنچه روستای کندوان را بر سر زبان ها انداخته است ویژگی های فرهنگی و بومی آن است اما نمی شود به سادگی از معماری عجیب و شگفت انگیز آن گذشت. روستای کندوان به دلیل ویژگی های زیادش شهرت جهانی دارد و توریست های خارجی فراوانی را به خود جلب کرده است اما هنوز خیلی از مردم ایران و بومی های منطقه پا به خاک این خطه شهید پرور و غرور انگیز نگذاشته اند. ساختار زیبا و معماری منحصر به فرد این روستا باعث شده است تا روستای کندوان درفهرست آثار قابل ثبت در میراث جهانی یونسکو قرار بگیرد هر چند هنوز این اتفاق رخ نداده است  و تاکنون تلاشی برای ثبت نهایی آن انجام نشده است. 

امکانات روستای کندوان,روستای کندوان

خانه‌های روستای کندوان  مانند کندوی عسل در دل کوه کنده شده‌اند


معماری روستای کندوان
 معماری بومی روستای کندوان معماری صخره‌ای می‌باشد، این روستا به سبب ویژگی معماری صخره‌ای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. کندوان یکی از سه روستای صخره‌ای جهان است که این موجب جذابیت بی‌نظیر آن شده است. معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثناء در دنیا به حساب می‌آید. چرا که دیگر در کاپادوکیه ترکیه و داکوتا آمریکا (هر دو دارای معماری صخره‌ای هستند) کسی زندگی نمی‌کند.

در حقیقت آنچه به کندوان هویت باستانی و تاریخی داده است، وجود ۱۱۷ خانواده و منزل مسکونی درون توده‌های مخروطی و هرمی شکل صخره‌هاست. می‌توان گفت وجه تسمیه کندوان به خاطر خانه‌های کندویی شکلی است که در دل این صخره‌های مخروطی قرار گرفته‌اند. 

کندوان,روستای کندوان

معماری بومی روستای کندوان معماری صخره‌ای می‌باشد

 
پیشنیه روستای کندوان
به گفته باستان شناسان قدمت این روستا به 3000 سال پیش می رسد. مردمان آن سنگهای را کنده ودر دل کوه زندگی را بنا نهادند.دامداری و کشاورزی و باغداری عمده فعالیت مردمان این روستاست،لوله کشی آب و برق در دل این سنگ ها همزیستی مسالمت آمیز بشر با محیط زیست را نشان میدهد . کندوان نمونه زیبای استفاده از طبیعت در زندگی انسان است.


در مورد تاریخچه کندوان این چنین نقل شده است که نخستین کسانی که به کندوان پا گذاشته اند، ساکنان روستایی به نام حیله ور بودند که در دو کیلومتری غرب کندوان قرار داشت و در قرن هفتم هجری برای در امان ماندن از حمله مغول‌ها به دشتی در مقابل کندوان فعلی مهاجرت کرده‌اند و در طول مدت زمانی به تدریج درون کران‌ها را حفاری کرده و پناهگاهی امن برای خود ساخته‌اند که از آن زمان تاکنون فرزندان آنها نسل به نسل در همان خانه‌های سنگی سکونت دارند.  

کندوان,روستای کندوان

وجه تسمیه کندوان به خاطر خانه‌های کندویی است که در دل صخره‌های مخروطی قرار گرفته‌اند

 
شاید برایتان جالب باشد که اکنون تمام خانه های این روستا سند دارد و حالا هر شخصی که بخواهد صاحب خانه ای شود باید مجوزهای آن را دریافت کند. نکته جالب دیگری که در مورد این روستا شنیده می شود شرط ازدواج است که هر پسری که قصد ازدواج داشته است باید خانه ای را حفر می کرده است تا بتواند در روستا ساکن شود.

 

حمام روستا و دو مسجد قدیمی آن همانند خانه های روستا در دل سنگهای کوهستان کنده کاری شده اند. مجوعه بسیار جالب تاریخی و دیدنی هیله ور نیز در نزدیکی روستا قرار دارد و ظاهرا اقامتگاه اولیه مردم روستا کندوان بوده است.

 

آب معدنی روستای کندوان شهرت ملی دارد .ییلاقات ارشد چمن از تفرجگاه های ممتاز دامنه های سهند است که در انتهای دره زیبای کندوان و در بالا دست رودخانه کندوان قرار دارد . رمه گردانی و عروسی سنتی از مراسم ویژه این روستا است . دیدار از این روستا تجربه ای فراموش نشدنی است. روستا ی کندوان به امکانات اقامتی و پذیرایی برای گردشگران تجهیز شده و مردمی مهمان نواز دارد.   

کندوان,روستای کندوان

به گفته باستان شناسان قدمت روستای کندوان به 3000 سال پیش می رسد

 

چگونه به روستای کندوان برویم ؟
روستای کندوان مسیر مناسبی برای رفتن دارد. اگر وسیله شخصی دارید توصیه می کنیم آن را برای رفتن به تبریز و روستای کندوان انتخاب کنید چرا که مسیر آذربایجان شرقی از زیبایی های خاصی برخوردار است و قطعا مسیر رسیدن به روستای کندوان خود از جذابیت های سفر به شمار می رود. از تبریز هم برای رسیدن به کندوان، باید به سمت جنوب غرب ، 54 کیلومتر برانید و پس از گذر از شهر سهند و اسکو به روستای کندوان برسید.

اگر طالب سفر با اتوبوس ، قطار یا هواپیما هستید می توانید به راحتی بار سفر به این روستا را ببندید  زیرا در روزهای مختلف هفته امکان سفر با وسایل نقلیه عمومی وجود دارد. تنها تفاوت در این است که باید به ابتدا به شهر تبریز بروید و سپس به روستای کندوان برسید.

 

گردآوری:بخش گردشگری بیتوته

 

منابع:
wikipedia.org
tebyan.net
kziran.com

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های گردشگری(مكانهاي تاريخي، تفریحی، زيارتي، دانستنی های سفر، عجایب گردشگری و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------