پل طبیعت از مکان های دیدنی تهران



 

پل طبیعت تهران, تصاویر پل طبیعت, درباره ی پل طبیعت

پل طبیعت در شب

 

پل طبیعت در تهران در بزرگراه مدرس، دو پارک طالقانی و پارک آب و آتش را به هم متصل کرده است. این پارک برای عبور و مرور عابران پیاده و محلی برای تفریح و استراحتگاهی برای مردم است. پل طبیعت از 3 طبقه ساخته شده است.

پل طبیعت از جاذبه های گردشگری تهران

 

مکان  پل طبیعت : تهران بزرگراه مدرس

طراح پل طبیعت : لیلا عراقیان

طراحی و ساخت پل طبیعت : شرکت معماری کششی دیبا

شروع ساخت و ساز پل طبیعت : سال 2010

پایان ساخت پل طبیعت : سال 2014

 

پل طبیعت بزرگترین پل عابر پیاده در تهران، ایران است. پل طبیعت، به طول 270 متری (890 فوت) با عبور از بزرگراه مدرس، یکی از بزرگراه های اصلی شمال تهران، دو پارک طالقانی را به پارک آب و آتش متصل می کند.

 

این پل توسط معماری کششی دیبا ( لیلا عراقیان و علیرضا بهزادی) طراحی شده است. برنده ی چندین جایزه از یک مسابقه جهانی معماری شده اند. این پل در سال 2016، طبق نظر هیئت داوران به دلیل رویکرد مثال زدنی خود به یک پروژه زیرساختی، "یک نفس تازه" برنده جایزه معماری آقاخان شد.

 

تاریخچه ی پل طبیعت

پل طبیعت به عنوان بخشی از یک مسابقه محلی برای طراحی یک پل برای اتصال دو پارک در شمال تهران که توسط یک بزرگراه از یکدیگر جدا شده بودند، توسط لیلا عراقیان طراحی شد. در طراحی پل، روندی که در کل 4 سال به طول انجامید، عراقیان می خواست که "مکانی برای ماندن و تأمل مردم باشد، نه اینکه به سادگی از روی آن عبور کنند." روی این پل، نیمکت و صندلی قرار گرفته است.

 

ساخت این پل در سال 2010، استفاده از 2000 تن فولاد و 10000 متر مکعب بتن استفاده شده است و در اکتبر 2014 به پایان رسید. ساخت پل روی یک بزرگراه بزرگ به عنوان یک چالش بزرگ با سکوها توصیف شد. 

 

با سیستم عامل و تونل های موقتی ساخته شده اند تا اطمینان حاصل کنند که چیزی به جاده زیر نمی افتد. 

 

امکانات پل طبیعت, خصوصیات پل طبیعت, منظره هایی از پل طبیعت

تصویر هوایی از پل طبیعت

 

معماری پل طبیعت

سه ستون درخت شکل از دو سطح عرشه محافظت می کند که سطح پایین را پوشانده و برای استفاده در تمام فصول مناسب می کند. سطح سوم جایی است که شاخه های ستون با پایه ها روبرو می شود. ساختار پیچیده فولادی دارای یک پایه ی سه بعدی پویا است و سطح آن با عرض متفاوتی به صورت خمیده است.عناصر سازه ای پل از نظم هندسی نهان چرخانده و در هر سه بعد تکرار می شوند.

 

رستوران ها در دو انتهای پل با مکان هایی برای نشیمن و کیوسک، به مشتریان خدمات می دهند. بعضی از مناطق این پل، باز است تا درختان بتوانند رشد کنند و این پل دارای فضای سبز برای تشویق بازدیدکنندگان باشد. این پل مناطق دیدنی را برای مناظر فراهم می کند بدون اینکه جلوی کوه های البرز را بگیرد و یک اثر کوچکی است که با محیط اطراف خود، به زیبایی ترکیب می شود.

 

پیچ و خم ها و قوس های موجود در پل طبیعت مانع از دیدن انتهای آن می شود و همین موضوع به جذابیت پل افزوده است.

 

هر دو پارک که پل به هم متصل می شود مسیرهای مختلفی دارد که بازدیدکنندگان را به سمت پل هدایت می کند.

 

محل تجمع روی پل طبیعت

این پل نه تنها دو پارک را متصل کرده است، بلکه آن را به یک مکان تجمع دوست داشتنی برای افراد قرار داده است. و رستوران های آن، اقدامی برای ماندن مردم در آن محل هست.

 

برخی راه رفتن بر روی پل را اینگونه توصیف کرده اند که احساس می کنید از میان جنگل و مکانی با انرژی مثبت عبور می کنید که در صورت خوب نبودن حال تان، با قدم زدن روی پل، حس زنده بودن به شما دست می دهد. چهار میلیون نفر در سال اول افتتاح پل، از آن بازدید کردند.

 

طبقه اول پل طبیعت: در طبقه اول پل طبیعت، فضاهایی برای شکم گردی در نظر گرفته شده است تا در کنار گشت و گذار خود بتوانید از طعم لذیذ غذاهای ایرانی و فرنگی در محیط سرسبز و نمای دیدنی این منطقه لذت ببرید. فودکورت پل طبیعت در ضلع شرقی پل قرار دارد و شامل چندین کافی شاپ، رستوران ایرانی و فست فود می شود که برای حدود 300 نفر ظرفیت دارد. مساحت این طبقه حدود 1450 متر مربع است و دیوارهای آن با شیشه پوشانده شده اند.

 

طبقه دوم پل طبیعت: مساخت این طبقه پل طبیعت به حدود 2870 متر مربع می رسد، فضای دنجی دارد و به لطف نیمکت هایی که در بخش های مختلف آن گذاشته شده است، می توانید قدری خستگی در کنید و از آرامش و این همه زیبایی نهایت استفاده را ببرید.

 

طبقه سوم پل طبیعت: اگر به طبقه سوم پل طبیعت بروید که 571 متر مربع مساحت دارد، چشم انداز فوق العاده‌ تهران به خصوص هنگام غروب خورشید هوش از سرتان می برد. این طبقه بهترین جای پل برای برای پیاده روی و قدم زدن است؛ مخصوصا که دو سکوی تماشا در بخش شمالی و جنوبی آن وجود دارد که می توانید هم به تماشای مناظر اطراف مشغول شوید و هم عکس های درجه یک بگیرید.

 

پل طبیعت تهران, پل طبیعت کجاست, ویژگی های پل طبیعت

طراحی و ساخت پل طبیعت

 

شرح پروژه ی پل طبیعت

پل عابر پیاده Tabiat در امتداد یک بزرگراه شلوغ برای اتصال دو پارک در یک شهر با بافت شهری بسیار متراکم و معماری عمدتاً سودمند است. این پل که بیش از یک نقطه اتصال بین دو منطقه سبز گسسته است، یک مکان تجمع محبوب برای مردم تهران است و مکان های نشیمن متعددی را در سه سطح آن ارائه می دهد و در هر دو رستوران وجود دارد. مانند بسیاری از این فضاهای سبز در مناطق شهری، این شهر به عنوان مکانی برای هویت شهر و ساکنان آن عمل کرده است.

 

ستون هایی به شکل درخت که از پل عابر پیاده Tabiat پشتیبانی می کنند فرم های موجود در پارک های مجاور را تکرار می کنند. مکانهای آنها نیز به دقت انتخاب شده تا نیاز به ریزش درختان به حداقل برسد. و در جایی که این پل با پارک آب و آتش روبرو می شود، سازه در سه مکان باز می ماند تا درختان بتوانند از طریق آن رشد کنند و ایجاد یک فضای سبز مداوم را ایجاد کنند.

 

استناد هیئت منصفه در مورد پل طبیعت

"پل عابر پیاده Tabiat یک نفس تازه در منطقه ای است که در غیر این صورت سخت و بسیار ناخوشایند ساخته شده است. چالش اتصال دو پارک جدا شده توسط یک بزرگراه با رویکردی روبرو می شود که در متن یک پروژه زیرساختی مثال زدنی است، نه فقط در تهران بلکه شاید در هر نقطه از جهان."

 

"تفسیر مجدد آشکار خلاصه اصلی، که خواستار ارتباط مستقیم دو پارک بود،" پل "را به" مقصد "تبدیل کرده است. با دعوت از مردم برای جمع شدن، تعامل و لذت بردن از منظره و چشم انداز در هر جهت، این پل به یک تفرجگاه و یکی از موفق ترین فضاهای عمومی در تهران مدرن تبدیل شده است. "

 

"استفاده از فن آوری و ادغام معماری و ساختار پل، ستودنی است، به ویژه با توجه به چالش هایی که تیم در مراحل طراحی و تهیه ی پروژه، با آن روبرو بوده است. اگرچه هیئت منصفه احساس کرد که زمینه برای اصلاح زیبایی بیشتر از ساختار وجود دارد، اما تأیید کرد که برخی تصمیمات مربوط به طراحی ممکن است تحت تأثیر این واقعیت باشد که این پل در منطقه ای با فعالیت لرزه ای بالا قرار دارد. "

 

"علی رغم آن، این پل، یک منطق ساختاری را نشان می دهد که در عین سادگی، در عین حال محکم، منظم و در عین حال آشفته، اما همیشه عملکردی، تحریک کننده و دعوت کننده است. با رابطه ی بین درختان موجود و توپوگرافی، ردپای فیزیکی سازه به حداقل می رسد. لایه پیچیده عرشه پل، که اجازه فعالیت های مختلف را می دهد و آنها را تشویق می کند، توسط هیئت منصفه مورد تحسین قرار می گیرد."

 

"پل عابر پیاده Tabiat یک نمونه موفق از ریسک محاسبه شده توسط مشتری است، که با جوانان و شور و اشتیاق گروهی از متخصصان شایسته روبرو شده است که کار آنها قابل تحسین و شایسته ی شناخت است."

 

آشنایی با پل طبیعت, در مورد پل طبیعت, تصاویری از پل طبیعت

تصاویری از پل طبیعت

 

درباره معماری کششی دیبا 

معماری کششی دیبا، تاسیس شده در سال 2005، اولین شرکتی در ایران بود که در زمینه طراحی، ساخت و نصب سازه های غشایی و کششی در ایران تخصص داشت. ایده اصلی ایجاد شرکت، آوردن یک صنعت جدید به صنعت ساخت و ساز کشور بود. رویکرد در دیبا ادغام معماری و ساختار با حداکثر توجه به جزئیات و اجرای یک پروژه و همچنین کیفیت فضاهای ایجاد شده است. در سال 2008 دیبا برنده مسابقه طراحی پل Tabiat شد.

 

تاکنون دیبا بیش از 300 پروژه را در مقیاس های مختلف در ایران به پایان رسانده است، سازه هایی که بطور خاص برای پاسخگویی به نیازهای مشتری طراحی و ساخته شده اند. اینها شامل پل ها و آمفی تئاترهای فضای باز، سازه های بنای یادبود، ورودی ساختمان ها و پارکینگ ها و همچنین سازه های موقتی مانند سایه بان، پوشش و آلاچیق است که همچنان در طراحی و ساخت پروژه های نوآورانه رشد می کند. 

 

تصاویر پل طبیعت, درباره ی پل طبیعت, آشنایی با پل طبیعت

عکس پل طبیعت در تهران

 

ویژگی های پل طبیعت, امکانات پل طبیعت, خصوصیات پل طبیعت

تصاویر پل طبیعت

 

گردآوری: بخش گردشگری بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------