حسینیه آصفی، از عجیب ترین جاذبه های هند (+تصاویر)
- مجموعه: عجایب گردشگری
حسینیه آصفی از بناهای عجیب در هند
حسینیه آصفی (Bara Imambara)
احتمالا برایتان عجیب باشد که یکی از جاذبه های گردشگری هند یک حسینیه باشد! ولی باید بدانید که اسلام در هندوستان تأثير بسیار زيادي گذاشته و به خصوص در بعضی شهرهای هند میتوان این تأثير را به وضوح مشاهده کرد.
حسینیه آصفی، حسینیه ای بزرگ در لکهنو پایتخت ایالت اوتارپرادش در هند است که به وسیله آصف الدوله یکی از نواب اود در سال ۱۷۸۴ ساخته شده و یکی از بزرگ ترين بناهای شهر لکهنو و بزرگ ترين حسینیه دنیا است.
عکس های حسینیه آصفی
اما چه چیز این حسینیه را به یکی از عجیب ترین جاذبه های هند تبدیل می کند؟
معماري بی نظیر آن! معماري این بنا ترکیبی از سبک های اروپایی و عربی است. نکته عجیب و غیرعادی در معماري این بنا سرسرای طاقی شکل آن است: این سرسرا ارتفاعی بالغ بر سه طبقه دارد و ۵۰ متر طول دارد و سقف این سالن بدون هیچگونه ستون و حامی ای سرپا ایستاده است! این مسئله از نظر معماري یک شاهکار محسوب می شود و همین مسئله سبب جذب مسافران زيادي به این حسینیه ميشود.
مجموعه حسینیه همچنين حاوی یک مسجد، یک هزارتو و یک سردابه هم ميشود. دو دروازه با ابهت هم دارد که اشخاص را به طرف تالار اصلی هدایت ميکنند . معمار این بنا استاد کفایت الله ايراني بوده است.
حسینیه آصفی از مکانهای دیدنی هند
از جمله ویژگی های منحصر به فرد این بنا:
1- استفاده نکردن از ستون های سیمانی وآهنی در سازه می باشد.
2- وجود راههای پنهان در بنا مخصوصا در سقف براي مراقبت از نواب طراحی شده به طوریکه از ۱۰۲۴ راه تعبیه شده به تراس یکی از آن ها به ایوان اصلی می رسد!
3- سقف بنا طوری طراحی شده که درصورتی که نگهبان گوشه شرقی بنا بخواهد به آهستگی حرفی را به نگهبان غربی برساند صدا از طريق شبکه های تعبیه شده در سقف به نگهبان می رسد( چیزی مثل طراحی اتاقک های نگهبانی خوب قاپو در اصفهان)
مکان: شهر لاکنو | Lucknow
آدرس: Bara Imambara, Near Machchhi Bhavan, Lucknow, Uttar Pradesh, India
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته